Eric Chouinard avgjør i debuten!

Vålerenga-Lillehammer 6-4 I en fartsfylt, velspilt og spennende kamp trakk Vålerenga det lengste strået på Jordal i kveld. Lagene fulgte hverandre tett hele kampen og Lillehammer ble med helt til døra. Poengene ble dog igjen i Oslo og vi er atter på toppen av tabellen – der vi hører hjemme!

Tekst:EspenB/Frodo/MortenN (jepp – hele jævla kostebinderiet er her!)

Første periode var underholdende hele veien. Lillehammer tok ledelsen og Vålerenga utligna samt tok ledelsen i løpet av to og et halv minutt mot slutten av perioden. Mange sjanser burde gikk flere mål begge veier , men det ble med de tre. Andre periode var mer ujevn, men det ble aldri kjedelig på Jordal i kveld. Lillehammer utligna til 2-2 tidlig før Vålerenga gikk opp til 3-2 og 4-2. Her burde Vålerenga ha punktert kampen, men i stedet reduserte Lillehammer til 4-3. 3. periode ga to lag som ikke ville tape. Vålerenga økte tidlig til 5-3 og Lillehammer kom tilbake midtveis med sin 5-4 scoring. To minutter før full tid spikra vår nye mann Eric Chouinard igjen Lillehammerkista med sin andre scoring for kvelden. 6-4!

To scoringer av våre nye mann er godkjent. Vi gleder oss til å se mer av ham. Dagens VIF-gutt ble Cato Cocozza.

Under følger vårt livereferat.

3. periode:

Kampen er over, vi vant 6-4!

Vår nye mann sender pucken mot krysset. 6-4! (foto: Morten Nydal)

17.51: 6-4! Chouinard smeller pucken opp i krysset i power play! Endelig fikk vi en overtallsscoring etter utallige forsøk. Assist fra Espeland og Trygg.

16.16: 2 min Lillehammer. Spets for tripping.

14.03: 5-4. Lillehammer reduserer. Litt tilfeldig scoring hvor pucken går via skøyta til en Enga-back og sklir inn bak Søberg. Vel ikke helt patent keeperspill heller.

10.42: 2 min Vålerenga. Hilt Jørgensen for tripping.

8.29: 2 min Lillehammer. Bryhnisveen for holde motstanderens kølle.

6.35: 2 min Vålerenga. Csiszar for slashing.

2.54: 2 min Lillehammer. Lille Spets for tripping.

Jævlig uklart bilde, men hvis du ser skikkelig godt etter ser du pucken Lindstrøm akkurat har satt i buret!

2.40: 5-3! Målscorer er Tobias Lindstrøm. Mathias Trygg får pucken rett på vei utfra ut utvisningsboksen. Han spiller strålende over til Lindstrøm som setter pucken i taket.

0.33: 2 min Vålerenga. Trygg for farlig spill med høy kølle.

Pucken er droppet for tredje periode. Kom igjen, Enga!

2.periode

Vålerenga jubler etter Cocozzas svalestupsscoring

Andre periode er over med stillingen 4-3 til Vålerenga. En ujevn periode fra hjemmelaget. Det begynte med spill 3 mot 5 og en utligning i mot. Deretter fikk vi se Jonte Berg og Cato Cocozza score hvert sitt praktmål, før vi rotet det til i overtall og fikk en i trynet igjen. Perioden var preget av mange utvisninger og ble av den grunn ganske så rotete. Vi ser nok engang at Vålerenga er altfor svake i overtall. Vi har ikke klart å score i noen av overtallene så langt i kveld. Derimot har vi klart å slippe inn mål i overtall. Her må man skjerpe seg fremover!

17.18: 2 min Lillehammer. Arnestad-Eidsæther for hekting.

LoVecchio på vei inn i utvisningsboksen etter en av sine albuetaklinger.

13.38: 2 min Lillehammer. LoVecchio for albuetakling.

9.45: 4-3. Klassisk Enga overtall. En motspillere vinner pucken og setter fart alene mot Søberg. LoVecchio var målscoreren.

8.10: 2 min Lillehammer. Jensen for holding.

7.22: 4-2! Strålende scoring av Cato Cocozza! Pasning fra Jonas Knutsen.

3.44: 3-2! Jonte Berg scorer i undertall. Enga spiller seg fint ut av sonen. Jonte er alene mot fire motspillere, men setter bare fart og putter pucken rett opp i krysset. Kongemål! Assist fra

2.10: 2 min Vålerenga. Ask for tripping.

Pucken droppes, omtrent på samme måte som i første omgang (bildet), bare omvendt.

1.28: 2-2. Bønda scorer akkurat da vi får inn vår fjerde mann.

0.03: 2 min Vålerenga. Gunnarson for farlig spill med høy kølle. Enga er nå 3 mot 5 i 1.21.

Perioden er i gang.

1. periode

Eric Chouinard tar i mot hyllesten fra laget etter sin første pinne for VIF.

En god og velspilt første periode på Jordal. Vålerenga åpnet klart best, men det var likevel Lillehammer som scora først. Eric Case satt 0-1 når det var igjen 7 sekunder av PP og uret viste 5:31. Bonsaksen satt i boksen. Det var massevis av sjanser til begge lag, men neste scoring kom først etter 15:53. Så gikk det to og et halv minutt før Vålerenga var frempå igjen. Det er gledelig å gratulere Eric Chouinard med den først pinnen for Vålerenga allerede i den første perioden for klubben. To lag som vil spille hockey lager fort bra underholdning,og det kunne fort vært mange flere mål enn 2-1 til pause.

Perioden er over.

Vålerenga tar ledelsen ved Eric Chouinard.

16.36: 2-1! Så lang tid brukte nykommeren Eric Chouinard på å score. Flott direkteskudd på pasning fra Mark McCutcheon.

14.30: 2 min Lillehammer. Wehn for tripping.

14.07: 1-1! David Bräck utligner med en knallhardt skudd. Pasning fra Espeland og Ask.

Med 6-7 minutter igjen av perioden er Enga inne i en skikkelig svak periode. Vi roter mye og LIK får flere store muligheter til å score.

7.13: 2 min Lillehammer. Reichenberg for hekting.

Ask legger nydelig inn foran mål, men Trygg klarer ikke å sette backhandskuddet på mål. Bra spill!

5.29: 0-1. Lillehammer scorer mot spillets gang. Veldig enkel scoring. En bonde skyter og en annen bonde får stå helt i fred foran buret og sette returen i mål. Møkk!

3.35: 2 min Vålerenga. Bonsaksen for farlig spill med høy kølle. Ble et kort power play…

Rett før utvisningen til LIK skjøt Jonas Knutsen pucken i innsiden av stolpen. Utrolig nær scoring!

3.06: 2 min Lillehammer. Case for å ha slått pucken over vantet.

Pucken er droppet! Kom igjen Enga! Mot heder, ære og seriegull!

Jesper Hoel får velfortjente blomster for å ha passert 200 kamper for Vålerenga. Vi gratulerer!

Vi ønsker velkommen til denne liveoverføringen. Du kan følge oss via tekst og Klanens Webradio sender selvsagt kampen. Dagen kommentatorer er ingen ringere en Klanens kringkastingssjef Rune Julsvik og unge lovende Robin Grov.

Dagens dommere er Per Gustav Solem og Thomas Tysland. De har med seg linjemennene Thøger Andersen og Dahl. Måtte de være ærlige i sin dømming og ha øynene der de skal ha dem.

Vi henviser deg lett til gårsdagens eminente artikkel om dagens kamp. Den ligger klar til deg her.