Sterk helg på Lillehammer

Brødrene Schøien Øvregård leverte gode prestasjoner i Lillehammer i helgen.
Tekst: Tore Øvregård/Vålerenga Ski

Det ble en veldig sterk helg for våre hoppere i helgens BUFF Norgescup renn i Lillehammer. Våre 3 hoppere har trent veldig bra gjennom sommersesongen. Jens Schøien Øvregård hadde en pallplassering fra BUFF NC B i Midtstuen i årets plastsesong som sin beste plassering før helgens renn. Jonas Schøien hadde en 12. plass i BUFF NC A som sin bestenotering i årets plastsesong.

Vår siste medlem, Borgar Aas-Torkildsen, har hoppet bedre og bedre på trening den siste tiden, men har ikke fått det helt ut i renn enda.

Lørdagens renn ble en opptur for Jonas. Han var skeptisk før rennet, da han på treningene før rennet ikke var helt «på». Det var derfor overraskende at han slo til med et knallhopp på 135 meter, og han ledet etter 1. omgang. Det holdt ikke helt inn, men en sterk 2. plass gjorde at Jonas var meget godt fornøyd.

Jonas (til venstre) etter 2. plassen i lørdagens renn

 

Jens hoppet i NC B i K90 (NC A hoppet i K123), og etter et hopp på 94 meter, lå han på en 5. plass etter første omgang. Han klarte ikke helt å følge opp, og endre på en fin 10. plass. Borgar fikk det ikke helt til som på trening, og endte på 29. plass.

På søndagen var det Jens som slo til. Han lå på 2.plass etter 1. omgang etter et hopp på 96 meter, men han slo virkelig til i 2. omgang Han hoppet desidert lengst i K90 bakken med et hopp på 103 meter, og vant med det rennet i NC B.

Jens på toppen av pallen

Borgar hoppet seg opp 5 plasser i forhold til lørdagens renn, og ble nr 24.

Jonas gjorde sitt beste hopp i prøveomgangen i søndagens renn, da han er lengst med 131,5 meter, men han klarer ikke å følge helt opp i rennet. Etter to jevne hopp, ender han på 4. plass i søndagens renn, noe som er veldig bra.

Alt i alt en sterk helg av våre hoppere i Vålerenga!

Comments are closed.