Pyrodebatt: For en gjeng med bønder

Her er tredje innlegg under Klanen.no’s vignett «Pyrodebatt». Vi gjengir hovedstyrets kommentar til pyro etter kampen mot Lillestrøm.
Tekst: Åge Petter Christiansen og Gunn Ovensen, Vålerenga Fotballs hovedstyre

Vi har sjelden sett det før; Klanen på Vestbredden på Ullevaal roper taktfast: For en gjeng med bønder! Og peker mot sine egne på Gaza. Så nitrist ble årets sesong avsluttet på Ullevaal. Det som skulle bli en «tramp-tramp-tramp-på en kanarifugl-kamp», en kamp Enga skulle vinne på alle fronter, den tapte vi så det suste. Nitrist.

Vi tapte både på banen og tribunen. På tribunen fordi noen få supportere på Klansfeltet ikke fulgte spillereglene. Fotballforbundet hadde gitt tillatelse til begrenset blussing før kampstart. Klanen skulle vise at det var mulig å gjennomføre i kontrollerte former. Det klarte de ikke. Det ble bare nitrist.

Ja, LSK-supporterne ødela også. Mer enn våre egne. De får rydde i eget reir. I vårt hus, på våre tribuner ble Klanen splittet. Vestbredden fant seg ikke i at pøblene skulle ødelegge. Derfor pekte de mot sine egne på Gaza, og sa ifra; Vi hater at dere ødelegger kampen. At dere ødelegger gleden. At dere rammer fellesskapet. Og fotballen.

Det gjør undertegnede også – og mange med oss. Vi hater at noen få bråkmakere skal dominere og ødelegge for alle andre. Vi kan ikke akseptere denne ødeleggelsen. Det er nitrist.

Derfor er ikke bråkmakerne, de som vil ødelegge fotballfesten, velkommen på Engas kamper. Vi vil gjøre vårt beste for å hindre at dere slipper inn. Vi lar ikke at andre bli hjemme fordi bråkmakerne skremmer dem bort. Vi vil ikke at barn skal gå gråtende og redde fra kamp fordi bråket er truende og skaper utrygghet. Det er bare nitrist.

Vestbredden viste vei. Vi hater bønda enten de står på bortetribunen eller hjemme på Gaza. Fotballen skades. Engas omdømme ødelegges. Det kan vi ikke tåle. Derfor vil vi – og mange med oss – gjøre vårt beste for å sette tydelige grenser. Vi vil hindre at dere fortsetter bråket. Hvis ikke, taper alle. Alltid. Det blir nitrist.

PS; Nå gleder vi oss til mars 2013…

Åge Petter Christiansen og Gunn Ovesen er henholdsvis leder og nestleder i Vålerenga Fotballs hovedstyre. Artikkelen er tidligere publisert på www.vif-fotball.no, og er gjengitt med tillatelse fra artikkelforfatteren.


Klanen.no har invitert til debatt rundt temaet pyroteknikk. Hovedinnlegg til debatten postes her på klanen.no under vignetten «pyrodebatt». Alle er velkommen til å komme med kommentarer og innlegg på denne tråden på forumet. Dersom du ønsker innlegg her på klanen.no får du også det, send inn til webpublisering@klanen.no.

Comments are closed.