I disse hodeløse Tom Lund-tider – mannen digga VIF!

Lillestrømlegenden Tom Lund har næret nesegrus beundring for rivalklubben Vålerenga. Vedlagte faksimile viser at hjertet til Lund ikke bare er fylt av bøffler, men at Vålerenga også har sin egen plass.

Tekst: Christian Kjellsen // foto: Faksimile Arbeiderbladet


Jeg fikk tilsendt en fantastisk artikkel fra Arbeiderbladet 1984, av Morten Holm, entrofast klansmann i dag. Den er av allmenn interessant og må følgelig deles.

Jeg siterer Lillestrømikonet Lund: «Jeg tror forøvrig at det bare er VIF som kan fungere som en skikkelig indikator på nivået her til lands»

Vålerenga og LSK var begge i europa den sesongen og Lund fortsetter: «Norge må nok stole på seriemesterne fra VIF denne gangen» Les artikkelen i all sin prakt nederst på dene siden.

Klanen og Vålerengas supportere har i alle år kødda med Tom Lund. Dette i form av collager i streken, sanger fra tribunene, og en og annen mer eller mindre stilfull aksjon (det vil si ikke hærverk) opp mot statuen av Tom Lund.

De siste dagene har vist at det er et stort hull i folks forståelse av dette.

Det er ikke personen eller fotballspilleren Tom Lund vi kødder med – det er avgudsdyrkelsen de driver med på flatbygdene innafor.

Bønda skjønner ikke dette.

Noe som vel er blitt godt dokumentert  med de siste dagers henvisninger til dødsstraff, altere og gråtende lokalbefolkning.

Vi kan da oppsummere med at fotballpersonligheten Tom Lund var like blå som Åråsen skal bli på søndag. Hvem de driver og avgudsdyrker der oppe er dermed uvisst – historisk sett.

God kamp søndag.

La det være sagt en gang for alle:

Ender vi opp med overskrifter som omhandler noe annet enn hvordan Vålerenga opprettholder sin totale blå kontroll over flatbygdene vil det være en fiasko.

Klikke på faksimilen for større bilde.

Tom Lund - Vålerengamann

 


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.