Femte seier på rad

SPARTA – VIF 1-5: Et effektivt Vålerenga tok sin femte seier på rad mot et Sparta som måtte ty til ulovligheter for å få et trøstemål.

Tekst: MortenN

Sparta ble rett og slett et nummer for små på sin egen hjemmebane, selv om de startet kampen bra. Vålerenga fikk imidlertid endelig sving på overtallsspillet sitt igjen, og litt etter halvspilt første periode satte Justin Donati inn 1-0. Bare minuttet senere kom et overtallsmål til, denne gangen ved kapteinen Brede Frettem Csiszar.  Da Daniel Sørvik satte inn 0-3 like etter dette igjen kunne Vålerenga gå kjekt og brebeint til pause, mens Sparta hadde pådratt seg en ugrei bakoversveis.

20130112 Sparta VIF -kruse 01 myggenAndre periode startet med nok et mål i powerplay, da Morten Ask økte Vålerengas ledelse til 0-4.  Etter 13:35 kom omsider en Sparta-redusering. Magnus Selvaags mål var imidlertid av den svært tvilsomme sorten, Sparta hadde nemlig en spiller for mye på banen – uten at herrene Hansen og Hallin fikk med seg dette.

20130112 Sparta VIF -kruse 02 stephenson evansDet spilte imidlertid ingen rolle, Vålerenga var rett og slett best uansett. Tredje periode ble en parademarsj, og Steffen Thoresen kunne sette inn Vålerengas femte mål i tomt bur. Dermed har Vålerenga fem seiere på rad, og er stadig to poeng bak serieleder Stavenger Oilers. Oilers slo forøvrig Rosenborg 2-6 i går, mens Lørenskog vant 2-1 hjemme mot Storhamar. Formlaget Frisk Asker gikk omsider på et tap igjen da Lillehammer ble for sterke i Kristins Hall.

Nettopp Frisk Asker er Vålerengas neste motstander. Kampen spilles på søndag i Asker, og VIF Support kjører deg dit!