Vålerenga sendte MS hjem som slakt

Vålerenga viste seg som best i byen allerede fra første bytt og slo MS enkelt inne i et halvfullt Jordal Amfi lørdag ettermiddag. Kampen endte til slutt 7-1

Tekst: FrodeL/JonasA    Foto: Grydis

Vålerenga gikk ut i et forrykende tempo i ettermiddagens kamp mot MS. Allerede i første bytt satt den første scoringen etter at Lindström fikk pirket inn en puck bak Hestnes i MS-buret. Da 2-0 kom allerede etter drøye fem minutter virket mye avgjort allerede. Hilt Jørgensen med målet etter det som var et veldig bra angrep. Resten av den første perioden var ikke allverden å melde hjem om. Begge lag fikk et par overtallspill og skapte noen sjanser hver, uten at det ble flere scoringer. Spillet var ikke det beste og det virket litt som våre gutter tok det litt piano etter to kjappe.

Periode to startet nesten i samme tempo. Denne gang tok det minuttet før Vålerenga scora og med 3-0 var denne kampen avgjort. Oppøyen satte inn pucken i åpen kasse etter at Hestnes ble utspilt av hvordan pucken spratt ut fra vantet. Etter 3-0 var det rolig en noen minutter før MS fikk en mulighet i 5 mot 3 i halvannet minutt. Vålerenga drepte det undertallet mesterlig og satte isteden inn 4-0 noen minutter igjen. Igjen var Hilt, denne gang med et slagskudd fra blå. Ut perioden skjer det ikke så mye annet enn at MS får nok et overtall, også denne gang uten scoring. MS vinner skuddstatistikken 15-9 i andre periode, men det var mye på grunn av flere overtall. Skal også sies at Søberg fortsetter å storspille i buret.

Den perioden handlet egentlig mest om hvor mye det skulle bli. Vålerenga satte inn 5-0 etter drøye fem minutter av perioden før MS scoret sitt eneste for kvelden et par minutter etter. Karterud satte inn 6-1 etter et fint raid og Lindström fastsatte resultatet til 7-1 i 5 mot 3 med minuttet igjen. Nok en godt gjennomført hjemmekamp av Vålerenga og vi hadde full kontroll fra start til slutt i dagens kamp. Nå venter Lillehammer borte på torsdag, før Stjernen kommer på besøk neste lørdag.

Hilt Jørgensen ble vår beste i dag til stormende jubel på pressetribunen. Dagens Vålerenga-hilt!

3. periode:

Kampen er over. Vi vant 7-1!

18.07: 7-1! Tobias Lindstrøm setter inn pucken på pasning fra Csisar.

17.56: 2 min M/S. Lagstraff for å ha for mange spillere på isen.

13.56: 5 min (+video) M/S: Persson for takling bakfra.

13,28: 6-1! Jørgen Karterud bruker farta og får dratt seg fri skrått foran mål. Han klarer å få satt pucken inn på tross av at han takles i skuddøyeblikket. Assist til Csisar og Follestad Johansen.

Vi har spilt 11 minutter av tredje periode og kampen er nå en ren transportetappe. Begge lag virker mest interesserte i at tiden skal gå.

6.54: 5-1. Unødvendig baklengs. Det er Hoff som får satt inn reduseringen via stolpen.

5.23: 5-0! Magnus Fischer setter pucken opp i nærmeste kryss! Assist til Trygg og Frisk.

2.43: 2 min Vålerenga. Lyngset for slashing. Var kjempeklar offside på M/S i forkant.

Da er tredje periode i gang. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 4-0 til Vålerenga. Kampen skal nå være avgjort om ikke noe spesielt skjer. Vi setter 3-0 tidlig i perioden og da gikk lufta litt ut av M/S Etter Hilt Jørgensens scoring, hans andre for kvelden, drøyt halvveis i perioden slapp Enga seg noe ned. M/S fikk et par overtall og har skapt noen farligheter foran Søberg. Sistnevnte har dog vært strålende i de to første periodene. Nå gjelder det for Enga å beholde konsentrasjonen i siste periode og gi Jordal-publikummet litt skikkelig underholdning. Det skader ikke å pynte litt på målforskjellen heller. Skuddstatistikk 2. periode: 9-15.

18.21: 2 min Vålerenga. Fischer for usportslig oppførsel.

Enga har fullstendig kontroll på denne kampen nå. M/S virker å ha resignert noe. Men det er fortsatt viktig at iskrigerne beholder konsentrasjonen.

13,23: 4-0! Det er nok engang Anders Hilt Jørgensen som scorer, denne gang på et slagskudd fra blålinja bak en dekket keeper. Assist fra Frisk og Knutsen.

Vål’enga klarer å ri av undertallene. Mesterlig undertallsspill av Enga!

9.16: 2 min Vålerenga. Hilt Jørgensen for krysstakling. 3 mot 5 i 1.30 nå.

8.46: 2 min Vålerenga. Aspehaug for slashing.

Kjempesjanse for Enga etter 7 minutter! Csisar setter opp Aspehaug alene foran keeper, men han klarer ikke å overliste Hestnes.

1.01: 3-0! Flott angrep av Vålerenga! Det er Jonas Oppøyen som setter inn pucken på pasning fra Follestad Johansen. Assist også til Gunnarsson.

Da er pucken droppet for midtperioden. Kom igjen, Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 2-0 til Vålerenga. Vål’enga kunne ikke fått en bedre start i denne kampen med en scoring etter 25 sekunder. Når vi så legger på til 2-0 5 minutter senere, så får vi kampen akkurat der vi ønsker den. Enga har hatt kontroll perioden igjennom og har hatt flere muligheter til å øke ledelsen. M/S har også være farlig frempå et par ganger, men Søberg har vært solid. Nå gjelder det bare for Enga å bygge på den første perioden og ikke slippe seg ned. M/S er ikke dårlige enn at hvis Vål’enga slipper seg ned litt, så er de med for fullt igjen. Skuddstatistikk 1. periode: 11-8.

18.12: 2 min M/S: Bilstad Pedersen for tripping.

Vålerenga har generelt full kontroll i denne kampen så langt. M/S har dog klart å skape et par farligheter foran Søberg.

Enga spilte et ok overtall og skapte et par store sjanser. Pucken ville dog ikke inn ved denne anledningen.

11.01: 2 min M/S: Reddick for tripping.

6.09: 2 min Vålerenga. Aspehaug for hekting.

5.43: 2-0! Strålende kontringsangrep av Vål’enga! Jonas Knutsen setter til slutt opp Anders Hilt Jørgensen foran mål og han styrer enkelt inn pucken, Assist også til Fischer.

00:25 MÅÅÅL! 1-0. Vålerenga tar ledelsen i første bytt. Scoring ved Lindström, assist til Karterud og Ylven. For en start!