Vålerenga knuste serielederne!

VIF – OILERS 5-1: Enga slår serieleder Stavanger 5-1 etter en flott kveld på Jordal! I siste periode viste våre iskrigere hvor skapet skal stå og valset over sjøbønda fra Stavanger. Kampen var preget av høyt tempo og tette dueller. Søberg fikk i hvert fall vist hvem som er den beste keeper’n i Norge. Alt i alt en kjempekveld på Jordal med bra med folk og god stemning!

Tekst: Frodo, EspenB

Under følger vårt livereferat:

Tredje periode

Kampen er over. Det endte med 5-1 seier til Vålerenga!! Veldig viktig seier for våre iskrigere! Enga gjennomførte en svært bra kamp, der siste periode var spesielt god. Gutta jobbet og kjempet gjennom hele kampen og fikk betalt for det. Keeperspillet var også en av faktorene som avgjorde for Enga. Søberg var strålende med 31 redninger på 32 skudd! På en kveld med tre debutanter var det de «gamle» Enga-spillerne som markerte seg mest med Donati-brodrene og banens beste, Anders Hilt Jørgensen, i spissen. En strålende kveld på Jordal og nå er et virkelig kamp om seriemesterskapet!

15.56: Utvisning Stavanger. Hjelm 2 min for interference.

12.53: Utvisning Sravanger. Petter Thoresen forsøker å jukse med en spiller for mye på banen. Blir straffet med 2 minutter…

10.25: 5-1! Hva kommer nå? Lekestue! Hilt Jørgensen scorer på et flott angrep. Pasning fra nyervervelsen Duncan Milroy og Daniel Sørvik. Klanen benytter sjansen til å erte korpulente Ruben Smith i Stavanger-buret.

9.02: Utvisning begge lag. Anderson og Røste Fossen 2 min for roughing. Klanen koser d\seg nå og kjører show på Jordal!

8.43: 4-1! Enga scorer i undertall! Det er Jesper Hoel som snapper pucken og setter pucken i buret. Wobee!

7.13: Utvisning Vålerenga. Karlsson 2 min for høy kølle.

6.20: 3-1! Enga øker ledelsen ved Steffen Thoresen! Pasning fra Olden og Gunnarson.

6.03: En tett og jevn åpning på 3. periode uten de helt store sjansene. Tempoet i matchen har dog tatt seg opp igjen.

Siste periode er i gang. Kom igjen Enga!!

Andre periode

2. periode er over og stillingen er fortsatt 2-1 til Vålerenga. Denne perioden var langt svakere enn den første rent kvalitetsmessig. Tempoet var lavere og det var færre klare målsjanser. Perioden var dog jevnspilt og tett. Dessverre ser det ikke ut til overtallsspillet ser ut til å være løst bare med å hente inn tre nye forwards. De nye spillerne ser forøvrig litt rustne ut så langt, men det er selvsagt forståelig i deres første match med nye lagkamerater. Skuddstatitiskk: 7-9

16.28: Utvisning Vålerenga. Cocozza 2 min for knetakling. Så veldig merkelig ut.

9.50: Utvisning Stavanger. Nagel 2 min hekting. Deja vu.

6.28: Straffeslag til Stavanger. Søberg redder! Katastrofalt power play av Enga igjen som slipper en siddis rett igjennom på blank.

5.59: Utvisning Stavanger. Nagel 2 min for hekting. Enga hadde store sjanser 6 mot 5…

4.58: Strålende redning fra Søberg etter at en bonde kommer seg fri. Viktig redning!

Pucken er droppet for 2. periode. Kom igjen Enga!

Første periode

1. periode er over og stillingen er 2-1 til våre gutter. Det har vært en fartsfylt og god kvalitetsmessig første periode med sjanser til begge lag. Vålerenga kom i grunnen best i gang, men det var likevel Stavanger som tok ledelsen etter 8 minutter. Etter dette bølget spillet frem og tilbake før Enga tok over kontrollen mot slutten av perioden. Fortjent ledelse til Vål’enga! Skuddstatistikk: 10-14

19.47: 2-1! Justin Donati gir Enga ledelsen på en styring på skudd fra Hilt Jørgensen. Tyler får også assist.

16.00: 1-1! Tyler Donati utligner for Enga! Pasning overraskende nok fra bror Justin.

13.45: Nå er vi endelig på nett! Stillingen er dessverre 0-1 etter at Stavanger kontret inn et mål. Enga har hatt flere bra sjanser uten å få satt den i mål.

Kampen er i gang.

Vålerenga mønstrer hele tre nye spillere til kampen, les mer om dem her. Alle ble altså spilleklare. I tillegg er Tyler Donati tilbake fra skade, mens Erik Follestad Johansen først er tilbake om et par uker. Bräck og Garlock er som kjent ute for resten av sesongen.

Antagelig kommer førsterekka til å bestå av Morten Ask, Jens Karlsson og Duncan Milroy, mens andrerekka blir Ryan O’Marra, Tyler Donati og Justin Donati. Vi kommer tilbake til dette til kampstart.

Oppvarming på Vålerenga Vertshus fra kl 1700, for de som liker slikt.