MortenNsDagbok: En dag uten trening er en dag uten mening

Vålerenga veksler mellom å spille helt rævva og å spille helt på det jevne. Alt tyder på at det kan være mye å hente på å gjøre noe med kvaliteten på treninga! I morgen gjør Vålerenga et forsøk på nettopp det, med en økt mot United fra Manchester i England.

Morgendagens treningskamp er ingen viktig sportslig begivenhet for kjernesupporteren. Trening er trening, uansett hvordan man snur på det, og selv om man samordner treningen med et annet lag og selger billetter for de som vil se på: Det er og blir trening.

Hyggelig er det at et fullsatt Ullevaal gir klingende mynt i kassen, men det er det jo så mangt som gjør uten at en supporter får ståpels – ihvertfall ikke i positiv forstand. For oss er det seiere og godt spill i serie og cup som gjelder, ferdig snakka!

Samtidig er det alltid hyggelig å bryne seg på det ypperste vi har av fotballporno her i verden. Manchester United er store – så store at hvis vi skulle ha opparbeidet oss samme gjeldsbyrde i Vålerenga måtte vi ha kjøpt tilbake Håvard Nielsen til pålydende snaut 200 ganger. De kommer fra en annen fotballverden, og om det er lite brød – så er det helvetes mye sirkus.

Derfor kjenner jeg at jeg har veldig lyst til å slå Manchester United i morgen.

Gjør vi det, er det om ikke annet et prov på at Vålerengagutta ihvertfall har gjennomført en skikkelig treningsøkt denne uka. Det trenger vi. Åsså så artig det blir på jobben noen dager a gitt!

*****************************************************
Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og sitter i Klanens styre, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok.

Comments are closed.