Vålerenga tapte på straffer

Vålerenga avga poeng for første gang i år, da Sparta vant kampen på straffer på Jordal Amfi.

Tekst: MortenN/FrodeL Foto: Carina Andrea Johansen

Vålerenga tok ledelsen i første periode, en periode vi var klart  best i. I andre periode scoret begge lag en gang. I tredje periode gikk vi opp i en komfortabel 3-1 ledelse etter et nydelig Donati-angrep, og kampen virket avgjort. Med fem minutter igjen våkner Sparta og setter to kjappe scoringer. Dermed går kampen til spilleforlengelse, som ender resultatløst.

Sparta setter to straffer og vi ingen, og dermed rotet vi bort to poeng på Jordal i kveld.

Sparta levde opp til sitt rykte som hockeyens svar på Lillestrøm, og var grisete kampen igjennom. At dommerne ikke fikk med seg Ødegårds kølle oppi trynet på vår mann etter en avblåsning var intet mer enn en skandale, og føyde seg inn i rekken av tøffe involveringer. Samtidig var dette et uttrykk for innsatsen Sparta la ned for å holde buret reint, og som også til slutt ble helt avgjørende for seieren. Vålerenga var det beste laget, men Sparta tok oss på innsats og litt tur denne gangen.

Men pyttsann, vi leder fortsatt serien – og allerede lørdag møter vi Stavanger Oilers i åpningskampen i deres nye bank-arena.

Til slutt må vi nevne at stemningen på Jordal var meget god i kveld, det var MORO å være til stede!

Under følger vårt livereferat.

Spilleforlengelse

Sparta setter to straffer, vi ingen – og dermed får Sparta med seg to poeng hjem til Sarpsborg.

Kampen skal avgjøres på straffer!

Store sjanser til begge lag, men ingen avgjørelse. Ett minutt igjen!

Vi er i gang.

Tredje periode

Perioden er over, kampen står 3-3 – og dermed blir det sudden death.

1:17 Store muligheter til begge lag nå! Donati -brødrene er meget farlige for VIF! Timeout nå.

Med seieren i lomma roter Vålerenga det til og gir Sparta to mål! Tre minutter igjen nå, og et håpløst nettverk som gjør det vanskelig å oppdatere….

5:03 3-3. Sparta utligner.

5:34 3-2. Sparta reduserer.

Flere kjempemuligheter til å øke for Vålerenga!

14:23 3-1! Et herlig angrep av Vålerenga! Tyler Donati spilles igjennom av Morten Ask, passer til Justin Donati som setter pucken enkelt i mål!

Fem minutter er spilt av perioden. Spillet går litt frem og tilbake, utten de store sjansene.

Tredje periode er i gang.

Andre periode

Det blir et mål til hvert lag i andre periode, og stillingen er dermed 2-1 til Vålerenga.

1:21 2min Sparta. Weberg vipper pucken inn i sutvisningsboksen til VIF, og må dermed ta tuuren inn i sin egen.

3:06 2-1! Anders Hilt Jørggensen setter til slutt pucken i mål etter at vi presser Sparta hardt, lenge!

Vålerenga har fullt lag, fire minutter igjen av perioden.

5:38 1-1. Vålerenga står ikke i mot i fem mot tre. Solberg Andersen (Ramsey).

6:03 2 min VIF. Tre mot fem i 1:19.

6:44 2min VIF. Daniel Sørvik. Etter å ha oversett mye gris fra Sparta tar dommerne en toer på Sørvik, da det kunne se ut som Sparta-spilleren fikk vondt.

Ti minutter spilt av perioden. Vålerenga leder fortsatt 1-0, og det er fortsatt fortjent. Vålerenga er nok hakket bedre også i denne perioden, men Sparta er mye bbedre med nå.

Hva konferansen endte med vet vi ikke, men det endte ikke med utvisning for hockyens svar på Lillestrøm.

Sparta fortsetter med grisespillet sitt, men dommerne konfererer med kapteinene.

Snart fem minutter spilt. Jevnspilt uten de store sjansene så langt.

18:27 Vålerenga har fullt lag.

20.00 Andre periode er i gang. VIF starter i undertall.

Første periode

Første periode var definitivt Vålerengas. Vi tok ledelsen meget fortjent, og burde ha ledet mye mer. Sparta spiller disiplinert (og grisete!) i forsvar. Vålerenga har mange overtallsspilll, og det er i spill fem mot tre vi setter perioden eneste mål da Steffen Thoresen klabber inn pucken.

0:26 2min VIF. Justin Donati tar en for laget, når Sparta er i angrep for første gang siden Glomma rant.

Ett og et halvt minutt igjen av perioden. Vålerenga spiller bra, Sparta grisete. Og ikke minst: HERLIG STEMMNING PÅ JORDAL!

3:58 2 min Sparta. Tyler Donati glir inn foran Spartas keeper, blir holdt , og kvester keepern liitt i fallet! Flott, flott, flott. 5 mot 3 i 25 sekunder.

5:01 1-0! Vålerenga tar ledelsen! Fint var det ikke, men lomper er også mål. Thoresen (Ask).

5:33 2minX2min Sparta. Roest albuetakling og Evans farefullt spill med høy kølle. Fem mott tre!

Seks minutter igjen av perioden. Vålerenga fører kampen, men Sparta jobber veldig disiplinnert i forsvar.

Ingen uttelling i dette overtallet heller. Sparta ligger kompakt og slipper oss ikke til.

Vålerenga sliter med å komme til de helt store sjansene.

10:14 2min Sparta. Vålerenga klarer ikke å utnytt sitt powerplay, men Sparta gir oss en ny mulighet.

12:19 2min Sparta.

Store sjanser til begge lag!

Fem minutter spilt nå. Vålerenga det klart beste laget så langt, vi speller hockey! Sparta er iimidlertid ikke helt ufarlige når de en sjelden gang har pucken. Spennende på Jordal!

18:50 Ramsay alene igjennom, men Søberg redder.

19:43 Vålerenga tar ledelsen i skuddstatistikken!

20:00 Kampen er i gang!

Kampen er utsatt noen minutter, men er i gang ca 1840.

Før kampen

Kveldens møte mellom Vålerenga og Sparta er et godt, gammaldags toppoppgjør: Det er nummer en og to på tabellen som møtes. Vålerenga er ubeseiret med seks strake seiere og 18 poeng, mens Sparta har plukket 12 og er a poeng med Lørenskog.

Sparta på besøk betyr ikke bare besøk av et tallrikt bortefølge og trommelom, men også et gjensyn med Blake Evans. Et intervju med den gamle Vålerenga-helten kan du lese på Vålerenga Hockeys hjemmesider.