SPØRSMÅL TIL SK: Alkoholservering på Ullevål?

Klanen.no har laget en ny spalte: «Spørsmål til SK», med tilbakemeldinger og spørsmål til supporterkoordinator Bengt Calmeyer i Vålerenga Fotball. Først ut er Kim Granli. Han har tanker og spørsmål rundt det å få til alkoholservering på Ullevål stadion.

Tekst: Kim Granli

Jeg leste rapporten på vif-fotball.no fra supportermøtet. Først av alt vil jeg si at jeg er kjempepositiv til rollen du har fått og arbeidet fremover. Håper virkelig dette er starten på et direkte talerør inn til klubb og styre fra klubbens supportere, og ikke minst kunder.

En ting jeg bet meg merke i var kommentaren om alkoholservering.

Om Kim Granli får det som han vil, kan denne karen nyte en øl neste gang han skal se Vålerenga.

En fotballkamp er vel å regne som ett lukket arrangement, i og med at man må kjøpe billett for å komme inn. Alkoholservering på stadion innenfor portene er vel dermed ikke å regne for servering i det offentlige. Noen vil kanskje si at det er i det offentlige rom siden det foregår i lokaler hvor allmennheten vanligvis uten videre har adgang. Dette er vel ikke helt rett, da alle innganger til vanlige tribuner har vakthold og krever fremvising av gyldig billett.

En fotballkamp er slik jeg kan se det samme type arrangement som konserter eller festivaler. To eksempler som begge har samme type inngangskontroll som en fotballkamp. Begge de to nevnte arrangementtypene har alkoholservering på sine arrangementer. Ølteltet i Kollen er vel også et eksempel på at det er mulig å få til.

Du sier i ditt skriv på vif-fotball.no at «Skal man ha alkoholservering, må dette foregå på dertil avgrensede områder. Dette er loven, og avgjøres politisk».

For det første så er man allerede på et avgrenset område når man er inne på stadion. For det andre er det allerede noen som får servert alkohol på stadion. Forskjellen er vel prislappen på billetten? Så hvordan vil du forklare at man har lov til å servere noen alkohol og ikke andre inne på samme stadion, på samme arrangement, på et lukket arrangement?

Jeg hadde også satt pris på om du kunne redegjøre for hva du mener med passende fasiliteter i tilknytning til «vanlige» tribuner som er egnet til skjenking?

Stavanger Oilers kunne juble over ølservering i egen stue.
(foto: Torben Johansen, vif-hockey.no)

Jeg er helt sikker på at om klubber og forbund hadde lagt litt energi og godvilje til for å få til en form for alkoholservering på kamper i Norge for alle som har kjøpt billett og er myndig, så hadde de fått til det. Dette er en helt vanlig søkeprossess som alle andre arrangementer har.

Som man kunne se i NA24 sin artikkel om alkoholservering i Oilers nye storstue ,så var det Idretten selv og ikke politikerne som rynket på nesen til forslaget. Oilers fikk JA til alkohol servering i hallen sin.Du, klubben, eller andre innen idretten kan kanskje fortelle meg hva forskjellen på en hockeykamp og en fotballkamp er?

Andre kilder jeg har brukt for info er:

Uansett, lykke til og stå på videre!

Kommentar fra redaksjonen: SK Bengt Calmeyer kommer med et svar så snart som mulig!


 I «Spørsmål til SK» kan du komme med spørsmål til Vålerenga Fotballs supporterkoordinator. Send dine spørsmål til webpublisering@klanen.no!

Comments are closed.