Jeg håper Rekdal smiler nå

I formiddag starta oppkjøringa for fotballgutta. Sesongen 2014 er i gang og vi er på vei til noe. Hva vi er på vei til aner jeg ikke, men jeg håper og drømmer, akkurat som vanlig.

Tekst: EspenB

Treninga i dag har gitt Kjetil Rekdal beskjed om hvor vi står ved inngangen til sesongen. La oss håpe at gutta har tatt treninga i vinterpausen seriøst og holdt formen ved like. Med maks uttelling i jula sitter nå Rekdal og smiler over hva han har sett i dag.

Utrente dvaske spillere med dårlige holdninger bør og skal være en saga blott i klubben vår. Hardtarbeidende oppofrende lagspillere med genuint ønske om å bli bedre er hva jeg ønsker meg, og forhåpentligvis bar første trening bud om nettopp det. Fire nye spennende unggutter har kommet inn også, og rapporten fra treninga er at de virka pigge. De var med daglig leder Stig Ove Sandnes på hockey i går for å få en følelse om hva Vålerenga handler om. Hockeygutta skuffa som vanlig ikke og slo bønda fra Lillehammer 6-4 og tok tilbake tabelltoppen Stavanger Oilers fikk låne i et døgn.

Morten Berre har ikke signert kontrakt ennå. Det må han sporenstreks gjøre for han er uvurdelig på treningsfeltet og han er en type som fungerer flott som rollemodell for unggutta. Dessuten ble den evig unge og evig pene toppscorer for oss i fjor. Jan Gunnar Solli var med på treninga i dag, men han har heller ikke kontrakt. En flott fyr med bra innstilling, men han er mye skada.

Klansfavoritten Bojan er bekreftet ut og det er mange supportere som er triste over det. Han er en herlig type som er oppriktig glad i Vålerenga. Når det er sagt var hans tid hos oss ute. Innstillinga på trening var ikke der den skulle i fjor selv om han hadde endel gode stunder på banen. Jeg lurer virkelig på hvordan han har bestått den medisinske testen i Sarpsborg 08. Det vil for alltid være en gåte, men han har fått det til. Takk for alt du bdiro med for mitt Vålerenga Bojan, og lykke til videre!

Om viser bort fra treningfeltet et lite øyeblikk begynner det å bli prekært å få på plass en hovedsponsor. Vi har nettopp fullført en sesong uten, og brorparten av de røde tallene tilskrives den mangelen. Jeg tar meg sjøl i å tenke mye på hva de egentlig driver med på Valle. Er Vålerenga så lite salgbart at det ikke er mulig å få inn en diger sponsor eller priser de seg helt ut? Om vi skal gå i gang med en ny sesong uten de millionene en hovedsponsor har med seg til bordet vil jeg karakterisere det som skandaløst.

Aksjeemisjonen har vært lunken også. Det mangler fortsatt fem millioner på de 20 man planla og det er trist. Jeg håper Rekdal smiler etter dagens trening men jeg er helt sikker på at Stig Ove Sandnes ikke gjør det sjøl om han er en glad gutt.

Skal Vålerenga hevde seg må økonomien på plass. En sunn bedrift med handlingsrom sørger for arbeidsro og legger forholdene til rette for at laget kan utvikle seg i riktig retning. Sånn er det dessverre ikke per januar 2014.

Økonomisk blir 2014 et tungt år. Om Vålerenga spiller attraktiv fotball kommer Oslopublikummet tilbake, med det vil ta tid. Det gjelder å snu hver krone og vi har mindre å rutte med enn i fjor. Jeg velger heller å fokusere på laget og spillerne. Rekdal har rydda kraftig i stallen og han har fått inn fire unggutter som garantert vil prege laget, og om han smiler etter dagens trening er vi på vei mot noe. Kanskje er vi på vei noe stort, det vil sesongen 2014 vise.

Vi er i alle fall i gang, og om Rekdal smiler så smiler jeg også. Faktisk klarer jeg nesten ikke å vente til sesongstarten mot Molde. Jeg gleder meg noe så inni hampen jævlig til fotballsesongen er i gang igjen. I år så tar vi alt.

Igjen!

 


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.