NSA: Et nyhetsbrev av, med og for supportere

Her kommer et nytt nyhetsbrev fra NSA. Les om: Omberamming av kamper, landslagene, Supportercupen 2012, ståplassreglement og masse annet!
Tekst: Styret i NSA
 
Hei, og velkommen til et nytt nyhetsbrev fra NSA. Det er en stund siden sist, noe vi beklager og samtidig skjerper rutinene på.
 
Omberamming av kamper
NSA har vært i dialog med NFF vedr. omberamminger, og gått sterkt ut mot kommunikasjonsprosessen som skjer ved omberamminger av kamper etter «endelig beramming». Det er våre medlemmer som blir skadelidende når kamper flyttes på kort varsel. NFF har lovet en bedre dialog i forbindelse med omberamminger, og vi kommer til å fortsette å følge opp på dette området. Det er uheldig at det rammer supportere nok en gang, og dette understreker at en velfungerende supporterkoordinator-ordning kommer i gang.
Etter Molde-Sogndal flyttingen: 
Etter flyttingen av Odd-Brann og Molde-VIF: 
 
Vi fortsetter arbeidet med å få til tilfredsstillende rutiner også for våre medlemmer. For NSA er det avgjørende at Supporterkoordinatorene brukes i denne sammenhengen. Da trenger vi også en fungerende kommunikasjon mellom supporterkoordinatorene og dere som klubbsupportere.
Landslagene
Norges A-landslag spiller mot henholdsvis Slovenia 11/9, mot Belgia 15/9 og Island 19/9. Alle kampene går på Ullevall Mot Slovenia kjøper du billetter gjennom din landslagskontakt til 300 kroner, mens vi kan lokke med pene damer, gratis inngang, god stemning og old-school fotball i oppgjørene mot Belgia og Island.

Supportercupen 2012

Alt 8. september er det supportercup igjen. Alle medlemsklubbene er invitert til å stille lag der. Årets supportercup går i Sogndal. Påmeldingsfristen er 31. august, og all nødvendig informasjon finner du på cupens hjemmesider: http://fotballsupporter.no/feedback/index.php?sid=74138

Medlemskontingent
NSA har akkurat nå 33 medlemsklubber som har betalt sin kontingent for i år. Det er fire flere enn i fjor. Forrige uke sendte vi ut purring til de som ikke har betalt (og noen som ikke skulle hatt purring). Medlemskapet fra akkurat din supporterklubb er viktig for NSA – både økonomisk for driften av organisasjonen, men også direkte knyttet til vår gjennomslagskraft hos NFF og NTF. 

Tilbakemeldingsskjema for bortesupporterfasiliteter
Fornøyd eller misfornøyd med fasillitetene på bortetribunen? Skulle du ønsket at du møtte like bra bortefasiliteter som dere tilbyr på egen arena? Ta deg tid til å fyll ut dette skjemaet: http://fotballsupporter.no/feedback/index.php?sid=74138 

NSA ønsker å gi gode tilbakemeldinger til klubbene på hva som kan og bør forbedres, men også på hva som er bra. Siden styret stort sett følger eget lag og ikke har anledning til å reise rundt på alle kamper, trenger vi hjelp fra dere til dette.

NSA gir abbonement på Josimar til de flinkeste til å fylle ut skjemaet!

Football Supporters Europe

NSA var tilstede med to personer på Football Supporters Europes (FSE) kongress i Istanbul i sommer. Den norske delegasjonen besto av oss, tre personer fra Klanen, to fra Kjernen og to fra Sirkus Vålerenga. I tillegg til de norske, var det rundt 500 andre supportere fra rundt omkring i Europa tilstede. Per Arne i NSA-styret satt i panelet som diskuterte fotballens fremtid ved åpningen av konferansen. Han deltok også i panelet under workshopen om situasjonen når det gjelder ståplasser i Europa. Christina Magnussen, som har representert NSA i FSEs styringsgruppe siden sommeren 2008 valgte å gå ut av styringsgruppen på årets årsmøte. NSA takker henne for fremragende innsats gjennom fire år. Komplett referat kommer på hjemmesidene våre i løpet av en ukes tid. 
 
NSA anbefaler alle våre medlemsklubber medlemskap i FSE. Medlemskapet er gratis og åpent for alle som støtter FSEs grunntanker. Også enkeltpersoner kan bli medlemmer i FSE. Kongressene er forøvrig gratis og åpne for alle interesserte. Vi kommer tilbake med info om neste års kongress når det er klart.
Les mer hos FSE: http://www.fanseurope.org/en/

Supporters Direct

I tillegg til Football Supporters Europe er det en annen organisasjon som arbeider med supporterspørsmål på europeisk nivå. Supporters Direct arbeider primært med å legge tingene til rette for supportereierskap i fotballen og har også fått oppdraget med å innføre Supporterkoordinatorer i Europa. NSA var tilstede på deres Fan weekend, arrangert sammen med det engelske Football Supporters Federation (Storbritanias svar på NSA) i London i sommer. Referat derfra ligger på våre hjemmesider:
http://www.fotballsupporter.no/index.php?option=com_content&view=article&id=433:pa-fanweekend-i-london&catid=23:info-fra-styret

Thon-hotell
Isberget har tatt initiativ ovenfor Thon Hotels i forhold til en hotellavtale for supportere som reiser, og NSA har nå satt igang forhandlinger med ansvarlige hos Thon Hotels. Dersom dette går slik vi ønsker, vil vi kunne tilby svært fordelaktige priser på overnatting til deres medlemmer iløpet av høsten. Mere info så snart alt er klart.

Ståplass-reglementet
NSA har tidligere gitt innspill til det nye ståplassreglementet, som kommer i lisensbestemmelsene neste år. Dessverre ble ikke våre innspill tatt hensyn til i første omgang, noe som blant annet medfører at det blir en begrensning på 1000 personer pr ståfelt, noe NSA mener er svært uheldig. Toget er ikke gått, og NFFs generalsekretær har lovet oss involvering fremover.

 
Supporterseminaret 2013
Nok engang skal det arrangerres supporterseminar for medlemsklubbene til NSA. Men styret vill gjerne vite hva dere medlemsklubber ønsker å ta opp?! Husk dette er viktig og veldig lærerikt at man deler erfaringer. Noe kan fungere veldig godt i Bergen, mens Klanen f.eks kan irritere seg over parasoll når det snør på Alfeim. Mens Moss og Skeid f.eks trenger ikke pr.dags dato å slite med atale supportere. Kom gjerne med innspill – da blir styret meget glade. Spesielt vil vi gjerne ha innspill på behovene til de mindre medlemsklubbene. Send gjerne en mail til nsa-styret@fotballsupporter.no med dine innspill
 
Med supporterhilsen
Styret i Norsk Supporterallianse

Comments are closed.