Skuffende hjemmetap mot Stjernen

Vålerenga hadde alle tiders mulighet til å koble grepet om den viktige 4. plassen, men tok på ingen måte vare på muligheten. Stjernen vant lørdagens kamp 3-2

Tekst:FrodeL/JonasA     Foto: Grydis

Vålerenga hadde 44 skudd på mål, men bare 2 fant veien til nettet. Da kom første hjemmetap på lang tid og kampen om 4. plassen tetner til.

Den første perioden var merkelig. Stjernen var knapt i vår sone hele perioden, men scoret på de to sjansene de hadde. Begge målene var det mannen med gullhjelmen, Curtis Gedig, som sto bak, først ved å selv lime en i krysset, før han minutter etterpå gjorde alt selv og spilte Tollefsen på blank kasse. De hadde også en i nettet som ikke ble godkjent. Vålerenga styrte spillet hele perioden og testet Hjelle i Stjernen-buret hele 18 ganger. Han var god, men samtidig var skuddene også altfor dårlig. Det var ingen tvil om at vi måtte opp mange hakk for å få med oss noe fra denne kampen.

I andre fortsatte Vålerenga å styre spillet, men uten å skape allverden før det stod 6:35 på klokka. Markus Søberg, i sin hjemmedebut gjør et glimrende forarbeid til Oppøyen som setter pucken sikkert opp i nettaket bak en utspilt Hjelle.  Pass Søberg. Etter scoringen skjedde det ikke noe særlig og presset Vålerenga hadde hatt resten av kampen var nå fraværende. Stjernen på sin side forsvarte seg bare, med unntak av da Gedig var på isen, da skapte de nesten alltid farligheter. Flere scoringer ble det ikke i perioden og lagene gikk til pause på stillingen 1-2

Vi forventet et Vålerenga som skulle ta tak fra start i den tredje perioden. Det skjedde ikke, og selv med et overtall på fem minutter klarte vi ikke å få pucken i mål. Isteden kom Stjernen på en sjelden visitt og satte inn 1-3. Da var det 6.30 igjen av kampen og det så håpløst ut. Vålerenga ga seg ikke, og satte inn redusering til 2-3 med fire minutter igjen. Etter det var det et massivt press, men utligningen kom aldri og vi gikk på et meget skuffende tap.

Nå venter Kongsvinger neste lørdag, et lag vi utrolig nok nå har tapt for to ganger på rad. Hvorfor ikke Vålerenga spiller midt i uka vet jeg ikke.

3. periode:

Vi taper kampen 2-3.

Etter helt eventyrlige sjanser for Enga på slutten av matchen klarer vi likevel å tape 2-3. Helt sykt!

15.47: 2-3! Rasmus Juell kriger inn pucken fra skrått hold. En skikkelig jobbescoring!

Kvelden eneste gladnyhet: Oppøyen er tilbake på isen!

13.32: 1-3. Horribelt forsvarsspill av Enga og en bonde får enkelt sette inn pucken på åpnet mål. Dritt!

Vålerengas overtall i dag er en skandale!

9.10: 2 min Vålerenga. Søberg for interference.

6.40. 5 min (+video) Stjernen. Nygård for knetakling. Han skader Oppøyen stygt. Det så ikke bra ut. Oppøyen klarte ikke å stå på egne bein og måtte hjelpes av isen. Lukter langtidsskade av dette dessverre.

Etter 3 minutter så er det Gunnarsson som setter pucken utenfor på bortimot åpent mål. Vi må begynne å sette sjansene våre!

Da er 3. periode i gang. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 1-2. Enga klarte å redusere én gang, men det er utrolig at vi ikke klarte å score flere ganger. Særlig Laumann Ylven har hatt flere sjanser hvor det er større prestasjon å bomme enn å score. Vi er i hvert fall med i kampen nå med bare ett mål opp til Stjernen. Men det overtallsspillet vårt er nødt til å bedres! I kveld har vi spilt 10 minutter med en mann mer uten å klare å score. Det er håpløst! Fullt kjør i 3 . periode nå, så drar vi det her i havn! Skuddstatistikk 2. periode: 13-12.

17.38: 2 min Vålerenga. Oppøyen for tripping.

Vål’enga klarer ikke å score på tross av 4 minutter overtall. Det er altfor dårlig! Vi hadde et par svære sjanser, men i dag får vi ikke engang satt pucken inn på åpent mål.

11.10: 2+2 min Stjernen. Tønseth for holding og usportslig oppførsel.

Ny kjempesjanse for Laumann Ylven etter 11 minutter. Får pucken alene med Hjelle, men klarer ikke å få pucken i mål på to forsøk. Nå må du begynne å sette den pucken, Martin!

7.05: Hallstrøm for interference.

6.35: 1-2! Jonas Oppøyen reduserer for Vål’enga! Bra jobbet av Markus Søberg som får pucken frem til Oppøyen på åpent mål. Assist også for Gunnarsson.

3.07: 2 min Vålerenga. Laumann Ylven for tripping. Litt spesielt å blåse for tripping når Ylven talet mannen i vantet. Latterlig.

Da er pucken droppet for midtperioden. Kom igjen, Enga!

1. Periode

1. periode: er over med stillingen 0-2. Ganske utrolig hvis vi man tar banespillet i betraktning. Pucken har stort sett befunnet seg i Stjernens sone det meste av perioden, men vi har ikke klart å få hull på Stjernens keeper Hjelle. Stjernen har vært farlige de få gangene de har vært i angrep og da særlig den spektakulære backen Gedig. Enga må få folk foran keeper, sånn at vi gjør det vanskeligere for Hjelle. Alt for mange skudd kommer på udekket keeper. Dog har vi hatt 2-3 sinnsyke sjanser hvor det har vært utrolig at vi ikke har fått satt den i buret. Skuddstatistikk 1. periode: 18-8.

To minutter før periodeslutt og vi så akkurat en kjempesjanse for Enga. Ylven får pucken rett foran Stjernens bur og kan bare styre pucken inn. Han setter den dog utenfor. Den må sitte, Ylven!

Svakt over tall fra Enga sin side. Vi skaper i grunnen ingen skikkelige farligheter. Når det er sagt, er det ganske utrolig at Stjernen leder 2-0 så langt. Enga dominerer banespillet totalt, men Gedig er farlig på kontringer.

12.489: 2 min Stjernen. Tønseth for slashing.

12.21: 0-2. PÅ nytt er denne Gedig på ferde. Denne gangen legger han over til Tollefsen som enkelt setter den inn. Skjerpings, Enga!

6.13: 2 min Stjernen. Heier for hekting.

4.48: 0-1. Så scorer Stjernen i power play. Det er den sjuke backen Gedig som scorer igjen. Han scorer jo på alt om dagen.

3.40: 2 min Vålerenga. Laumann Ylven for slashing.

03.10: Stjernen scorer, men målet viskes ut på grunn av at målburet var ute av stilling. Der er VIF heldige.

Før minuttet er spilt viser Markus Søberg seg frem. Vålerenga skaper kampens første sjanse. Keeper redder forsøket.

Kampen er i gang. Heia VIF!

Vålerenga fortsatte å plukke poeng på Lillehammer sist økte luka til Storhamar som har spilt en kamp mer. I dag har vi en god mulighet til å øke forspranget ytterligere og samtidig nærme oss Skauen på 3. plass når Stjernen kommer på besøk. Stjernen er også i god form og er det femte beste bortelaget i årets Get-liga, så enkelt blir det neppe på Jordal i ettermiddag. Ask er fortsatt ute med skade, mens Mørk fortsatt «trener» seg opp med U20.