Overblikket: Heroisk innsats ga uttelling

Kampen i DNB Arena var i forkant blitt spådd å skulle bli en parademarsj for hjemmelaget – men Vålerenga og Staffen Søberg ville det annerledes.

Vålerenga klarer seg bra fra start, og rir av en utvisning Magnus Fischer pådrar seg etter snaue to minutter. Vålerengas defensive plan holder mål, også når artin Lauvmann Ylven pådrar seg en meget billig utvisning for boarding etter drøye syv minutter. Og når Erik Follestad Johansen ryker ut for hekting litt senere skulle man forvente at det ble natta, men neida, Vålerenga – overveldende godt hjulpet av veggen Steffen Søberg – rir det av igjen.

Vålerenga får overtall mot slutten av perioden, fem mot tre faktisk, men klarer ikke utnytte det. En skuddstatistikk på 17-6 oppsummerer perioden bra.

Når 2. periode starter gir Stavangerne fra seg litt av initiativet, og Vålerenga kommer offensivt mer med i kampen. Vi er bunnsolide i forsvar, den defensive organiseringen virker feilfritt inntil Filip Gunnarsson pådrar seg en 2+10 – deretter er det Steffen Søberg mot Oilers. Veggen står feilfritt og vi blir igjen fem mann. Vårt problem er i første rekke at vi ikke klarer spille oss ut av egen sone og opp i angrep.

2. periode dør ut, og vi er fortsatt med!

3. periode er en surrealistisk greie. Ingen av lagene får til det helt store, og jo lenger mot periodeslutt vi kommer, jo mer nervøse synes Stavanger Oilers å bli. Ingen av lagene har det lille ekstra, og det er klart for sudden death. En sudden death som fortsetter der 3. periode slapp, ekte Hawaii-hockey, frem og tilbake.