MortenNsDagbok: En får-i-kål av forventinger

Det som skulle være søndagen med to frekke borteseiere på tre timer endte med en halv seier på Lillehammer. Er vi ikke bedre?

Svaret er: Nei, det er vi ikke.

I Stavanger hadde verdens sinteste landslagsmålvakt bestemt seg for å vise hvorfor han er det siste, og ikke før Baffo satte inn mål på overtid var han i nærheten av å bli overlistet. Da hadde imidlertid verdens mest offensive keeper på corner tatt turen opp, noe som ikke resulterte i mål som sist, men et slags overfall som dommeren helt korrekt blåste for.

Dermed ble det 0 poeng mot et Viking-lag som kan se ut som den heteste bronse-kandidaten i øyeblikket.

På Lillehammer lå vi under med to, men kjempet oss tilbake i kampen med scoringer av Stefan Espeland og Tobias Lindström. Mark McCutcheon sørget for to poeng med å være den eneste som satte straffe etter en målløs forlenging.

Dermed ble det 2 poeng mot et Lillehammer-lag vi (som vanlig) måtte slite mot – og det står egentlig til godkjent.

Jeg konkluderer lett med at fotballen snubler igjen – og ligger etterhvert ubehaglig utsatt til i forhold til nedrykksstrid. Vålerenga Hockey er mer spennende, og ser ut til å kunne kjempe seg til poeng selv på dager det ser vanskelig ut.

Jeg gidder ikke dvele mer ved helgas resultater. Er det en ting jeg har lært i høst, så er det at NESTE KAMP er den som gjelder. Og gledelig nok går vi nå fra fokus på to borteoppgjør til to hjemmeoppgjør!

For fotballens del er det noe så sjeldent som hjemmekamp søndag kl 18. Vi møter et formsterkt Odd, som har med seg eldgamle Frode Johnsen som spydspiss. Det kan by på problemer for Kjetil Rekdals menn, som riktignok kan by på ex-Odder Børven som sitt motsvar. Børven var uheldig som ikke fikk nettkjenning i Stavanger, og kommer antagelig til å gjøre noe med scoringsstatsen med det første. Status er jo at oldisene Johnsen og Berre ligger godt over på toppscorerlista, og det tror jeg ikke bygdegutten vår finner seg i.

Vålerenga Hockey møter Lørenskog på trosdag kl 19. Det er det vi kan kalle et skikkelig prestisjeoppgjør, hatkamp, derby eller hva du nå vil. Lørenskog har startet med tre seiere, men har fortsatt masse minuspoeng etter papirrotet sitt. VIF har startet svært variabelt, og dersom noen bookingmakere setter VIF som favoritt, så ville jeg vel egentlig råde alle til å styre unna en rein H. Helt bombesikkert er det ihvertfall at Jordal-publikummet kan forvente seg en underholdende affære på egen is, slik det var forrige torsdag mot Storhamar også. Da endte det dessverre med 0 poeng mot slimet fra Hamar – et slikt utfall slipper vi vel nå… vel?

Vi er ikke bedre med ball og puck om dagen enn at man må regne med å tape innimellom. Det er trist, men til gjengjeld er det så mye artigere å vinne.

Distriktspolitisk avdeling ønsker alle en riktig god uke, og minner om at får-i-kålen er kommet. Matretten ligner forresten en god del på mine dagbøker: Mest kål, litt hel pepper – en og annen kjøttbit innimellom.


Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og sitter i Klanens styre, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok

Comments are closed.