Kjerka før kamp – en rettledning

EngaSang ser at vi ikke har formidlet hvordan kjerka synges før kamp godt nok etter endringene før årets sesong. Nå tar vi en skikkelig gjennomgang på hvordan det skal være.

Tekst: EngaSang


Kamp mot Hønefoss i kveld. VI mener Kjerka satt vesentlig bedre mot Ålesund enn mot Godset og Sogndal. Klarer vi å trøkke til ytterligere i kveld?

Kjerka er flyttet til rett før kampen etter Kjetil Rekdal og spillernes ettertrykkelige ønske. De vil høre kjerka når de er inne på banen, ikke når de er i garderoben.

Det er Vålerenga som har endret førkamp-opplegget for å tilpasse seg til Rekdal og spillernes ønsker. Rigide regler fra NFF gjør at det ikke er mulig å få spilt kjerka i sin helhet etter at Tippeligahymnen spilles da spillerne entrer banen. Det får ikke Vålerenga gjort noe med.

Kjerka starter altså etter at spillerne har entra banen. Låta er såpass lang at man ikke rekker hele og speaker kutter lyden ca når gitarsoloen skal komme. Poenget, og meningen er da at vi supportere skal fortsette å synge Kjerka til den er ferdig  selv om spillet har startet. 

Det blir da meningsløst å tippe seg frem til når gitarsoloen på 23 sekunder skulle være ferdig og så synge resten. Det skjønner alle.

Det løses ved å hoppe rett til verset etter gitarsoloen. Teksten er altså slik:

…og mange som sto der i parken var døpt i kjerka en gang – og hadde spasert over gulvet mens bryllupsklokka klang.

[Refreng] Flammene dansa i kvelden, lyste mot åsen bak da Vålerenga kjerke fikk himmer`n sjøl som tak.

[Her kommer egentlig gitarsoloen, men på stadion er den borte og vi går rett på neste vers - som synges a cappella siden lyden på høyttaleranlegget forsvinner]

I parken sto det menn som hadde spilt fotball siden dem var små, og siden blei helter for Klanen på store stå. Der sto unge menn og kvinner som hadde flytta inn i seinere år – for å gi nytt liv til en del av byen vår….

Sangen synges selvsagt ferdig.

Fikk du gåsehud da du leste teksten er det helt normalt. Jeg fikk det jeg også.

Vær med på kjerka, den synges til laget, klubben og til supporterne. EngaSang er veldig ivrige etter at kjerka skal runge i sin nye form. Kjerka er signaturmelodien til Klanen og Vålerenga og synges med skjerfet hevet over hodet.

Skulle Vålerenga score under sangen, så stryker ingen med om kjerka går over til hemningsløs jubel. Skulle bønda score, ja da synger vi ferdig – ennå høyere!

Her er hele kjerka, med tekst, gitarsolo og fiffige bilder:

http://www.youtube.com/watch?v=fPdMRna01s0

 


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.