Vålerenga vinner den første mot Sparta

VIF – SPARTA 2-1: Vålerenga vinner 2-1 hjemme mot Sparta i en kamp der ingen av lagene imponerte.

Tekst: MortenN

Dette var en kamp der Vålerenga var litt mindre dårlig enn Sparta. I første periode skjedde det ingenting før Spartas Ramsay (bildet)  setter et skudd bare hundredeler før pausesignalet går. Andre periode har full Sparta-dominans, men Morten Ask (bildet under) utligner for Vålerenga mot spillets gang.

I tredje periode suger Sparta lut, og Vålerenga løfter seg akkurat nok til å vinne kampen greit. Sondre Olden scorer et vakkert mål, og sikrer tre meget viktige poeng for Vålerenga, som dermed er bare to poeng bak serieleder Oilers.

Neste kamp er allerede om to dager, denne gang borte mot Sparta. VIF Support kjører!

Tyler Donati må bruke titt tid på å lege sitt skadde kne, men er forventet tilbake i spill omtrent om en ukes tid – noe som sammenfaller med Vålerengas neste hjemmekamp – mot Stavanger Oilers…

Under følger vårt livereferat.

Tredje periode

20:00 Kampen er over! Vålerenga vinner 2-1! Skuddstatistikken i perioden viser 8-7. Bjurø  kåres til Spartas beste spiller, Morten Ask kåres til Vålerengas beste spiller.

31 sekunder igjen! Sparta kjører fortsatt 6 mot 4!

Sparta tar ut keeper og satser 6 mot 4 fra dropp i vår sone.

17:54 2min Espeland, Slashing. Sparta tar timeout.

Boksekamp! Søberg kaster seg inn og er forholdsvis irritert! Det hele ender faktisk uten utvisninger.

Steffen Thoresen kommer forholdsvis alene igjennom på venstresida, men skyter utenfor. Fire minutter igjen.

Karterud med fin pasning til Espeland som skyter godt, men Bjurø redder.

Snart tretten minutter spilt. Kampbildet fortsetter, Sparta prøver Åndalsnes offensivt,men Vålerenga vil mer og er veldig ofte først på puck.

Vålerenga klart best etter halvspilt periode, leder fortjent 2-1.

Sju minutter spilt av perioden. Etter to innledende perioder uten action er det nå full fres! Skudd, spill, sjanser og ikke minst: Tacklinger! Herlig!

Stor mulighet for Sparta, like stor redning av Søberg! Sparta satser hardt nå!

03:09 2-1! Sondre Olden kommer seg fint fri og setter pucken høyt og utagbart for Bjurø! KLASSE!

00:00 Perioden er i gang.

Andre periode

Den andre perioden er egentlig Spartas, spesielt første halvdel. Vålerenga pådrar seg utvisninger, og må finne seg i å ligge mye bakpå. Etterhvert kommer heldigvis Vålerenga bedre med, og får også et mål ved Morten Ask – som hadde et godt øyeblikk innimellom alle utvisningene sine.

20:00 Perioden er over, stillingen er 1-1. Skuddstatistikken viser 10-14.

To minutter igjen av perioden. Sparta svake i overtallet.

På Lillehammer leder hjemmelaget 3-1 mot Stjernen.

17:05 2min Karterud. Holding.

16:54 1-1! Morten Ask kommer på høyresiden og setter et skudd over skuldra til Bjurø! ass Thoresen, J Donati.

15:34 2min Sparta Henriksen, tripping. Henriksen pirker borti Ask som går overende, og det er 1-1 i billige utvisninger. Samtidig skulle kanskje Sparta hatt en til i avventende, men det ble det ikke noe av.

Et ålreit overtall av Vålerenga, som løsner brukbare skudd og har litt trafikk. Sparta rir det av til slutt, og leder fortsatt 0-1 med seks minutter igjen av perioden.

11:43 2min Sparta. Løvlie.

Stefan Espeland veldig nære, men Bjurø redder!

11:00 2min VIF Sørvik og 2min Kristiansen for Roughing. Kristiansen elker på seg Sørvik, og det utløser gresk-romersk aktivitet foran Steffen Søberg.

Ti minutter spilt. Skuddstatistikken viser 0-7.

08:51 2min VIF. Morten Ask får en billig utvisning, men er også litt klønete. Skjerpings!

Etter totalt Sparta-dominans de første seks og et halvt minuttene kommer Vålerenga til en stor sjanse, uten at det gir resultater.

Store sjanser til Sparta fem mot tre, men Vålerenga holder unna og har fullt lag!

03:20 2min VIF. Morten Ask, soleklar tripping. 1:10 tre mot fem.

02:30 2min VIF. Brede Csiszar, hekting. Sparta kommer på en farlig kontring, og Brede får en helt grei utvisning.

00:00 Andre periode er i gang.

Første periode

Første periode var av det tamme slaget. Det skjedde egentlig ingenting før perioden så og si var over, da skjøt Ramsay et skudd som går via stanga og inn på en udekket Søberg. Bortelaget går dermed til pause med ledelse.

19:59 0-1 Sparta. Mike Ramsay slenger i vei et skudd som går i stanga og inn hundredeler før perioden er over.

To minutter igjen av perioden, to småpene sjanser i overtallet – til tross for at det er et sedvanlig stillestående overtallsspill. Det lukter målløst av denne perioden.

16:29 2min Sparta. Selvaag.

Fire minutter igjen av perioden, ingen er spesielt farlige.

Et tafatt overtallsspill av Vålerenga. Ingen uttelling.

9:58 2min Sparta. Tommy Kristiansen, interference.

Vålerenga har et par veldig gode muligheter, men scorer ikke i overtallet.

7:38 2min Sparta. 21 Solberg Andersen, hekting.

Seks minutter ut i kampen. Det er 0-0 og det har vært jevnspilt. En stor sjanse til hvert lag.

04:31 2min VIF. Morten Ask.

00:00 Kampen er i gang.

Klanen hadde en liten markering i forbindelse med at apekatten Logan Stephenson var tilbake:

Se egen sak: VIF skal blæste bobler.