KNUSE BRANN: Forberedelser i feriemodus på Valle

Klanen.no har i dag tatt seg turen til Valle og sett hvordan administrasjonen forbereder seg til kampen mot Brann neste mandag. Det vil si, det ble vel mest litt om hvordan de forbereder seg til kamp sånn generelt – og ikke minst: Hvem er de egentlig, disse folka i administrasjonen?

Tekst: MortenN

Etter noen timer på Valle var inntrykkene klare: Alle jeg traff på gledet seg veldig til mandagens storkamp mot Brann. Fokuset var imidlertid forskjellig, mye avhengig av arbeidsoppgaver. Enkelte bar mer preg av feriemodus enn andre, først og fremst de som ikke var der – de er jo på ferie! Klanen.no snakket med tre av de som bruker fellesferien på jobb for Vålerenga.

Rune Riberg overvåker og styrer økonomien i Vålerenga, og har fått mye fortjent ros for at det (omsider) har blitt en god og oversiktlig kontroll og styring med kronasjene i klubben. Men som stabsleder har han også andre oppgaver, for eksempel kommunikasjon med Doms- og sanksjonutvalget.

Min jobb dreier seg jo mye om oppgjørsrutiner og fakturering, men på kampdag har jeg som de fleste andre en vertsrolle. I tillegg er jeg med på de ulike kampmøtene, og fungerer som leder for eksempelvis Anita Alexandersen som har ansvar for den tekniske arrangementsbiten. Jeg har også ansvaret for kommunikasjonen med for eksempel doms- og sanksjonsutvalget og andre i NFF som vil ha ulike redegjørelser av oss.

Hva er mest aktuelt om dagen i forhold til det siste?

Vi er bedt om å gi en redegjørelse i forbindelse med Marcus Pedersens gester under kampen mot Stabæk. Denne skal inn i løpet av torsdag, der det ventelig kommer en kjapp avgjørelse som vi eventuelt kan anke. Vi vet foreløpig ikke om han er spilleklar på mandag eller ikke, det er avhengig av denne prosessen.

Hvilke utfordringer har Vålerenga med doms-og sanksjonsutvalget ellers?

Vi synes at trappetrinnsmodellen som de styrer etter når det gjelder bøtesatser til tider virker urimelig å forholde seg til. I motsetning til det sivile rettsvesen, der man nærmest får en strafferabatt når man samler opp lovbrudd, er det motsatt her. Det er slik at modellen ikke tar særlig hensyn til alvorligheten i de enkelte tilfellene, det som vektlegges tyngst er om det har vært lignende tilfeller før. Samtidig har vi etterlyst hvor langt Vålerengas objektive ansvar for sine tilhengere skal gå. Skal vi som klubb bøtelegges for hva som helst som gjøres av noen som mener seg tilknyttet Vålerenga? Vi etterlyser klarere retningslinjer her.

Rune framstår (til tross for at det jeg har tatt med her virker veldig tørt og saklig) som en blid og omgjengelig fyr som i tillegg har kontroll på sakene sine. Klanen.no’s utsendte oppfatter han som mer avviksorientert enn følelsesorientert. En klar fordel når man skal ha kontroll på regnskapene!

Vår tur gjennom administrasjonslokalene går videre til Ribergs våpendrager på arrangementsiden, Anita Alexandersen.

Du er blant mye annet teknisk arrangementsansvarlig, hva vil det si?

Det innebærer en rekke arbeidsoppgaver. Jeg skaffer informasjon fra bortelaget om alt fra draktfargen på keeperdrakten til hvor mange supportere som kommer og hvilke behov de har. Videre forberedes og gjennomføres et internt kampmøte med Ullevål Stadion, de som har sikkerhetsbiten og andre som er med på å arrangere kampen. Jeg lager en kampbrief og forbereder alle våre fantastiske frivillige som gjør alt fra vertsroller til Tippen. Jeg kontakter KST og Engatifo og tilrettelegger for dem, og til slutt er det forberedelser og gjennomføring av kampmøte og tilhørende kommunikasjon med NFFs kampdelegat og andre som har en rolle i dette.

Høres ut som du får dagene til å gå?

Jo takk, det går greit det!

I tillegg til den tekniske kamparrangementsbiten er også Anita billettansvarlig og logistikkansvarlig. Hva innebærer det siste?

Det betyr at jeg koordinerer og bestiller alt med borteturer når det gjelder mat, hotell og reiser for laget, i tillegg til diverse utstyr som skal til her og der.

Vi hører også at du får en del oppdrag fra spillerene våre, hva kan slikt innebære?

Ja, det blir det en del av! Det kan være alt i fra å prøve å støtte Lars Hirschfeldt med ting rundt et rumensk lag han hjelper nå under Norway Cup, til å bestille rørlegger eller for den saks skyld et restaurantbord for andre. Det kan egentlig være hva som helst.

Du er jo også fungerende SK (supporterkoordinator), hva innebærer det?

Først og fremst må jeg si at det er en alldeles midlertidig løsning, altså at jeg er det. Formelt sett er kravet til SK i dag forbundet med et b-lisenskrav om at noen skal sende et skjema før hver bortekamp som omhandler hvilke behov supporterene har i forhold til bussparkering, antall billetter, antall flagg (!) og annet småtteri. Men vi jobber med å få til en heltidsstilling som kan deles halvt mellom SK-oppgaver og å jobbe med å skaffe mer publikum generelt. Dette er i støpeskjeen ennå, men jeg har fått god hjelp av blant annet Bengt Calmeyer i Klansstyret med å definere hvilke arbeidsoppgaver en SK bør ha, så jeg håper vi får til noe bra rundt dette.

Anita er ei dame med mange jern i ilden, og har åpenbart stor arbeidskapasitet. Jeg oppfatter at hun har god struktur i det hun holder på med, men i motsetning til stabssjef Riberg er hun etter min oppfatning åpenbart følelsesstyrt – og det på en positiv måte! Smil til Anita, og Anita smiler til deg!

Sjur Mørk er neste stopp på runden. Sjur har i likhet med Anita vært Vålerenga siden han var en liten drittunge, i dag er han leder for hospitality i Vålerenga Fotball.

Jeg var tidlig ute med å tenke penger i forbindelse med Vålerengas kamper. På Bislett var det fortsatt lov med flasker den gangen, og de samla jeg!

I dag er det litt større penger det er snakk om. Hospitality er blitt en meget viktig inntektskilde for Vålerenga, ikke minst takket være Sjurs innsats over år. Men hva er hospitality?

Hospitality er opplegget rundt det som gjerne kalles VIP-billetter. Vi har mange konsepter som vi med stor suksess selger i hovedsak til bedrifter, som legger igjen mye penger hos oss.

Det har vært litt turbulente tider i Vålerenga det siste året, hvordan har det påvirket antallet sponsorer så langt?

Det ser ut til at sponsorpoolen er omtrent like stor som den har vært de siste par åra. Noen har gått ut, mens andre har gått inn – i all hovedsak det man kan kalle naturlige utskiftninger. Vålerenga er heldige som har mange, trofaste sponsorer og hospitalitykunder!

Hvor mange hospitality-gjester er det per kamp?

Det er omlag 1100 på hver kamp, tallet varierer selvfølgelig også her i forhold til hva slags motstandere vi har og så videre. Til kampen mot Manchester United er for eksempel alt fylt helt opp, mens kamper mot for eksempel Brann også gjerne er veldig populære.

Gleder du deg til Brann-kampen da?

Det er klart jeg gjør det. Det er disse kampene man lever for. Mitt beste Brann-minne var i Bergen en gang på 2000-tallet. Vi vant med et par mål, og det var faktisk pent vær også!

Dere i markedsavdelingen har fått en del kritikk i det senere for blant annet en del stunts dere har gjort sammen med RIMI. Hva mener du om kritikken?

Jeg må få lov til å si at jeg synes det er irriterende at mange i Klanen tilsynelatende ensidig kritiserer ethvert forsøk vi gjør for å skape inntekter til klubben. RIMI er en viktig sponsor som legger igjen mye penger hos oss, og det er synd at det vi prøver å få til ikke slår bedre an enn det gjør. Samtidig har vi sett at vi har lykkes bedre med andre kampanjer tidligere.

Min personlige favoritt er da vi skulle møte Lyn, og jeg i lengre tid hadde irritert meg over at alle spillerene i Groruddalen gikk med gensere som det lyste Lyn og Smart Club av. Vi fikk til et samarbeid med gode sponsorer og Groruddalen, og tilbydde alle som kom med den gamle, stygge genseren gratisbillett til kampen og en ny blå genser i innbytte. De gamle genserne kastet vi i en container vi hadde leid inn, og jeg husker Atle Brynestad kom gående og fikk se det hele. Han snudde på hælen, og gikk hjem uten å se kampen en gang!

Sjur Mørk er en mann med replikkene i orden. Han er breial, har en stødig vålerengelsk og står med begge beina godt i Vålerenga. Han er åpenbart en bra mann til å rundprate sponsorer med på laget vårt, og det kan vi trenge.

Den observante leser har sikkert lagt merke til at Justin Bieber ikke har vært nevnt i denne artikkelen. Jeg nøyer meg med å si at det var svært delte meninger om dette…

*****************************
BILLETTBØRS PER 24/7

Så langt er det solgt 8994 billetter til kampen!

*****************************
Billetter kjøper du her. Tenkt å være ti personer (eller flere!) og bare betale 75 kroner per billett sier du? Sjekk her!

*****************************
«KNUSE BRANN» I MORGEN: Klanen.no har snakket med Terje Hellerud om 60-tallsbohemenes forhold til Brann, og hva han egentlig gjør i administrasjonen på Valle.

Comments are closed.