Surt tap mot Lørenskog

Lørdagens kamp på Jordal ble aldri spesielt spennende. Lørenskog ville mest, var best og vant fortjent 2-1.

Tekst: FrodeL/JonasA…Foto: Line Svalastog

Vålerenga kom aldri opp på nivået eller innsatsen de viste mot Storhamar på tirsdag og da ble det tap mot Lørenskog i lørdagens kamp. Et tap som kan vise seg svært dyrt når vi skal telle opp om noen uker.

Vålerenga starta meget svakt i lørdagens kamp mot Lørenskog . Bortelaget satte press fra start og bodde i vår sone de første minuttene. Etter drøye 5 minutter fikk de ettermiddagens første powerplay og det tok ikke mange sekundene før den satt i nettet bak Søberg. Dahlstrøm målscorer. Vålerenga våkna litt etter dette, men skapte lite. Det gjorde forsåvidt ikke Lørenskog heller, så siste halvdel av perioden var jevn. Ellers var det ikke så mye mer å fortelle om. Vålerenga hadde et par powerplay, men som så mange ganger før ga ikke det resultat på måltavla. Lagene gikk til første pause med Lørenskog en opp.

Spillet tok seg opp kraftig i den andre perioden og det var Vålerenga som startet den best. Fikk tidlig et powerplay der de skapte flere store sjanser, blant annet en som sang i stolpen fra Brede. Lørenskog kom seg etterhvert mer med og fikk to powerplay på rappen noen minutter etter. De skapte litt i de fire minuttene, men det var vi som fikk den største sjansen da vi kom tre mot en. Folle bomma alene Jaikaitis, før Ylven heller ikke klarte å sette returen i mål. Vår største sjanse på de første 30 minuttene av kampen. Det fortsatta å bølge frem og tilbake. Lørenskog fikk straffeslag etter 10:30 av perioden. Den reddet Søberg enkelt. Men Lørenskog fortsatte å kjøre og satte inn 0-2 etter 13 minutter av perioden. En scoring som havner i kategorien for keepertabber. Vålerenga fikk et par store sjanser til redusering, men Lørenskog gikk til andre pause med 2-0 ledelse.

Den tredje perioden ble aldri spesielt spennende. Vålerenga prøvde, men Lørenskog lå godt defensivt og kontrollerte kampen. Powerplayene fortsatte å være ræva og de store sjansene uteble. Når kaptein Brede pådrar seg en tominutter for usportslig opptreden med 3 minutter igjen, så dette bekmørkt ut. Men Vålerenga trykka på, selv om de var i undertall og satte inn 1-2 ved Lindström. Da var det under 2 minutter igjen og ett av de var i undertall. Sluttspurten kom for seint og mer skjedde ikke. Lørenskog vant fortjent 2-1.

3. periode:

Kampen er over. Vi tapte 1-2.

30 sekunder igjen og Vålerenga har tatt timeout. Dropp i vår sone.

18.21: 1-2! Tobias Lindstrøm scorer i undertall! Assist fra Frisk. Et lite håp nå.

17.14: 2 min Vålerenga. Csiszar for usportslig opptreden. Brede er tydelig misfornøyd med et eller annet og slenger meldinger til dommerne.

Bare fire minutter igjen av kampen nå. Det Vål’enga har gjort offensivt i dag har vært syltynn suppe.

Nok et svakt overtall fra Vålerenga. Det ser ikke ut som om vi klarer å score mål i dag.

11.39: 2 min Lørenskog. Dahlstrøm for knetakling.

Heller ikke nå klarer vi å score i power play. Vi skapte en skikkelig stor sjanse i dette overtallet, men klarte ikke å trykke pucken i mål.

4.10: 2 min Lørenskog. Larsson for hekting.

Enga rir enkelt av Lørenskogs power play. Det måtte vi også gjøre. En scoring imot nå vil være spikern i kista.

0.26: 2 min Vålerenga. Laumann Ylven for tripping.

Da er vi i gang med tredje periode. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 2-0 til Lørenskog. Innsatsen var bedre i denne perioden, men fortsatt henger det ikke sammen offensivt. Vi kaler ikke å skape nok sjanser og mye avd et kommer av at vi skal gjøre det altfor vanskelig. I stedet for å gå for skudd og stupe inn på mål på returer eller styringer. Vi spiller rundt i vantene og leter etter den ene forløsende pasningen i stedet for å spille enkelt. Vi vinner i hvert fall litt flere dueller i denne perioden, selv om vi ikke har fått uttelling for det så langt.  Det var synd med den svært enkle scoringen Lørenskog fikk. Med to mål å hente ser det litt tøft ut. Det er dog ikke kjørt ennå, men nå kreves det at Enga virkelig fyrer på alle sylindrene i tredje periode. Skuddstatistikk 2. periode: 7-14.

Enga så friske ut i spill 4 mot 4, men vi gjør fortsatt ting altfor vanskelig. Den siste pasningen sitter ikke.

14.33: Litt knuff mellom kaptein Brede og Steffen Horesønn. 2 min til begge og spill 4 mot 4.

12.50: 0-2. En scoring helt ut av ingenting. Lørenskog får lempet pucken inn i vår sone. De vinner duellen og får skutt fra skrå vinkel. Søberg slipper inn det tilsynelatende enkle skuddet.

10.27: Straffeslag Lørenskog. Søberg redder forsøket fra Sixsmith!

Rette etter at Enga hadde fullt lag igjen fikk Lørenskog en 3 mot 1 situasjon. Søberg klarer dog mesterlig å redde!

Nok et godt undertall fra Enga sin side. Ikke noe problem å unngå baklengs i dette undertallet.

Stor sjanse for Vål’enga i undertall! Oppøyen kommer alene gjennom på skrått hold. Keeper redder og Ylven klarer ikke å få satt inn returen.

6.55: 2 min Vålerenga. Lyngset for slashing.

Vålerenga rir enkelt av dette undertallet.

4.19: 2 min Vålerenga. Knutsen for tripping.

Sinnsyk sjanse for Vål’enga! Csiszar setter pucken klokkerent i stolpen bak en sjanseløs Jakaitis. Der var vi nære!

1.04: 2 min Lørenskog. Larsson for tripping.

Pucken er droppet for midtperioden. Kom igjen nå, Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 0-1. Lørenskog begynte perioden klart best og fikk uttelling i power play. Etterhvert jobbet Vål’enga seg tilbake i kampen, men vi har ikke klart å score mål. De helt store sjansene har også uteblitt. Vi er forhåpentligvis enda mer skrudd på i neste periode. Lørenskog er et såpass solid lag at vi er nødt til å være 100% på for å kunne slå dem. Foreløpig taper vi for mange dueller og klarer ikke å spille med den intensiteten som kreves. Vi går også alt for lite rett på mål og velger litt for vanskelige løsninger i stedet for å ta et skudd og få trafikk foran mål. Vi må bli langt mer bestemte utover i kampen. Skuddstatistikk 1. periode: 7-10.

Heller ikke i dette overtallet får Enga skapt noen særlige sjanser.

16.39: 2 min Lørenskog. Romano for tripping.

Enga klarer ikke å skape så mye i overtallet. Generelt virker det ike som om gutta er helt skrudd på ennå. På tide å våkne!

10.08: 2 min Lørenskog. Ponomarenko for holding.

5.44: 0-1. Så scorer Lørenskog med engang i power play. De får satt inn en retur bak Søberg. Dahlstrøm var målscorer.

5.35: 2 min Vålerenga. Lyngset for slashing.

Spillet bølger frem og tilbake de første minuttene, men Lørenskog har fått en stor sjanse hvor Søberg med nød og neppe fikk avverget.

Da er kampen i gang her på Jordal. Kom igjen, Enga!