Rapport fra supportermøtet

14. oktober avholdt supporterkoordinator (SK) Bengt A. Calmeyer supportermøte på Vålerenga Vertshus for ca. 35 fremmøtte.

Tekst: www.vif-fotball.no

14.  oktober avholdt supporterkoordinator (SK) Bengt A. Calmeyer supportermøte på Vålerenga vertshus for ca. 35 fremmøtte. Her følger en liten rapport fra møtet, i tillegg til tilbakemeldinger fra klubben på noen av de spørsmålene SK ikke kunne svare på på stående fot.

Supporterkoordinatoren (SK) åpner møtet med å ønske velkommen og fortelle litt om hva en SK er og hvilke arbeidsoppgaver som hører inn under SK stillingen. Bengt A. Calmeyer er ansatt i en midlertidig, 50 % stilling, frem til 1.1.13, for å få i gang SK stillingen i Vålerenga Fotball.

Kort fortalt skal en SK bidra til bedre kommunikasjon mellom klubben og supporterne, men også mellom de forskjellige supportergrupperingene. Dette skal blant annet gjøres ved å avholde jevnlige supportermøter (forhåpentligvis månedlig), men også gjennom samtaler med mindre grupper/enkeltvis. SK vil jobbe for å snu den dårlige publikumsoppslutningen Vålerenga opplever og jobbe for å øke forståelse mellom de forskjellige supportergrupperingene. SK har ingen arbeidsoppgaver forbundet med sikkerhet under kampavvikling.
Mer informasjon om SK stillingen finner man her: http://gammel.klanen.no/blog/2012/09/hva-skal-en-supporterkoordinator-gjore/#more-5405

Plassering neste sesong

Ullevaal skal bygge ut Bendit-svingen og dette medfører at det vil bli en endring i klansfeltene neste sesong. I utgangspunktet vil seilet på Vestbredden bli fjernet, og hele Vestbredden vil være tribune for Vålerengasupportere. De som tidligere har hatt faste plasser på bredden blir ikke flyttet på, og Mini og Junior Klanen beholder sine plasser. Det blir klanstribune med ståfelt på VG nedre. Tanken er at vi da har to sammenhengende  tribuner med kun Vålerengasupportere.
Hvor ståfeltet på VG blir, er avhengig av byggetekniske forhold, som hvor mye betongen tåler og hvor det kan settes opp bølgebrytere. Klubben jobber med dette opp mot Ullevål Stadion i skrivende stund.

Bortesupportere vil bli plassert på Telenor tribunen. Klubben har fått ja til å åpne Bendit i forbindelse med jubileumskampen samt en showkamp. Klubben ønsker også å plassere bortesupporterne her på kampene mot Brann og LSK, dette av sikkerhetshensyn.
Supporterne lurte på hvordan dette vil løses sikkerhetsmessig, dersom bortesupportere skal benytte inngang 4/6 som er veldig nære t-bane (hvor det mest sannsynlig vil komme en del Vålerenga supportere). Dette er noe SK vil ta videre til klubben/samarbeidsforumet – i hovedsak er dette politiets ansvar, men SK tar opp utfordringene videre.

Det ble i tillegg stilt spørsmål rundt bussene og hvor de skal slippe av hjemmepublikummet. Avslipp vil bli i rundkjøringa ved Egon, før bussene parkerer på Bergbanen.

Det kom spørsmål fra supporterne om hvorvidt det vil bli innført såkalt Safe Standing under utbyggingen av Bendit-svingen. Dette er noe som klubben vil ta videre med Ullevål Stadion, NFF som en stor leietager på stadion har også sitt å si i forhold til dette.

Det kom også spørsmål fra supportere om SK sin rolle med tanke på avvikling av bortekamper. SK bekrefter at det er han som vil jobbe med å få til best mulig vilkår for Vålerengasupportere på bortekamp.

Det ble også spurt om Vålerenga er inne på samme tanke som Viking, og forsøke å få til alkoholservering ifbm kamp. Dette er foreløpig ikke et tema, av to årsaker. Skal man ha alkoholservering, må dette foregå på dertil avgrensede områder. Dette er loven, og avgjøres politisk. Slik det er nå, finnes det ikke fasiliteter i tilknytning til «vanlige» tribuner som er egnet til skjenking.

Pyro/Bøter

SK forklarer at det er lite å gjøre med at klubben blir bøtelagt for ting supportere gjør. Dette må eventuelt tas opp på Fotballtinget i 2014. Størrelsen på bøtene VIF kontra hva andre får vil det forsøksvis bli jobbet med fra klubbens side. Reglene sier at gjentagelse er skjerpende, men også farligheten ved gjennomføringen skal vektlegges. Det er klubbens syn at bare det første blir vektlagt i vårt tilfelle. Vålerenga har folk som jobber med dette opp mot NFF.

Videre blir det informert om at det kan være en lang og vanskelig søknadsprosess for å få bruke pyroteknikk lovlig. Det er kommet signaler fra NFFs juridiske avdeling at dette er noe de er åpne for å lempe på til neste sesong. En mulig løsning er at man på forhånd får stadion sertifisert av politi, brann – og redningsetaten samt NFF for bruk av pyroteknikk, og at man i stedet for dagens til tider omstendelige søkeprosess, får en stående tillatelse med meldeplikt. I utgangspunktet vil det bare være tillatt med pyroteknikk i avmerkede og begrensede, faste soner. Klubben støtter Klanens arbeid med dette, og har i flere møter tilkjennegitt et ønske om en oppmykning i forhold til bruk av pyroteknikk, også overfor NFF.

SK vil sende ut innkalling til nytt supportermøte, som vil bli avholdt rett etter sesongavslutning. Tema som er foreslått tatt opp er stemningen på tribunene, og svikten i publikumstilslutning. Tanker og ideer rundt dette, eventuelt andre temaer som bør tas opp kan sendes til bengt@vif.no.

Referent var Mona Skogen Kristoffersen

Comments are closed.