MortenNsDagbok: En jævlig utfordrende jobb

Vi er så forbanna kravstore i Vålerenga. I tillegg er vi uenige om alt og alle. Dette er grunnen til at  «neste trener i Vålerenga» er Norges mest utfordrende jobb innen fotballen.

TV2 melder i dag at Henning Berg er klar som manager for Blackburn. Henning Berg er et typisk eksempel på hva som ifølge «de fleste» supporterne ikke er bra nok for Vålerenga. Han viser seg altså å være bra nok for en klubb med et noe større format. 

(Større format: Riktignok bare foreløpig. Vårt verdensherredømme lar vente på seg, men det kommer.) 

Myser’n fikk ikke Henning Berg, som ser ut til å havne i Blackburn Rovers.

Da Henning Berg av noen (for eksempel «Mikkel Myser») ble foreslått som ny trener for Vålerenga, var det ikke akkurat stående applaus å hente. At han har vært Lillestrøm-trener er vanskelig å svelge, ikke hadde han suksess der heller.

Andre tilgjengelige alternativer blir avfeid med henvisning til alt fra flaska til talefeil. I det hele tatt kjenner vi alle norske alternativer godt nok til å snakke dritt om dem.

Utlendinger blir dratt fram i stedet, av andre blir de avfeid fordi det er en forutsetning å kjenne Vålerenga. Og så videre, og så videre.

Jeg skriver i ingressen at «Dette er grunnen til at ‘neste trener i Vålerenga’ er Norges mest utfordrende jobb innen fotballen». Jeg snakker ikke om selve trenerjobben. Jeg snakker om jobben med å finne rett person til jobben.

Åge Petter Christiansen har en vanskelig jobb. (foto: vif-fotball.no)

Hodejeger Christiansen & co har en meget vanskelig oppgave. Trenervalget må ikke bare baseres på faglige kunnskaper, det må også forankres i hele Vålerenga-systemet. Dette systemet har et vell med sære tilbøyeligheter, preferanser og meninger. Bare det å lage en profil vil komme til å fremtvinge kontroversielle veivalg.

Jeg vil prøve å oppsummere en profil, etter hva jeg har fanget opp så langt av ønsker. Christiansen & co bør se etter:

  • En utlending med bred faglig bakgrunn som kjenner Vålerenga godt.
  • Må ha hatt stor suksess med lignende klubb(er) før.
  • Han må foretrekke gjennombruddshissig possession-orintert fotball, dog helst med offensive backer, raske vinger og en target-man på topp.
  • Han må snakke utmerket norsk, engelsk, fransk og spansk. Uten talefeil.
  • Han må være tilgjengelig og i drift for Vålerenga 24 timer i døgnet.
  • Han skal helst ikke ta betalt, og bør også generere eller bidra med inntekter til klubben selv (gjerne gjennom ulike sponsorat, så lenge de er uforpliktende for Vålerenga).
  • Kontrakten må kunne sies opp på dagen uten at han har rettigheter eller krav på kompensjasjon, men vi må ha mulighet til å signere vedkommende inntil livstid hvis det skulle passe oss.
  • Han må være mann, men ikke nødvendigvis.

Jeg har ingen god kandidat. Jeg anerkjenner at det nå er en svært vanskelig, men akk så viktig jobb som må gjøres av hodejeger Christiansen & co. Og jeg akter å støtte det valget som til slutt blir gjort, til Vålerengas beste.

Med mindre det er et usedvanlig dårlig valg, selvfølgelig.

*****************************************************
Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og sitter i Klanens styre, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok

Comments are closed.