Pressemelding: Norske fotballtilhengere skal spille om å være «Norges beste supporterklubb»

(Oslo, 1. oktober 2012) Topplagene i fotball-Norge har hver sine supporterklubber med dedikerte kjernefans. Nå skal supporterne i tippeligaen konkurrere om tittelen som «Norges beste supporterklubb». – En mulighet til å stille opp for laget sitt på en måte litt utenom det vanlige, sier Niels Røine i Norsk Toppfotball.

Tekst: Pressemelding fra arrangøren av NM i FIFA’13

Supporterne skal representere lagene sine, og spille fotballkamper mot de andre supporterklubbene etter vanlig cup-system. Til forskjell fra vanlige kamper, er imidlertid stadion FIFA 13. Supporterne tar på seg klubbdrakta og spiller for laget sitt i fotballspillet.  Når finalen i supporter-cupen har gått av stabelen, vil det til slutt stå igjen én vinnerklubb som kan kalle seg «Norges beste supporterklubb».

Lojale og ivrige støttespillere

– Norske supportere er kjente for å være lojale og ivrige støttespillere for klubbene sine, sier Niels Røine i Norsk Toppfotball.

– Gjennom denne konkurransen får de nå muligheten til å vise klubblojalitet, og stille opp for laget og klubben sin, på en måte som er litt utenom det vanlige. Det laget som står igjen som vinner vil også få velge blant ulik premiering, som barne- og ungdomsarbeid i klubben, fortsetter Røine.

To spillere fra hver supporterklubb

Supporterne som skal representere laget sitt plukkes ut gjennom interne runder på de respektive klubbpubene og online. De to beste spillerne i hver klubb – én fra pubkvalifisering og én fra onlinekvalifisering – vil så representere laget og klubben i supporter-cupen.

– Når de to beste spillerne i FIFA 13 er plukket ut i hver supporterklubb er tiden kommet for å stå opp for laget sitt mot de andre supporterklubbene i Tippeligaen, sier Claes Halvorsen i Gamer.no.

Det er Gamer.no som sammen med Coca-Cola Zero står for gjennomføringen av konkurransen, blant annet gjennom spillsamfunnet www.gamersparadise.no.

– Norske fotballsupportere er viktige for Coca-Cola Zero. Gjennom «Norges beste supporterklubb» håper vi å bidra til økt stolthet og samhold i de klubbene som deltar, kan Vibeke Hansen i Coca-Cola fortelle.

– Finaleturneringen mellom supporterne spilles som en cup, til man står igjen med en vinner – Norges beste supporterklubb. Sluttspillet skal spilles live i Oslo, fullfører Claes i Gamer.no.

Supporterklubbene og gjennomføring

Supporterklubbene som deltar er til følgende lag:  Brann, Molde, Vålerenga, Sandnes Ulf, Rosenborg, Fredrikstad, Strømsgodset, Sogndal, Haugesund, Tromsø, Odd Grenland, Stabæk, Lillestrøm, Viking og Hønefoss. Disse lagene er plukket ut basert på at de er i tippeligaen, og dermed representert i FIFA 13. Vinnerklubben vil vinne premier som barne- og ungdomsarbeid i klubben, eller nytt TIFO-materiell.

For Klanens del vil pubturneringa bli arrangert på Vålerenga Vertshus 13/10, se mer informasjon her.

FOR PRESSEN

Dere er velkomne til å dekke det hele!

For mer informasjon, vennligst kontakt:

· Joachim Strandberg, Klanens arrangementskomite, joachim@klanen.no
· Niels Røine, Norsk Toppfotball: nr@toppfotball.no, 90 93 65 08.
· Claes Halvorsen, ansvarlig for «Norges beste supporterklubb» hos Gamer.no: Claes@tek.no, 99 74 47 02
· Vibeke Hansen, assisterende direktør for eksternkommunikasjon Coca-Cola Enterprises, vhansen@cokecce.com, 99 01 33 49.

Comments are closed.