MortenNsDagbok: FUNFACTS (4 dager igjen)

Distriktspolitisk talsmann gleder seg såpass til kampen på lørdag mot Ålesund at han bedriver nedtelling, til glede for gamle og unge lesere. Gjør klar for en rekke «funfacts».


Her er fem fakta:

  • aa1Når man gugler Ålesund er det to ting som preger dataskjermen: Weather Forecast og Official Travel Guide (bilde 1).

Til sammenligning er det fotball og hockey som popper opp når man gjør samme øvelse med Vålerenga.

  • kråmyraKikker vi i fotballhistoriebøkene ser vi at Ålesund ikke har vært noe toppserielag å snakke om før de siste fem åra. Sesongen 2007 ble historisk, først og fremst på grunn av at AaFK holdt seg i Tippeligaen for første gang i historien – to år etter at Color Line Stadion avløste Kråmyra (bilde 2) som hjemmearena.

Til sammenligning har Vålerenga en historie.

  • aa3Fram til 2010 hadde AaFK hatt en spiller på landslaget, målvakt Ingvald Frøysa kom inn som reserve mot Danmark i København i 1927 (bilde 3).

Til sammenligning har Vålerenga hatt flere.

  • Medlemmer av Stormen, AaFks supporterklubb, får 15% rabatt på EGON i Ålesund (Avtalen gjelder dessverre for dem ikke øl..)

Til sammenligning eier Klanen to pøbber. Ølprisen på Bohemen er over 30% lavere enn steder vi ikke liker å sammenligne oss med, helt konkret 30,4% billigere enn EGON.

  • roll_on_body_creamVedrørende rivaleri kan vi lese: Rival football clubs in the city include Herd, Rollon (bilde 4), Skarbøvik and Spjelkavik, with Molde and Hødd traditionally being the main regional rivals. Hødd has been less competitive with AaFK in recent years, as they have not been in the same division for some time.

Til sammenligning ligner dette på situasjonen i Oslo. Vi er også klart best i vår region. Snodig nok ligger forskjellen i at vår byrival er et værfenomen, mens AaFK sin er et hygieneprodukt.

skjerf-en-by-ett-lag

Ikke noe av det som står ovenfor gjør at du nødvendigvis kaster deg over tastaturet for å bestille billetter til kampen på lørdag. I motsatt tilfelle kan denne linken med fordel benyttes, eller bedre: Stikk innom Sjappa!

Jeg prøver i stedet å friste med følgende:

  • jan jönssonGleden ved å tenke på at Jan Jönsson ser ut som på bildet til høyre når han ser at Aaron Samuel sette sitt tredje mål for dagen.
  • Lukten av grønt gress, og gleden ved å se det spire og gro opptil flere steder på matta.
  • Fornemmelsen av at Vålerenga har noe på gang, allikevel, når du står der med skjerfet og synger Kjerka.
  • Lyden av deg selv og dine venner. Hør, hør!

http://gammel.klanen.no/files/2012/07/Drankera-fra-Vaalenga.mp3|titles=Drankera

Kampen spilles altså på lørdag. Les også gårsdagens dagbok, for mer om emnet.

Kilder: Wikipedia, Google


Distriktspolitisk avdeling har varmet opp til Ålesund-kampen med disse dagbøkene


Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og sitter i Klanens styre, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok

Comments are closed.