Dropp pyro på Åråsen

Vi forstår supportere som ikke ser parallellen mellom bøter, poengtrekk og støtte. Vi skjønner også at de som ønsker å blusse er utålmodige og frustrerte. Det er vi også.

Tekst: Frode Ræder, Klansstyret

Klanen har i mange år gjennom formelle søknader, utdanning av pyroteknikere og betaling av bøter jobba mot og for, og for og i mot pyro.

Dersom ikke NFF i en lavkonjunktur verken ser nytten av å teste ut nytt innhold, eller i å behandle en av sine viktigste kundegrupper på en ansvarlig måte, kan jeg ikke skjønne annet enn at hoder på ett eller annet tidspunkt vil rulle i NFF. Maken til arroganse kan man ikke finne.

Bruk av «bangers» eller knallskudd skaper øyeblikk av frykt, og puh – det gikk bra. De er lette å kaste og vanskelige å bli tatt for. Røyk er et vel egnet virkemiddel når man enten skal markere hvor man er, eller man vil gjemme seg. Mange bluss skaper effekt av at det brenner. Det markerer hvor man er. Man kan tolke virkninger av og hensikt med bruk pyro i det vide, og tilbake igjen.

I den fasen Vålerenga fotball herrer A er i nå understreker vi herved viktigheten av å besinne seg. For dere som hater pyro: Hat skaper ingen ting. For dere som gir F: Det skaper bare faenskap.

Det jobbes på kryss og tvers i supporternorge for å få til kule saker. Vi gir aldri opp denne jobben.

En dag kan det også hende vi også blir med på ulovligheter – la oss stå samla.

La ”Blått Åråsen” heller blir en aksjon hvor alle står sammen, på tvers av synspunkter på pyro.

Som sikkerhetsansvarlig i klansstyret vil jeg ihvertfall være helt tydelig på hva klansstyrets holdning er på søndag: Vi ønsker ikke så mye som en røykfis. Det lengste vi ønsker å strekke oss er muligens en organisert utblåsning av røyk fra filtersigaretter.

 

FAT FRANK

Comments are closed.