KNUSE BRANN: En ekte ambassadør i eget reir

I dagens «KNUSE BRANN» har vi tatt en prat med Bohem-legenden Terje Hellerud, som i dag er aktiv pensjonist og altmuligmann på Valle.

Terje Hellerud debuterte for Vålerenga i 1957, og var sentral på laget i de glade 60-åra – med seriemesterskapet i ’65 som et klart høydepunkt. Kampene mot Brann er og var et høydepunkt.

Det var et oppgjør som alltid betydde noe ekstra. Det var jo slik at da Brann åpna sin nye stadion, og det skulle være åpningskamp, så var det selvfølgelig Vålerenga som reiste over.

Hellerud vil ikke være med på at det var noe hatoppgjør, selv om prestisjen alltid var til stede.

Vi gutta som spelte hadde et godt forhold, både på og utenfor banen. Det var litt annerledes den gangen, vi spelte jo ikke for penger og sånn. Vi spelte fordi det var morro!

Bohemlegenden husker godt en hjemmekamp på 60-tallet, det var nest siste serierunde – og Brann sto i fare for å rykke ned.

Vi ville jo ikke at de skulle rykke ned. Kampa mot Brann var av de morsomste. Jeg husker vi hadde drøssevis av sjanser, men vi scora ingen mål. Det endte målløst, og hadde det vært i dag ville vel både den ene og den andre studert video og greier for å finne ut av hva som egentlig skjedde!

Bohem-håndstrekningen hjalp imidlertid ikke.

Brann rota det til sjæl, tapte siste hjemme og røkka ned!

Etter seriegullet i ’65 mista Vålerenga halve laget, og rykka ned i ’68. Det var starten på en lengre heisperiode, før VIF igjen fikk en glansperiode på begynnelsen av 80-tallet. Terje Hellerud avslutta sin aktive karriere i ’77, som assisterende trener og «superinnbytter» under Per Hænes. I dag er han pensjonist og ansatt i administrasjonen på Valle, og har en viktig rolle som kontinuitetsbærer. Arbeidsoppgavene er forskjellige.

Jeg ble ansatt her under Siem, som mente det var viktig å ha med noen som kjente og var opptatt av historien i Vålerenga. Jeg er altmuligmann, og brukes for eksempel til å hente nye spellere på Gardemoen. Jeg kjører de også gjerne tilbake hvis dem ikke duger!

Han har en klar formening om hva som blir viktig for Vålerenga framover.

Vi i Vålerenga jobber mye med å hjelpe folk som trenger det i samfunnet rundt oss. Jeg trur Vålerenga har ei veldig viktig rolle å spelle i Groruddalen og ned til Grønland framover, detta blir bare viktigere og viktigere. I Liverpool er det 120 Everton-ansatte lønna av kommunen som går rundt med Everton-logo på brøstet og hjelper folk der det trengs. Et godt forbilde for hvordan vi skal jobbe videre!

Hellerud mener at spillerne på laget også har en viktig rolle i dette. Han gleder seg over det han mener er en klar positiv tendens.

Gutta på laget er blitt flinke til å stille opp i andre sammenhenger enn bare på trening. Jeg synes ikke det var så bra for noen år sida, da var det slapt. Men i dag stiller dem opp på det meste – og det er viktig for Vålerenga og Oslo.

Terje Hellerud avslutter med en klar oppfordring til alle i Oslo:

Folk kommer hjem fra ferie i helga, skuldra er senka – og det er bare å dra på kamp og kose seg. Nå speller vi jo det jeg meiner er noenlunde ålreit fotball igjen også, og ikke minst har vi starta å vinne kamper igjen!

Terje Hellerud var klanen.no sitt siste stopp på snakkerunden oppe på Valle. Han framsto kanskje som den minst viktige i forhold til å løse de administrative oppgavene i Vålerenga Fotball, men allikvel var han kanskje den eneste i lokalene som er helt umistelig. Terje Hellerud ER Vålerenga, og han er stolt av å være det. En ekte ambassadør i eget reir. Fortsett med det!

*****************************
BILLETTBØRS PER 28/7

Så langt er det solgt 9784 billetter til kampen!

*****************************
Billetter kjøper du her. Tenkt å være ti personer (eller flere!) og bare betale 75 kroner per billett sier du? Sjekk her!

*****************************
«KNUSE BRANN» I MORGEN: Vi tar en prat med Vålerenga United om hva de mener om Brann!

Comments are closed.