Stemningsrapport: Enga – Aalesund

(VIF – BØNDA 2-1) Lørdagen ga oss årets andre seier, og på tribunen ble det tatt organisatoriske grep for å øke sangvolumet. Det funka fint!  


Tekst: EspenB // Foto: Kenneth Myhre

I forkant av kampen hadde sanggruppa bestemt seg for å samle de ivrigste på felt 105. Målet var å få til et 105-felt der vi organiserte oss med Ikaros nederst, Sirkus i midten og gamlekara bakerst. Vi informerte om dette via Klanen.no og på flyers ved inngangen til tribunene før kampen. Det fungerte utmerket!

Vestbredden mot Aalesund (2) 270412Vi får de tre gruppene med sine sangstartere stående såpass tett at det er mulig å ha kommunikasjon med hverandre gjennom kampen. Vi så mot Godset at det er tvingende nødvendig for oss, og vi så mot Ålesund at det fungerer vesentlig bedre med en sånn organisering. Dette var et stort skritt i riktig retning.

Neste utfordring er å få ennå flere sangglade inn på 105 og feltene inntil. Det er det de sangglade selv som må ordne ved  flytte på seg.

Jeg tok meg en tur bortover på Vestbredden lørdag og brukte en del av andre omgang gående rundt på 102-103 for å se hvordan sanglivet til Klanen arter seg derifra.

Det er tre ting som umiddelbart slår meg, og det viktigste er at felt 104 har en nøkkelrolle å spille siden vi mest ivrige ikke kan stå der grunnet faste plasser.

Om ikke 104 (midtfeltet) griper tak i sangen og sprer den videre har den liten eller ingen mulighet til å spre seg til folket på 102 og 103.

De gangene de gjør det, og sangen er riktig, til riktig tid sprer sangen seg raskere en ild i tørt gress helt ned til 102. Folk synger godt på de borterste feltene også, men ikke like ofte og like høyt som på 105.

Den andre tingen som slår meg er at snittalderen er vesentlig høyere på de feltene enn den er på 105 og 106. Vesentlig høyere! Sangmessig har det litt å si, da vi vet at gamle slagere fenger lettere blant de mer rutinerte tribunesliterne en de nyeste sangene.

Den tredje tingen er at om alle hadde brukt like mye energi på å synge som å kjefte på dommeren ville Klanen vært magisk!

TIFO Ålesund 270413Bilde til venstre er av Tifoen før kampen. Det sies klart i fra til NFF hva man synes om å ha kasta bort årevis med jobb for å legalisere trygg pyro. Les gjerne NSA sin kommentar her: NSA: En historisk mulighet er borte og Klanstyret sin uttalelse her: Blussing 2013: Har du noensinne hatt følelsen av å ha blitt lurt?

 

 

 

Stemninga ble forsøkt sabotert av noen som satt på feltet over oss på 105 og hamra løs på reklameskiltene. Det er mulig de forsøkte å holde takta, men det virka som en kalddusj på massevis av folk som umiddelbart slutta å synge. Jeg håper de greiene ikke skjer igjen. Ødelegge for egen synging og stemning kan da ikke være noe mål?

Vi hadde i forkant av kampen jobba ekstra med å forklare hvordan nye kjerka skal synges gjennom Kjerka før kamp – en rettledning og det er tydelig at det hjalp godt på gjennomføringa. Det var tilløp til noe mumling i det «de uinnvidde» trodde gitarsoloen skulle komme, men mange nok var klare til å dra i gang igjen så flesteparten kasta seg på og sang ferdig sangen. Dette var den beste gjennomføringa av «nye kjerka» med klar margin! Fortsett sånn!

Kort oppsummert var det jævlig gøy å synge på 105 på lørdag. Det aner meg at det var gøy å synge på 102-14 også.  Det var liv på Gamle Konge igjen også, og det hjalp veldig  på å spre sangene bortover bredden.

Onsdag er det arbeidernes dag, og vi feirer den med å valse over vestkantlaget Ullern på Ullern kl 18:00. Møt opp og støtt dit lag!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.