Enga på topp!

VIF-LILLEHAMMER 6-3: Vålerengamaskineriet ruller ufortrødent videre mot seriegull.  Lillehammer ble ikke annet enn en slitsom mygg på Jordal i kveld. Vålerenga har dessuten passert Storhamar på tabellen.

Tekst: EspenB/Frodo Foto: grydis.no

Vålerenga åpna ruskete, og lot Lillehammer styre mye av første periode. Det sto likevel 2-2 da andre periode tok til, Sondre Olden og Mark McCucheon stod for våre mål.

Andre periode var fullstendig vår, men vi klarte likevel bare å sette en i kassa til Joe Fallon. Sondre Olden fiksa den biffen.

I tredje periode scora Vålerenga først og leda 4-2, men glemte helt å følge med bakover og fikk en i hekken etter bare 12 sekunder. 4-3 og ny spenning i kampen.

Intensiteten økte vesentlig etter det og det ble noen utvisninger. Vålerenga kontrollerte likevel alt og økte til 5-3 i spill 5 mot 3 og senere til 6-3 i spill 5 mot 4. Våre målscorere i tredje periode var Sondre Olden(scora i alle tre perioder i dag) Mathias Trygg og Morten Ask.  Ask hadde i tillegg to målgivende.

Sondre Olden ble kåret til Vålerengas beste. Morten Ask spiller med gullhjelmen neste kamp.

Lillehammers beste ble keeper Joe Fallon, og han slapp inn seks mål.

Neste kamp på Jordal er Vålerenga-Tønsberg torsdag 31/10

Under følger vårt livereferat.

3. periode:

Kampen er slutt. Det endte 6-3 i en kamp vi til slutt var totalt suverene!

Sekunder før slutt og «Enga på topp» runger på Jordal!

Follestad Johansen og en bonde fikk 2 min hver for roughing. Bare litt småkosing, som dommerne tydeligvis ikke orket på se på. Utvisningene kvittes. Forsatt 5 mot 4.

15.57: 2 min Vålerenga. Bonsaksen for boardring.

13.39: 6-3! Sondre Olden setter pucken helt opp i redet! Hans tredje mål for dagen. Hattene hagler ned på isen på Jordal. Assist fra Espeland og Sørvik.

9.53: 5-3! Enga scorer i overtall 5 mot 3. Målscorer var Morten Ask. Pasning fra Sørvik og Bonsaksen.

9.06: 2+2+2 min Lillehammer. Strøm for farlig spill med høy kølle og for tripping.

8.47: 2 min Lillehammer. Bryhnisveen for boarding. Helt sykt at det bare blir 2 min. Veldig stygg takling mot Olden.

6.09: 2 min Vålerenga. Bonsaksen for tripping. Helt håpløs dømming! Selv ikke LIK-fansen forsto den.

3.20: 4-3. Vålerenga tror at kampen er over og slapper av. Det kan man ikke gjøre uten å bli straffet. Målscorer for LIK var Steen

2.32: 4-2! Juhuu! Mathias Trygg trygger ledelsen for Vålerenga. Follestad Johansen fikk assisten.

Tredje periode er i gang. Kom igjen Enga!

2. periode:

Andre perioden er over med stillingen 3-2 til Vålerenga. Enga har vært totalt suverene i denne perioden. Vi har hatt sjanser nok til å score både to og tre mål, men har måttet nøye oss med det ene. Det kan nok hende at Shampoo hadde gitt dem en liten hårføner i den første pausen, for laget så langt mer tente og konsentrerte ut enn i den første perioden. Periodens høydepunkt var målet til Enga hvor Morten Ask gjorde et fantastisk forarbeid. Skuddstatistikk 2. periode: 16-5

15.15: 2 min Lillehammer. Bryhnisveen for delay of the game.

Sitat webredaktør VIF Hockey: «Morten Ask spiser Joe Fallon til middag før han serverer desserten til Sondre Olden!»

9.34: 3-2! Endelig er Enga i ledelsen! Strålende spill der Morten Ask gjør alt riktig før han serverer Sondre Olden på åpen kasse.

Stor sjanse for Vålerenga nå. Det er faktisk Bonsaksen som kommer frem og styrer et skudd mot mål. Fallon klarer dog å redde.

Etter drøye 5 minutter i midtperioden er stillingen fortsatt 1-1. Det har ikke skjedd så mye ennå, men Enga har vært farlig frampå et par ganger. Ser bedre ut enn forrige periode så langt.

Midtperioden er i gang. Kom igjen nå Enga!

1. periode:

Første periode er slutt og stillingen er 2-2. Det har vært en veldig ujevn periode fra Vålerengas side. Særlig forsvarsspillet har vært under enhver kritikk og LIK har fått styre for mye av begivenhetene så langt. Gudskjelov har Enga spillere som kan gjøre ting offensivt. Olden fortsetter sin fine form og viser litt av hvilken spiller han er. Forhåpentligvis skjerper Enga seg nå og får orden på konsentrasjonen. Denne kampen skal vi vinne! Skuddstatistikk 1. periode: 9-14

19.06:  2 min Lillehammer. Wehn for slashing.

17.34: 2-2! Jonte Berg utligner etter flott spill av Enga. McCutcheon gjorde et strålende forarbeid og fant Jonte som kom i stor fart foran buret.

16.18: 1-2. Nok en gang håpløst forsvarsspill av Vålerenga. Veldig svakt backspill av blant annet Sørvik. Wehn het visstnok målscoreren.

14 minutter er spilt og stillingen er 1-1. Morten Ask var akkurat igjennom alene med Fallon, men denne gangen avsluttet Ask svakt.

Mens Jordals vidkjente internett har vært nede har det skjedd ting her. Stillingen er nå 1-1. Først scorte LIK etter svakt forsvarsspill av Enga. Deretter utlignet Sondre Olden på en fin scoring. Han satte pucken i krysset bak en dekket Fallon. Ask og Trygg med assist.

4.47: 2 min Vålerenga. Lindstrøm for hekting. Så veldig billig ut!

4.04: 2 min Vålerenga. Ask for hekting.

Kampen er i gang. Kom igjen Enga!

Toppkamp i Get-ligaen på Jordal i kveld. Vålerenga på andreplass tar i mot Lillehammer som innehar tredjeplassen før dagens kamp. Begge laga kan innta førsteplassen med seier. Det betinger dog at Storhamar avgir poeng i Stavanger.

Det er to formlag som møtes på Jordal i kveld. Lillehammer har fem seire på rad og og Vålerenga har fire. Det skulle borge for en underholdende og spennende kamp.

I Vålerenga har Jonas Oppøyen fortsatt gullhjelmen med sine 14 poeng. (3 mål, 11 assist.) Bak jager Fillip Gunnarsson og Mark McCutcheon, begge med med 13 poeng.

Lillehammers Dag Morten Wehn og Jeff LoVeccio står begge med 15 poeng. De har begge 7 mål og 8 assist. Ikke spør meg hvem som stiller i gullhjelm.

Vålerenga har slitt fælt mot Lillehammer borte men klarte å vinne 3-2 på straffer i kampen tidligere i høst. Hjemme ser det annerledes ut, og vi regner med at gutta er skjerpa og tar seieren i kveldens oppgjør.

Vi forventer likevel en tett, fartsfylt og spennende kamp.

Vi gratulerer Søberg, Sørvik og Bonsaksen som ble tatt ut på landslaget til Roy Johansen i går. Det var noe overraskende at Morten Ask ikke er med denne gangen, men vi håper han tar det som en ren utfordring og kommer knallhardt tilbake.

I tillegg er Ludvig Hoff og Magnus Fischer tatt ut på U20-landslaget som spiller turnering i Sveits i november. Vi gratulerer!

Nedslepp på Jordal klokka 19:00. Vær der! Oppladninga ar du med likesinnede på Vålerenga Vertshus.