Påskekrim del 4: Hvem drepte Martin Borre?

Martin Borre er drept. Vår helt Kjell «Falken» Christensen forhører de som så ham sist og del 3 avsluttes med at Christensen overhører en samtale der trener Reknes sier: «I har ordna med Borre en gang for alle». Her kommer del 4.


Les del 1 her Les del 2 her Les del 3 her

Fjerde del

Christiansen røsker opp døra. Han overrasker Grindhaug og Reknes så pærebrusen til Reknes faller i gulvet og renner ut i korridoren!

«Faen asso, I skvatt utta helvete!»

Trener Reknes brøler, og borrer de isblå øynene i spesialetterforsker Kjell Falken Christiansen.

«Kem faen e du? Lytta du på våre taktiske disposisjona rett før Lillestrøm-kampen?»

Kjell ser Reknes rett i hvitøyet.

«Mitt navn er Christiansen – spesialetterforsker Kjell Christiansen. Jeg er ditt verste mareritt om den samtalen jeg nettopp overhørte innebærer det jeg tror. Når du sier at du har ordnet opp med Martin Borre for godt – hva mener du egentlig?»

Reknes hever øyenbrynene og brøler igjen.

«Ha deg vekk, du din alkis! I diskutera ikkje laguttak med forfylla polititjenestemenn! Du bør forresten se på regelheftet Vallerenga følger før du kan pakke deg ut her i fra! Du burde også følge regelheftet! Ingen røyk, ingen snus og ingen alkohol! Farvel!»

Reknes tramper nedover gangen. Stjernespiller Grindhaug blir stående tafatt igjen, og med blikket festa på den tomme pærebrusflaska mumler han:

«Ka i helsikke e det så skjer?»

Christiansen har gjenvunnet fatningen etter den verbale skyllebøtta. Samtidig kjemper han med å beholde kontrollen der han står rett foran sin store helt på fotballbanen. Profesjonell som alltid klarer han imidlertid lett å gå videre. 

«Du var med i pokerlaget i går, Grindhaug?»

Grindhaug snur seg og vipper den tomme brusflaska elegant opp i nærmeste søppelbøtte med venstrefoten.

«Ja, eg tapte nokre kroner. Seinare dro eg med Reknes til Vallerenga Vertshus for å spisa sein middag med konene våre. Korleis det?»

«Vi leter etter Borre. Han er ikke å finne noen steder. Har du snakket med ham etter pokerlaget?»

Grindhaug ser fornøyd opp i søppelbøtta, før han svarer Kjell.

«Nei, eg har ikkje sett han siden han satt der inne.»

Grindheim peker mot møterommet der Alexis allerede har rydda opp etter gårsdagen. Kjell ser ingen grunn til å holde lenger på stjernespilleren.

«Takk, og lykke til mot Lillestrøm. Du tenker på kampen, så skal jeg finne Borre.»

Kjell Falken Christiansen vil ikke slippe nyheten om at Borre er funnet riktig ennå. Han vil se om det er noen av pokerspillerne som oppfører seg påfallende, uten at de vet at Borre allerede er funnet. Hittil har ikke den planen fungert. Ikke engang Reknes sin overhaling er helt uventet, den mannen har kort lunte.

Han innser at sporene han har samlet så langt ikke har gitt han noen gode teorier å jobbe etter. Samtidig føler han at han har oversett noe svært viktig.

Elling Joste kommer smilende nedover gangen på Valler og forteller henrykt at han har vært svært effektiv på telefonen, og at han nå har flere teser de kan jobbe utifra.

Kjell kjenner han kan styre sin begeistring. Ellings teorier pleier å være av det ville slaget, men en og annen gang treffer selv Joste blink. Blinde høner legger som kjent egg de også.

Elling opplyser først at lyset som gikk skyldes en feil på en transformator. Tafslund har registrert et lokalt strømbrudd nøyaktig klokken 19:13 i går kveld. En trafo hadde smeltet. Tafslund hadde lett rutet om strøm så alle fikk igjen strømmen nesten umiddelbart.

De diskuterer lett viktigheten av tidspunktet, men blir enige om å la det ligge foreløpig.

Elling forteller så om samtalen med orgkrim og Olav Mordheim.Denne viser seg å ha gitt den godlynte sørlending litt av hvert å tenke på!

Elling forklarer at blusset og landslagsdrakta Borre hadde på seg da de fant ham er viktige:

«Det har nettopp vært landskamp mot Halvbania. Norge gikk som du husker på et forsmedelig 0-1 tap på hjemmebane, ikke sant? Jeg mener at det må være Norsk Mafifa som står bak drapet på Borre, og at det var Grindhaug som var det egentlige målet! Du husker vel Grindhaugs katastrofale tilbakespill i den kampen?»

Kjell husker svært godt tilbakespillet, men sliter litt med å forstå sammenhengene. Elling forklarer videre:

«Norsk Mafifa kan ha hatt store økonomiske tap på kampen mot Halvbania. De kan ha satset store penger på uavgjort, og Grindhaug ble kjøpt for å sørge for at så skjedde. Drapet, blusset og landslagsdrakta er en advarsel til alle som tenker på å motarbeide Mafifaen i fremtiden. Dessverre for Borre har de drept feil mann!»

Kjell Christiansen rister på hodet og ser på sin kollega.

«Jaha, det var spenstig. Men dette er jo bare dine egne spekulasjoner. Men du har kanskje flere teser?»

Elling lar seg ikke bry med sitt nederlag, og tar ny sats.

«Sparesset og 20-kronene som ble funnet på liket kan være viktige, og de peker en helt annen vei. Jeg har som sagt snakket med orgkrim. De har har en motorsykkelbande under oppsikt. De holder til på en gård rett utenfor Lillestrøm, og går under navnet Hells Hemmat You Angels.»

Han fortsetter glødende:

«Det er narko, gambling og horer som er deres største inntektskilder. De hvitvasker pengene gjennom utleie av traktorer, skurtreskere og andre landbruksmaskiner. De bruker millioner i året på markedssiden i Lillestrøm Sportsklubb gjennom firmaet Åkrene, anført av daglig leder Per Fjell. De markerer sine drap med et sparess og en 20-kroning på ofrene, i alle fall de drapene der det er mulig å finne offeret. Orgkrim tror de mater grisene sine med parterte menneskedeler.»

Elling holder i en stol foran seg, og slår nærmest ut i en dans når han prøver seg med en konkludering:

«Hells Hemmat hater alt som har med Vallerenga å gjøre og spesielt Martin Borre etter alle scoringene hans mot Lillestrøm. Det er som du vet kamp mot dem til helgen. Kanskje Borre skulle kidnappes? Kankje de samarbeidet med Norsk Mafifa og så ble det en misforståelse?»

Kjell Christiansen gnir seg hardt i ansiktet og ser på sin kollega med et oppgitt blikk.

«Elling, dette henger jo ikke sammen i det hele tatt. Har Mafifaen eller Hells Hemmat hver for seg eller sammen sørget for å ta livet av feil person, og likevel så dekker de liket med åpenbare kjennemerker? Nei, jeg tror du må ennå lengere ut på landet enn på Lillestrøm med dette. Er dette alt du har?

Elling blir stille en lang stund før han lavt sier til sin sjef.

«Vent til du hører den siste tesen, Kjell. Den er svært urovekkende. Herre jemini, den får det til å gå kaldt nedover ryggen på meg!»

Elling forklarer at Olav Mordheim har mottatt informasjon om at NFF er et skalkeskjul for en gruppering mørkemenn som i det stille forsøker å ødelegge norsk fotball fra innsiden. Den ledes av Ingolf Hellàn og hans våpendrager Johan «Samba»  Nilsen.

«De gjemmer seg bak TV-avtaler og hemmelige nettverk for å gjøre kampene utilgjengelige for folk flest. Ved å legge kampene til ukedager, og gi TV-avtalene til små og dyre kanaler håper de å utradere interessen for norsk fotball over tid. Videre legger de flest mulig fotballkamper til vinteren så de må konkurrere med vinteridrett. Flytting av berammede kamper på svært kort varsel er også vanlig. De har langt på vei lykkes i sin plan, og de har på få år fått ned antall tilskuere på kamp med over 30%.»

Kjell synes det hele høres ganske svevende ut, men lytter videre med stor interesse.

«Denne gruppen frykter at fotballen får et realt oppsving om Vallerengen får bygget ferdig sin nye stadion, og jobber hardt inn mot Oslo kommune for å motarbeide planene. Etter at Vallerengen fikk gjennomslag for planene i bystyret kan dette være det siste halmstrået til de karene. De håper nok at en drept Martin Borre begravet der banen skal ligge kan være nok til at stadion ikke bygges, og de er i stand for å gå over lik for å få viljen sin. De har uansett fått en utsettelse nå.»

Kjell må innrømme overfor seg selv at Ellings ville teorier for en gangs skyld høres ganske rimelige ut. Han lar derfor Elling fortsette videre.

«Mordheim har fått denne informasjonen fra toppen i NFF. Fra den nyansatte og knakende dyktige generalsekretæren Kjetil Meis, men han mangler bevisene han trenger for å gå videre med saken.»

Kjell kjenner Meis godt fra før, og skjønner at dette virkelig kan være et spor å følge.

«Det var som helvete! Dette kan stemme med sporene vi har!»

Kjell Christiansen plukker frem konvolutten som ble liggende etter Martin Borre og ser på NFF-logoen. Ting kan være i ferd med å falle på plass.

I det samme ringer telefonen. Han trykker på svartasten.

«Hei, dette er PederM fra Dagbladet. Jeg hører du har saken med Borre sin forsvinning. Hvorfor setter de garva mordetterforskere til å lete etter fotballspillere som ikke møter opp til trening? Er Borre drept?»

Christiansen glefser iltert.

«Ta deg ei bolle, PederM – jeg har ikke tid til deg nå. Ring meg den dagen Lillestrøm slår Vallerenga, din jævla bladfyk! Og hils din forbaskede snushane-kollega Truls Deilig og si at det samme gjelder han!»

Han bryter samtalen, og napper irritert til seg konvolutten på nytt, og det faller et visittkort ut av konvolutten han selv mente å ha konstatert var tom.

Det er visittkortet til Kjetil Meis.


Les del 1 her Les del 2 her Les del 3 her

Alle likheter med personer i virkeligheten er både tilsiktet og oppdiktet, men vi forteller aldri hva som er hva. Vondt ment er det ihvertfall ikke. Neste del av denne thrilleren kommer allerede i morgen kl 12.

Comments are closed.