Vi må snakke sammen

Fotballsesongen nærmer seg med stormskritt og Vål’engas supportere forbereder seg på hver sin måte. Noen er i dvale, mens andre ser på hockey.

Tekst: Erling R.


Noen vasker pensler og spisser symaskinnåla, mens andre kvesser blyanten og leter etter den perfekte melodien å skrive tekst til. Okei da, så er det ytterst få som skriver sanger med blyant, men dere skjønner tegninga. Noen av oss tenker mye på organisering av tribuna og hvordan vi skal lage mest trøkk. I det siste har jeg gjort mye av dette, og det er derfor jeg nå kommer med setninga ethvert forhold frykter: Vi må snakke sammen(!).

Vi må snakke om tribunelivet. Vi må snakke om holdninger. Kanskje ikke om dine holdninger, men om holdningene til han ved siden av deg…

…. og hvordan DU forholder deg til dette.

Vi kan diskutere hvordan det er i evigheter, men det er sannsynligvis bortkasta tid. La oss likevel slå fast noen fakta:

  • Det finnes folk som har blitt trua av fulle folk.
  • Det finnes spillere som har fått selvtillitten trøkket godt ned i søla av folk på Vestbredden.
  • Det finnes folk som bruker mye tid på å snakke ned alle som ikke er som dem.
  • Det finnes alt for mange sutrefolk som får stå og brønnpisse uimotsagt.

Dette må vi gjøre noe med. Noen av oss skal bare synge i vei og kjøre ett løp som skal løfte tribuna. Vi skal se til Gamle Konge, samkjøre oss litt, og sammen skal vi vise verden. Andre skal henge seg på sanger som startes. Andre igjen skal bare være imøtekommende. Slutte å slenge dritt, rett og slett.

Ja, jeg er streng nå! Dere veit hvem dere er. Eller kanskje ikke. Men uansett så kan dere gjøre følgende: Fokuser på det som er fett. Har du ikke noe bra å melde, så spar det til puben. Vi skal løfte tribuna. Vi trenger din hjelp, men hvis du ikke orker å hjelpe, så ikke saboter for oss andre.

 

-Erling, talsmann i Klanen og selverklært ultras.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.