Vestbredden 2013: En tribune – felles innsats

Når vi endelig samles til første hjemmekamp 1. april skal Klanen atter fylle Vestbredden til randen med landets suverent beste supportere.

Tekst: Klanstyret


Vi vil gjerne ha ekstatisk stemning på tribunen fra første kamp, og ønsker å sette fokus på hvordan vi best kan «ordne oss» på tribunen for å få dette til.

Det er mye som er nytt i 2013, men likevel handler det om akkurat de samme tinga som før: å finne «sin» plass på tribunen, gi det man har og å være raus mot sidemannen.

Vi ønsker ikke noe «supporterpoliti», og vi ønsker å legge til rette for å skape mest mulig stemning og best mulig støtte til laget. Derfor vil vi trekke opp noen retningslinjer for hvordan Vestbredden skal fungere i 2013.

Det er helt sikkert en del ting som skal gå seg til over litt tid, men vi akter å starte slik 1. april:

Lokomotivfelt

Sangsentrum og lokomotivfelt på Vestbredden blir feltene 105 og 106. Alle er hjertelig velkomne på feltene, og vi ønsker selvsagt at det blir stappfullt på hver eneste kamp.

fotball 2010 vif lsk 2-1 -ls-ks stemning 5Det er likevel et par ting å minne om når det gjelder lokomotivfelt. Vi sakser fra en tidligere artikkel om temaet, og siterer talsmann Kjellsen:

«- Her blir det full fres. Dette er feltet for de ravende gale. De som vil stå, synge, hoppe, flagge og herje i 2 x 45.»

Vi kommer til å plassere forsangerne våre fra 228 øverst på 105, og vi kommer i hovedsak til benytte de sangstarterne som har litt fartstid. De har god relasjon med  de som står på Vestbredden fra før. Vi ønsker at sangene i hovedsak startes «bakfra» og forsangerne vil i starten fokusere på å dra i gang velkjente og godt innarbeidede tribunesanger.

Det gjør vi for at det skal bli lettest mulig å spre sanger utover hele Vestbredden og få med så mange som mulig. Det betyr ikke at det er «forbud» mot å starte sanger – selvsagt ikke! – men vi vil utnytte rutinen til de mest drevne forsangerne til å få en så bra start som vi bare kan. Så heng deg på!

fotball 2010 vif lsk 2-1 -ls-ks stemning 10Vi håper intenst at alle som står på 104 lar seg rive med og blir med å skape liv og stemning, og at noen av de gamle klansheltene kanskje blir fristet til å sette seg i førersetet etterhvert.

Hva så med flagging «og sånt»?

Det må du tåle på 105 og 106. På lokomotivfeltet forventer vi fortsatt at supporterne synger med på alle sanger og hopper, herjer og bidrar kontinuerlig kampen igjennom. Husk også at vi igjen har stoler på lokomotivfeltet, hvilket innebærer at du må være forberedt på – og tåle – skrubbsår på leggene!

Hvis dette ikke passer deg, bør du stå et annet sted.

Ikaros vil stå på 105/106 i 2013, men i skrivende stund er det ikke helt avklart nøyaktig hvor på feltet de kommer til å plassere seg. Hater du flagg må du rett og slett være forberedt på å flytte deg om du står på 105/106.

Oversikt over feltene finner du her.

Øvrige felter:

fotball 2010 vif lsk 2-1 -ls-ks stemning 8På 102, 103 og 104 er det fortsatt faste plasser å finne. Det betyr to ting: De som står her fra før må regne med at det kommer nye fjes og kanskje noen nye impulser rundt og i nærheten av dem. Og de som nå flytter fra Gaza til disse feltene må påregne at de som står der fra før har en formening om hvordan de ønsker å ha det på tribunen.

Altså, vis hensyn, vær raus og bidra med det du har! Hjelp oss å spre og løfte sangene maksimalt over hele Vestbredden!

På forhånd er det rimelig å anta at jo nærmere Gaza du plasserer deg på Vestbredden, jo «roligere» kan du regne med å ha det på kamp.

Viktigst av alt er likevel: kom på kamp, ta med en kompis, og gi det du har på tribunen!

Huska at alle andre på Vestbredden er der av samme årsak som deg. Se Vålerenga og støtte Vålerenga.

Og for all del – øv på Kjerka hvis du er rusten. I år blir det à capella!

Syng høyt!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.