Dropper Aftenposten!

Nok en gang har sommervikarene sluppet til i avisredaksjonene og da skal det graves. Det har lenge vært åpenbart at Aftenposten ikke er en Oslo-avis. Når Aften Aften bruker en forside på å rakke ned på Norway Cup blir jeg bare trist. N.C har vært, er og vil alltid være en breddeturnering for de som vil spille fotball. Det har aldri vært en eliteturnering og kommer heller aldri til å bli det.

Tekst: Svein Erik «Svenna Bakke // Foto: Faksimile aftenposten.no

I år var det Aftenposten ved Øyvind Bosnes Engen som kunne komme med følgende «avslørende» artikkel.

Skal man sette søkelyset på hva som er galt i Oslo så er Norway Cup det siste stedet man skal kikke. Dette er noe av det beste og flotteste som skjer i byen vår og det skjer hvert år. NC har trukket folk til Oslo fra nærmere 45 000 lag og rundt 120 nasjoner i 40 år. Her burde det jo heller vært satt fokus på hvor positivt dette er for byen og ikke sutring over at det ikke er en eliteturnering. Er ganske sikker på at det genereres en del penger som alle i Oslo nyter godt av, men det er kanskje negativt for Aftenposten?

At lag i Oslo området ikke stiller med elitelag i en breddeturnering er ikke vanskelig å forstå. Er dog skuffet over at mitt Vålerenga ikke sender minst et finalelag hvert år. Vi skulle etter min mening vunnet minst en finale hvert år for å vise hvem som er sjefer i Oslo og for å vise oss frem for potensielle spillere eller supportere.

Selv om N.C er en breddeturnering så har mange av de som har spilt på landslaget på kvinne og herresiden startet sin karriere under N.C. Bare se på linkene og det er snakk om en del spillere, listene er heller ikke komplette: http://www.norwaycup.no/article.php?id=1630, og http://www.norwaycup.no/article.php?id=1622 .

Så om Aftenposten hadde tatt seg bryet med litt faktasjekk så ville de kanskje sett at det er de såkalte elitelagene som forsømmer N.C og ikke omvendt. Når man ser på listene over de som har blitt stjerner så ser man også at de IKKE spilte for elitelagene. Dette betyr at klubbene kanskje burde bruke litt tid på Ekebergsletta en uke i året og ikke surre verden rundt etter talenter som allerede er i byen?

Jeg er stolt over at Oslo har Norway Cup og en mann som Frode Kyvåg som trosser alle kjepper og står på. Jeg gleder meg masse til Norway Cup 2013 der jeg forventer at Vålerenga vinner minst en klasse. Og skulle Aftenposten ta turen opp på sletta eller slå på tråden så har jeg nok en bolle på lur neste år også!

________________________________________

Svein Erik ”Svenna” Bakke er talsmann i Klanen og general i Klanens telt på Ekebergsletta.

Comments are closed.