Bohemen – 15 år og like blid

Klanens egen pub og Oslos flaggskip blant sportspubene feirer sine første 15 år lørdag  29/6-2013. La oss se på Bohemen gjennom en trofast gjest sine svært subjektive øyne. 

Tekst: EspenB


Det er opp gjennom årene løst mange verdensproblemer ved Bohemens bardisk, og du skal ikke se bort fra at det er skapt endel verdensproblemer langsmed bardisken også.

Der har folk funnet kjærligheten, og der har folk latt kjærligheten dø. Der har man grått sine modige tårer etter tapt seriemesterskap, og der har man grått sine gledestårer etter vunnet seriemesterskap eller cup-triumf. Der har man forbanna dommerstanden og elendige spillere. Der har man jubla for griseflaks eller motstanderlagets udugelighet, og best av alt, der har man delt idrettsopplevelser med likesinnede.

Fotball og følelser går hånd i hånd, og Bohemen er en naturlig del av dette for mange mennesker. Det være seg gjennom engasjement for utenlandske lag på en av de utallige TV-skjermene, eller før og etter kamper på stadion i umiddelbar nærhet.

Fullsatt Bohemen

Fullsatt Bohemen

En rekke norske supporterklubber av engelske lag har møtestedet sitt på Bohemen når laget spiller kamp. Legg til mange fans av tyske, svenske, italienske og spanske lag så er det ikke så vanskelig å se hvorfor Bohemen har opparbeida den populariteten den har. Går kampen på TV, ja da viser Bohemen kampen – nesten uten unntak.

Bohemen har utvikla seg til å bli byens desidert beste sportspub. Det er dit opplyste turister setter kursen under Oslobesøk og det er til Bohemen pressen deler ut terningkast 6 år etter år når de vurderer Oslos sportspuber. Det er sjela og atmosfæren som gjør Bohemen unik.

Jeg har hatt gleden av å være med på vielse på Bohemen, der Einar Gelius var prest. Jeg har sluknet sorgene der etter blytunge tap og jeg har feira høylytt etter Vålerengas seire. Jeg har møtt spillere, trenere og direktører fra Vålerenga, og der har jeg drukket champagne av nyvunnet kongepokal. Jeg har dansa og sunget til konserter og jeg har feira norske fremganger under store mesterskap. Ja, du skal vite at Bohemen er mye mer enn fotball. Bohemen er for alle sportsinteresserte. Bohemen dekker alle mesterskap fra Snooker til OL såfremt det vises på TV.

Dartmiljøet på Bohemen blomstrer og det er innimellom stor idrett som presteres ved skivene. Under Tour de France er det en god gjeng som stormer dit rett fra jobb for å få med innspurten. Radiooverføringer fra Vålerengas bortekamper uten TV-dekning har vi hatt, og det er selvsagt samlingsted når Vålerenga spiller kamper man ikke får reist på. Legg til sagnomsust fredagsquiz og lettere sær sportsquiz på onsdagene så ser du litt av bredden i Bohemen sitt konsept.

I tillegg til sporten har Bohemen alltid bestreba seg etter å holde en fornuftig pris på øl, og de er fortsatt ett av de billigste vannhullene i Oslo sentrum. Legg til stødig ledelse, særdeles hyggelig betjening og god atmosfære så har du en sikker vinner. Det er uhyre sjelden bråk på Bohemen.

Det jeg sjøl mest av alt setter pris på med Bohemen er stamgjestene som vanker der. Maken til hyggelig og inkluderende gjeng skal du lete lenge etter. Der er det en plass for alle. Det er alltid noen å snakke med og fleipen sitter løst. Det er forbanna gøy å gå på Bohemen. De fleste av mine beste venner kommer omtrent alle fra Bohemen-miljøet, og sånn har det vært for meg de siste 10 åra.

Så kjære, kjære Bohemen: Gratulerer så mye med de første 15 åra. Jeg gleder meg til fortsettelsen. Måtte du leve evig!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.