Vålerenga slo Sparta for fjerde gang denne sesongen

Vålerenga slo Sparta 5-3 og er igjen med i kampen om fjerdeplassen. Kampen var jevn, men Vålerenga var effektive og vant greit.

Tekst: FrodeL/JonasA….Foto: Kenneth Myhre

Sparta vant skuddstatistikken i alle periodene, men Vålerenga vant kampen. Det betyr at vi nå er tre poeng bak Asker på fjerde. Med det programmet Vålerenga har igjen bør det være gode muligheter for å hente igjen dem.

Jevnspilt 1. periode som var preget av mye utvisninger. Folle ga Vålerenga ledelsen etter drøye seks minutter før Sparta utligner med tre minutter igjen i powerplay. Selv om Sparta vant skuddstatistikken hele 13-6 i denne perioden, så var det jevnt. Sparta hadde 4 muligheter i overtall, men skapte ikke allverden før uttellingen kom på slutten av perioden. Lite sjanser begge veier egentlig, og det har vi sett mange ganger Jordal denne sesongen.

I andre periode startet Vålerenga bedre og satte press på Sparta fra start. Etter ca tre minutter av perioden fikk vi et overtall. Der tok det ikke lang tid før Karterud fikk pucken i slottet og bare vispet pucken opp i krysset bak Tommy Johansen i Sparta-buret. En herlig scoring av unggutten. Og Vålerenga fortsatte å kjøre kampen. Bare et par minutter etterpå blir Sparta straffet for et dårlig bytte. Ask og Karterud kommer alene mot en smurf, Ask spiller perfekt til Karterud, han setter den kontant bak Johansen igjen og vi leder 3-1. Sparta heva seg litt etter dette, men Vålerenga hadde god kontroll. Gjestene fra Sarpsborg vant nok en gang skuddene klart, men det var få av skuddene som testet Søberg noe særlig. Vålerenga gikk til 2. pause med 3-1 og god kontroll.

Den tredje perioden startet ganske likt som de to foregående. Lite trøkk og lite sjanser med et Sparta som nå desperat jaget redusering. Og den fikk de servert av Vålerenga. Vi gir bort pucken i slottet og Sparta takket for det ved å sette inn 3-2. Det så likevel ikke ut som om våre gutter lærte noe av dette og ga bort flere gratismuligheter til Sparta som nå virkelig hadde fått blod på tann. Men med seks minutter igjen kunne vi igjen puste litt lettere. Vålerenga kom på en kontring og endte opp tre mot en. Juell førte pucken og gikk for skuddet. Johansen var på, men den sklei inn og vi var igjen to opp. Etter det kontrollerte vi kampen helt til det var 30 sekunder igjen. Da hadde Sparta tatt ut keeper og spilte 6 mot 5. Sparta vant droppen, men vi fikk pucken til Ylven som gjorde alt selv og avgjorde kampen i det åpne buret med 16 sekunder igjen. Vi slo med det Sparta for fjerde gang denne sesongen.

Nå venter MS og Lillehammer den neste uka. Det bør bety nye poeng i jakten på fjerdeplassen.

3. periode:

Kampen er over. Vi vant 5-3!

19.44: 5-3! Martin Laumann Ylven får tak i pucken setter fart og setter den enkelt inn i det tomme buret. Assist fra Karterud.

9.29: 4-3. Sparta klarer å presse inn en redusering. De ligger tungt på og scorer på en retur. Sparta har også tatt timeout.

56 sekunder igjen og Vålerenga har bedt om timeout.

To minutter igjen og Sparta har tatt ut keeper.

Sparta er nære en redusering rett etterpå, men pucken går i stolpen og Enga får til slutt ryddet bort pucken.

14.14: Vålerenga får en kjempekontring og kommer 3 mot 1. RasmusJuell er den som har pucken og i stedet for å spille medspiller velger han å skyte selv. Pucken sniker seg inn via keeper Johansen. Assist til Hilt Jørgensen.

Vi er nå halvveis i perioden og kampen er vidåpen. Sparta presser litt på, men Vålerenga får stadig sjansen til å kontre. Det her kan gå alle veier.

4.55: 3-2. Skikkelig møkkamål. En Vålerenga-back sparker pucken r ett til en Sparta-spiller i slottet. Han skyter umiddelbart og pucken går inn bak en dekket Søberg,

Nå er tredje periode i gang. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 3-1 til Vålerenga. Dette har vært en langt bedre periode fra Engas side. Nå henger vi skikkelig sammen og klarer å spille vårt spill i mye større gard. Fortsatt skytes det for lite og mange av skuddene treffer heller ikke mål. Uansett var det mye mer positivt å spore i denne perioden. Spesielt selvsagt de to flotte målene fra Jørgen Karterud. Godt å se ham tilbake i scoringsform etter at han har slit litt i det siste. Defensivt var vi langt mer solide i denne perioden sammenlignet med første periode, selv om de hadde en god del skudd. Søberg fortsetter storspillet. Skuddstatistikk: 5-11.

15.59: 2 min Vålerenga. Hilt Jørgensen for hekting.

Drøyt 4 minutter igjen av perioden og Enga leder 3-1. Vi har vært langt beder i denne perioden.

Godt undertallsspill av Vål’enga som har små problemer med å ri av utvisningen.

10.45: 2 min Vålerenga. Follestad Johansen for krysstakling. Veldig billig utvisning.

5.36: 3-1! Strålende angrep av Vål’enga! Det er Morten Ask som tilslutt spiller Jørgen Karterud alene med keeper og Karterud setter pucken opp i taket! Assist også til oppøyen.

3.57: 2-1! Jada! Jørgen Karterud med strålende håndleddsskudd som går via tverrliggeren og inn. Assist til Gunnarsson.

3.37: 2 min Sparta. Patterson for hekting.

1.32: 2 min Sparta. Roest for hekting.

Pucken er droppet for midtperioden. Kom igjen, Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 1-1. Det har vært en svak periode fra Vålerengas side. Vi kan takke Søberg for at ikke Sparta leder. Deler av grunnen til at Vål’enga ikke har fått i gang sitt spill er utvisningene vi har dratt på oss. Der må vi skjerpe oss! Det ser litt halvslapt ut utpå der og vi blir hengende litt etter i mange situasjoner, Enga er rett og slett ikke gode nok i noen av spillets faser. Heldigvis er ikke Sparta så veldig gode heller, så kampen er helt åpen. Forhåpentligvis er det et bedre, mer intenst og mer konsentrert Vålerenga-lag som kommer på isen i neste periode. Skuddstatistikk 1. periode: 6-13.

17,20: 1-1. Sparta scorer i power play. Knelsen kommer seg igjennom og får satt pucken bak Søberg.

16.40: 2+2 min Vålerenga. Ask for high sticking.

Drøyt halvspilt periode nå og stillingen er 1-0. Det kan vi spesielt takke Søberg for. Han harr hatt flere gode redninger så langt i kampen, spesielt i undertall. I øyeblikket er kampen helt jevnspilt.

5,49: 1-0! Etter å ha slurvet veldig i overtallet, klarer man endelig å få trafikk foran mål akkurat i det Sparta får fullt lag. Erik Follestad Johansen scorer på et skudd fra blålinja!

3.47: 2 min Sparta. Roest for high sticking.Veldig bra spill av Oppøyen og Ylven i undertall tvang frem denne.

2.33: 2 min Vålerenga. Knutsen for slashing. Veldig merkelig situasjon der alle på Jordal forventet at det ble dømt  2min på en Sparta-spiller for hekting. I stedet blir Knutsen utvist. Veldig rart.

1.04: 2 min Vålerenga. Lagstraff for å ha for mange spillere på isen. Ikke den beste starten..