Steffen Søberg holdt nullen

Vålerenga – Frisk Asker 3-0 Vålerenga gjorde jobben, Frisk Asker gjorde det ikke. Det var fryktelig mye skøytegåing, men lite konstruktivt spill i dag. Beholdninga var to skudd i krysset riktig vei samt at keeper Søberg noterte seg for sesongens andre smultring.

Tekst:Frodo/EspenB

Første periode var bare 29 sekunder gammel før Frisk Asker fikk en kar i fryseboksen. Det utnytta Vålerenga og vi noterte oss 1-0 etter 1.29.  Lindstrøm satt scoringa i spill 5 mot 4. etter assister av Ask og Bonsaksen. Det skjedde egentlig ikke all verden i  resten av perioden.  Mye skøytegåing men ikke all verden av sjanser.

Andre periode fortsatte der den første slutta. Spillet bølger frem og tilbake, men ikke spesielt spennende. Det lå hele tiden noe uforløst over kampen. Helt mot slutten av perioden fikk Sondre Olden tak i pucken. Han gjorde som så ofte før, og klinka pucken i lengste kyrss. 2-0.

Tredje periode var grusomt kjedelig, med fem minutter igjen sto det 2-2 i skudd.  Da fant Olden Hilt Jørgensen som banka pucken i krysset. 3-0 til serielederne.

Litt kalabalik mot slutten fylte opp utvisningsboksene og  ga publikum litt etterlengtet underholdning. Dommerne fant ingen grunn til å utvise folk.

Dagens VIF-gutt er selvsagt Steffen Søberg, som redda alt.

Alt!

Under følger vårt livereferat

3. periode:

Kampen er over Vi vant 3-0!

Stygge scener på Jordal nå. Gutta fra Frisk har mista hue, men dommerne følger ikke med. Først en stygg krysstakling mot Cocozza som dommerne utrolig nok lar passere. Deretter forsøker spillere fra benken til Frisk å slå etter Cocozza. Cato finner seg selvsagt ikke i det og det blir en liten klinsj med Frisks benk. Utrolig nok slipper bønda unna igjen!

15.41: 2 min Frisk og Vålerenga. Bonsaksen og en bonde for roughing.

14.53: 3-0! Kampen er avgjort.  Hilt Jørgensen setter pucken opp i taket etter flott pass fra Olden. Assist også fra Lindstrøm.

Ny stor sjanse til Vålerenga. Juell kommer først på en retur, men keeper Dahlberg redder igjen.

Drøye 9 minutter spilt og Enga hadde akkurat en stor sjanse. McCutcheon og Lindstrøm kombinerte fint, men sistnevntes skudd ble blokkert.

5.53: 2 min Vålerenga. Sørvik for slashing.

Pucken er droppet for siste periode. Kom igjen nå Enga!

2. periode:

Andre periode er over og Vålerenga leder 2-0. Perioden har i grunnen ikke vært så bra fra Enga sin side. Vi har slitt med skape sjanser i det meste av perioden. Men når man har spillere som Søberg og Olden, så har det tydeligvis ikke så mye å si. Søberg har vært strålende så langt i kampen og Olden vet akkurat hvor krysset er. Krøsset er alltid ledig! Forhåpentligvis klarer Enga å heve seg ytterligere i siste perioden, for vi har fortsatt mye å gå på. Skuddstatistikk 2. periode: 11-9.

19.10: 2 min Vålerenga. Csiszar for interference.

18.44: 2-0!! Sondre Olden! Og gjett hvor han satte pucken: Opp i venstre kryss som alltid! Pasning fra Ask og Oppøyen.

Med fire minutter å spille så sliter Enga litt her. Frisk har hatt et par bra muligheter nå, men Søberg har vært med på notene. Skjerpings nå, Enga!

Vålerenga klarte ikke å skape noe i det siste overtallsspillet. Frisk hadde derimot en sjanse som kom litt utfra ingenting. heldigvis skjøt bonden like utenfor fra slottet.

8.07: 2 min Frisk. Nordrum for hekting.

Forholdsvis begivenhetsløs start på andre periode. Deler av pressetribunen er i harnisk over kald kaffe…

Midtperioden er i gang. Kom igjen Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 1-0 til Vålerenga. Det har vært en ujevn periode for Engas del. Vi begynte perioden bra med et powerplay-mål fra Lindstrøm. Etter dette sovnet våre iskrigere litt og Frisk var fullt på høyde og kanskje litt bedre frem til halvveis i perioden. Den siste delen av perioden hevet Vål’enga seg igjen og hadde flere bra muligheter. Når Enga trykker på gasspedalen ser vi at Frisk sliter for å henge med, så forhåpentligvis klarer vi å gjøre det i lengre perioder utover i matchen. Skuddstatistikk 1. periode: 11-9

18.26: 2 min Vålerenga. McCutcheon for hekting. Unødvendig hekting i offensiv sone.

16.52: 2 min Frisk. Cloutier for hekting. Hekter Olden som er alene med keeper. Skulle ha vært straffeslag.

16.33: 2 min Vålerenga. Gunnarson for hekting. Tvilsom utvisning.

15.32: 2 min Frisk. Thinn for krysstakling.

11 minutter spilt og Steffen Søberg hadde akkurat en strålende dobbeltredning etter at en Frisk-spiller kom seg igjennom. De siste minuttene har ikke vært imponerende fra Engas side.

3.38: 2 min Vålerenga. Bonsaksen for tripping.

1.29: Måål!! Vålerenga tar ledelsen 1-0 i powerplay. Målscorer er Lindstrøm (Ask, Bonsaksen)

0:53: 2 min Frisk Asker på Sirota for hekting

Kampen er i gang. Kom igjen Enga!!

Dagens dommere er Petter Hegle og Lars Westby. De har med eg Flåen og Fransen. Vi ønsker dem lykke til.

Vår syvende hjemmeseier på rad kom i 4-1 kampen mot Sparta tirsdag. Nå jager vi nummer åtte. Les gjerne kampomtalen vi posta på Klanen.no i går.

Forøvrig treffer du oss på Vertshuset før kampen, og kanskje etterpå.