Bonsa-gate

Talsmann Svenna Bakke redegjør for sitt syn på viraken som har oppstått i kjølvannet av kampen mellom Vålerenga og Lørenskog søndag. Det gjelder situasjonen der Bonsaksen fikk 2 min for krysstakling og 2 x 10 min for usportslig opptreden av dommer Tor Olav Johnsen. Forbundet skal se på saken.

Tekst: Svenna Bakke // foto: Lånt fra vif-hockey.no

Helt utrolig at forbundet skal se på Bonsaksen-gate! Han er jo Vål’enga speller! Når vi har kjøpt dommeren så kan ikke forbundet komme inn å overprøve det vel? Latterlig! Selvfølgelig støtter alle i forbundet Enga, det er derfor en knetakling på Oppøyen som fører til langtidsskade blir straffet med………..ikke så mye som en 2 minutter engang!

Jeg forsvarer ikke på noen måte at «Bonsa» gjør som han gjør men jeg var tilstede i motsetning til de fleste av de som har uttalt seg, og jeg synes det ser ut som om Bonsaksen prøver å komme seg vekk fra dommer Johnsen!

Hadde det vært en annen dommer under gårsdagens kamp hadde det blitt mye kål på slutten av kampen. At vi faktisk har en dommer som det ikke koker over for bør vi være glade for. Jeg har vært på litt for mange kamper hvor dommera mister hue totalt og ødelegger kampen for publikum og begge lag.

Det er mange situasjoner i hver kamp som kan diskuteres, så også i denne. Dommerne gjør mye rart men det jeg mener er det største problemet er at de er i veien til stadighet. De screener ut spillere, blokkerer pasninger og stopper pøkken. Eller det at de ikke klarer å følge samme linje i tre perioder. Her har de en jobb å gjøre.

At de til stadighet gjør feil og dårlige avgjørelser må vi faktisk leve med. Det slår begge veier og jeg har protestert på utvisninger som har gitt oss overtall fordi jeg liker håkki og ikke bare Vålerenga!

Dommera står på isen hele kampen og gjør faktisk ikke så mange feil som enkelte spellere! I går hadde vi en egen spiller som sender en målgivende pasning fra bak egen kasse, til en Lørenskog speller!! Vi hadde flere sånne tabber i egen sone eller på vei hjem så greit tap. Overraskende at vi ikke får skikkelig deng på en dag vi er så dårlige.

På slutten av kampen jager Enga, og det er veldig høy temperatur de siste minuttene. Det er åpen kasse, utvisninger og mål! Tror hele Amfien var en diger nervebunt det siste minuttene av kampen og «Bonsa» drar på seg en utvisning når det står ca. 25 sekunder igjen. Han skjønner nok der og da at løpet er kjørt, og den han blir sint på er nok seg selv. Det var veldig tett bak målet og «Bonsa» prøver å komme seg vekk. Det han sier er ikke greit og dommer gir han 10 min for usportslig opptreden. Han dytter seg vekk og knekker kølla mot målet, noe han får en ny 10 min usportslig for! Etter det går han ut av banen og inn i garderoben.

Dette skjer altså når det koker som mest og dommera klarte å roe det hele ned rimelig fort. Bra jobba! «Bonsa» ødela vår mulighet til å få sudden og tror nok det er straff nok. Slike ting skjer når det koker og jeg har alltid ment at spontanreaksjoner må være lov, det er først når man ikke gir seg og velger å gå etter dommer at det bør straffes. Det er stor forskjell på en spontanreaksjon på banen og det å skjelle ut dommer for åpen mikrofon etter kamp.

Noen tar straffen sin som en mann, roer seg ned og er ferdige med saken mens andre bare sutrer og prater på seg mer straff. Det handler faktisk om å gi og å ta! Har du en tøff stil så må du regne med at du blir tatt selv noen ganger også. Når du (Martin Strandfeldt, red anm.) ødelegger for en fullsatt DNB arena, ved å pådra deg en matchstraff når man ligger under med kort tid igjen av kampen så blir det latterlig å skylde på dommeren! Trodde ikke mine egne øyne og skjønte der og da at vi ville vinne der borte for første gang!

Forbundet har mange og store utfordringer men det som skjedde på slutten av Vålerenga-Lørenskog i går er ikke en av dem. At de beskytter sine dommere fra å bli utskjelt for åpen mikrofon mener jeg faktisk er en oppgave de må ha.

I dag er media sterkere enn noen gang og tror ikke mange gidder å bli skjelt ut for åpen mikrofon i lengden.

Hvem skal dømme kampa når dommera ikke gidder mer?