Overblikket: Det er nå det gjelder (part #2)

Jepp, Frisk Asker er bygones. Easy peasy. Nå venter Lørenskog i transportetappen mot finalene.

Passe breialt, passe Vålerenga. Akkurat passe.

For det er ikke Lørenskog som er Vålerengas verste fiende i semifinalen(e), nei; det er Vålerenga selv. Vålerenga er sin egen verste fiende. Det er ingen som er så gode til å gjøre Vålerenga dårlige som Vålerenga selv. Det er bare å la være å følge gameplan det. Det er bare å begynne å spille håpløse pasninger – gjerne i forsvar. Det er bare å begynne å ta håpløse utvisninger. Det er rett og slett bare å la være å gjøre alt læreboka sier du skal gjøre.

Oppskriften på nederlag er enkel.

Men det er også oppskriften på triumf. Det er å gjøre det motsatte av det nevnt over. Det er å beholde en defensive roen laget har hatt i kamp etter kamp denne sesongen. Spille enkelt i forsvar, klokt, og på den måten la motstanderne – Lørenskog altså – slite seg ut med mer eller mindre kreative forsøk på løsninger; løsninger for å få pucken inn bak Steffen Veggen Søberg.

Og Veggen blir definitivt Vålerengas viktigste brikke i denne kampserien. Og hvis Veggen har et lugnt og avbalansert forsvar foran seg blir han sikker på sin plass. Og en selvsikker Veggen stopper alt.

Vi skal ikke begi oss inn på å tippe noen resultater, til det blir denne serien for jevn, det og det fakta at vi har en egen evne til å jinx’e med våre prediksjoner. Kloke av skade lær vi være, og hyler heller ut en kontant:

Heia VIF!

Semifinale #1 går altså av stabelen i Lørenskog Ishall mandag kl. 19:00.

Klubbens hjemmesider har for øvrig litt tekst og et par videointervjuer med hhv. Espen Knutsen og Rasmus Juell, en Juell som er særs godt fornøyd med å ikke måtte fly til Stavanger (enda)…

Vi er tilbake før man aner…

God natt Lørenskog, hvorhen dere er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.