Mirakelet i Sarpsborg!

Sparta-Vålerenga 5-6 e.o. Tidenes opphenting er ett faktum. Vi lar Sparta ta ledelsen 5-0 hjemme. Kampen bør være kjørt og over. Så begynner iskrigera våre å spille ishockey.

Klanen mobiliserte, og 3 fullstappa busser reiste ned til det lille hølet som ynder å kalle seg hockeytown. Spartaspillera lever opp til det navnet og tar ledelsen før minuttet har gått. Da første periode er over har vi 3 i sekken uten å ha levert noe sjøl.

Christer Magnussen fikk en meget minneverdig debut i Vålerenga-buret. Han kom inn på 5-0, resten er historie.

Andre periode starter som den forrige, og før 4 minutter er spilt har vi latt to pucker til havne i buret. 0-5. Espen «Shampo» Knutsen konstaterer at keeper Steffen Søberg har hatt bedre dager i buret, og setter inn Ale Christer Magnussen (bildet). Magnussen er ett relativt ubeskrevet blad i Vålerenga, men 21- åringen skrider fryktløst til verket. I hans første obligatoriske kamp for klubben stenger han likegodt  målet, og vi kan gratulere ham med gårsdagens shutout.

I andre enden av banen begynner det å skje ting. Spartas Weberg forsøker å drepe Vålerengas  Hilt Jørgensen. Han klarer det nesten, og får matchstraff samtidig som Vålerengggutten eskorteres blodig av isen. Cocozza hevner lagkameraten i  en real slåsskamp, og får slippe å spile mer han også.

Det er opplest og vedtatt at VIF er dårlige i overtallsspill. I undertall er saken ikke helt den samme, og i slutten av 2. periode setter vi inn to kjappe scoringer med færre folk på isen. Morten Ask og Stefan Eskeland tar grep. Da isbilen triller ut for å vanne leder Sparta komfortabelt 5-2.

Full fest blant våre mange tilreisende!

Roy E  oppsummerer starten av 3. periode veldig fint. «jeg skulle bare pisse litt, og da jeg kom tilbake sto det 5-4!»  Tyler Donati og Jesper Hoel scorer hvert sitt mål på 8 sekunder! Sparta henger ikke med i svingene. Da vår nye back  Filip Gunnarsson setter inn 5-5 er det fliring og vantro på tribunen. Fra 0-5 til 5-5. Opphentinga er ett faktum! Det er bare Vålerenga ishockey som får til sånn.

Sparta kommer litt inn i kampen igjen, og begge lag har sjansen til å avgjøre før full tid. Kampen ebber ut og det er klart for overtid. Spartaspillera er hengehuer og Vålerengaspillera skyver ut brystkassa. Det var aldri noen tvil, og da Erik Follestad Johansen setter inn den avgjørende scoringa etter 21 sekunder bryter jubelen løs. Seieren er ett faktum! En vannvittig opphenting!

Det er bare å ta av seg hatten for innstillinga til Vålerengaspillerne. Det er ingenting i Vålerengas verden som heter å gi opp. Uttrykket eksisterer ikke på Jordal. En mentalitet andre lag i foreningen godt kan ta til seg. Ishockeylaget står frem som fantastiske ambassadører for foreninga vår. Etter å ha kløna det til med 0-5 så reiser de seg til 5-6 Det, mine klansvenner, er mesterlig. Jeg er dypt imponert.