Påskekrim del 1: Hvem drepte Martin Borre?

Klanen.no gir deg de gode opplevelsene. Også frysninger. Her er første del i vår påskekrim «Hvem drepte Martin Borre?».


Det er en kald og ufyselig mars-ettermiddag.

Eliteserielaget Vallerenga har hatt ettermiddagsøkta, og spillere og stab tar en velfortjent hvil i klubblokalene på Valler. Ni personer sitter og spiller kort inne på møterommet Hovin.

Det er spillerene Martin Borre, Christian Grindhaug, Lars Hirschmann og Hallgeir Børven som har funnet fram kortstokken. Treneren Kjetil Reknes, sekretæren Alexis Andersen, investoren Jan Sørbrekken og sponsorsjef Sjur Bech-Mørch har slengt seg med – i tillegg til en underlig, liten og gråsprengt en.

I siste liten dukker nemlig også klubbens mektige formann opp. Han liker å stadig dele ut kortene på nytt, og kaster seg med i spillet i siste liten. Takket være sitt skarpsindige spill og sin klesstil blir han bare kalt formann Scarf Ace.

De spiller poker.

Som vanlig er det investor Jan Sørbrekken som sitter med den største haugen med 20-kroners-mynter ved spillets begynnelse. Han har imidlertid allerede lånt ut fem av dem til Scarf Ace, under bordet. Sørbrekken går stadig i denne fellen: Det er slettes ikke hver gang han får tilbake!

Sponsorsjef Sjur Bech-Mørch er en slu pokerspiller og en klassisk kjekkas, samtidig som han er allment kjent for sine sleivete kommentarer. Selv med dårlige kort på hånden får han gjerne skviset ut noen småkroner av noen og enhver, mens hans vittigheter gjerne høster blandet mottagelse.

Bech-Mørchs rake motsetning er sekretæren Alexis Andersen. En klassisk skjønnhet som er populær hos alle, ikke minst takket være sitt klønete kortspill. Som regel overlever hun kortspillet ved å få småmynt av spillerene mot å utføre ulike tjenester.

Toppscorer Hallgeir Børven er intet unntak i denne forbindelse. Han er oppvokst der ingen skulle tru at nokon kunne bu, og trenger stadig hjelp med både det ene og det andre.

Den tyske landslagskeeperen Lars Hirschmann bærer på en hemmelighet. Han avskyr egentlig kortspill for penger, og mener det hele er umoralsk.  Samtidig ser han på det som en ypperlig anledning til å få inn penger til sitt veldedighetsarbeide, som er viktig for han. Zvanzig kroner her, og zvanzig kroner der – det blir fort vierzig koruna, pleier han å tenke.

For stjernespilleren Christian Grindhaug er pokerspillet bare en lek. Stjernespilleren med million-lønn bruker pokerspillet som en gyllen anledning til å bli kvitt all småveksel, og lite annet!

For trener Kjetil Reknes er imidlertid pokerspillet alt annet enn en lek. For Reknes er det psykologiske spillet som narkotika. Han er helt avhengig, og legger svært mye prestisje i å lure de andre.

Den lett aldrende vinginnbytter Martin Borre sitter som vanlig dyster litt for seg sjøl. Med haka nesten nedi bordplaten ser han for seg nok et tap ved kortbordet.

«Hvorfor gjør jeg dette mot meg selv?»

Han føler Reknes’ blikk gjennomborre seg sjøl.

«Han ser alltid tvers igjennom meg. Hvorfor utsetter jeg meg for dette år etter år? Hvorfor kan jeg ikke bare slutte?»

Kortene er nå spilt ut. Alle pengene er på bordet, spillet er i gang.

PLUTSELIG SLUKKES LYSET!

Det blir helt mørkt. Vi hører en telefon, og et høyt brøl…

– før lyset plutselig kommer på igjen.

Martin Borre er forsvunnet!

Det eneste som ligger igjen på plassen hans er en tom, oppreven konvolutt med NFF-stempel.

Les del 2 her.


Alle likheter med personer i virkeligheten er både tilsiktet og oppdiktet, men vi forteller aldri hva som er hva. Vondt ment er det ihvertfall ikke. Neste del av denne thrilleren kommer allerede i morgen kl 12.

Comments are closed.