Pyrodebatt: Tifo var også forbudt en gang

Her er andre innlegg under Klanen.no’s vignett «Pyrodebatt». Kim Granli mener som driver med pyro skal ønskes velkommen på kamp.
Tekst: Kim Granli, Vålerengasupporter

Som andre har sagt før meg og andre sikkert kommer til å si mange ganger etter meg. Det var også en gang tifo var forbudt. Det ble fortsatt gjort. Det var en tid hvor skating var forbudt i Norge, det ble like vel skatet i Norge. Det var en tid hvor man kun hadde lov til å pyre på indre bane med «tinnsoldat»-blussing. Og vi har kommet oss videre derfra. Om man bare godtar det andre (og da gjerne utenforstående) sier at er lov, så vil man aldri få noen utvikling på punktene.

Om du tar en titt på klippet som rb har lagt ut fra kampen så vil du høre kommentarer hvor man omtaler showet positivt når man tror alt er lovlig. Mens man i ettertid har funnet ut at langt fra alt var lovlig. Da er det ikke måte på hva man skal kalle de som blusset, og fordømme hele greia. En dobbelmoral uten sidestykke, og total mangel på kunnskap om emnet.

Vålerenga har også gått ut å beklaget at noen skal ha meldt ifra om at de følte seg utrygge på Ullevål. Men ikke fortalt i hvilken sammenheng folk har følt seg utrygge. Jeg hadde heller ikke følt meg trygg som 8-9 åring om politiet arresterte pappaen min (som ikke hadde gjort noe galt) når han måtte på toalettet i pausa. (fugle svingen)
Måten dette er håndtert av klubben i ettertid er amatørmessing og feigt med utskjelling av egne supportere for et vel gjennomført, tidenes norske pyro show. Når man da samme dag får vite at klubben har planer om å øke prisene på sesongkortene til 2013 sesongen etter et år med MASSIV flukt fra tribunene, så får folk rett å slett nok.

Nå må klubben og klubbens ledere stikke fingeren i jorda og få opp øya. Ja, det skal være plass til familier, besteforeldre, tanter, unger, single, par , homofile, innvandrere, små og store . Men det må jammen være plass til de litt hardcore supporterene også. Mennesker som er like glade i klubben og sporten som du og alle andre er. Men som har en tribunestil og kultur som er annerledes en det man er vant til i Norge – men som man kan se i resten av verden.

Noen ønsker pølse i vaffel med saft på kamp, andre ønsker seg en pizza bit og en øl til kampen. Noen vil sitte på kamp å bare nyte kampen og kanskje suge til seg stemningen og rammen rundt og i kampen, mens andre ønsker å stå, hoppe synge skrike, flagge, blusse – å være en del av det som skaper rammen og stemningen i og rundt kampen. Folk er forskjellige.

Men det jeg har lagt merke til er at folk har en tendens til å fordømme ting de ikke vet noe/mye om. Det nye og ukjente er skummelt og sikkert farlig og ødeleggende.

Så ja, folk skal føle seg trygge på kamp. Og alle skal føle seg velkomne. Det skal OGSÅ gjelde de som var med på å skape en fantastisk ramme rundt kanskje det dårligst besøkte derbyet på Ullevål mot LSK de siste 10 årene.

Kim Granli er den nye Jørn Lokøy, i høyere utgave. Aktiv innen EngaFilm og Ikaros, samt brennende engasjert i fotballens utvikling.

Klanen.no har invitert til debatt rundt temaet pyroteknikk. Hovedinnlegg til debatten postes her på klanen.no under vignetten «pyrodebatt». Alle er velkommen til å komme med kommentarer og innlegg på denne tråden på forumet. Dersom du ønsker innlegg her på klanen.no får du også det, send inn til webpublisering@klanen.no.

Comments are closed.