Overblikket: Tåpelig tap mot Stjernen

Et Vålerenga i medvind skal ikke tape hjemme for Stjernen. Det skal ikke skje. Men det skjedde.

Etter straffeseieren på Lillehammer sist torsdag skulle man tro at gutta hadde pumpet så mye selvtillit inn i kroppen at Stjernen skulle være nært en transportetappe, men den gang ei. Kanskje var det slik at gutta hadde blitt litt for kjepphøye av å vinne i Kristins hall da? Man skulle ikke håpe det, men tanken er ikke langt borte.

Men hvorfor bli for kjepphøye av å vinne i Kristins hall da?

Kristins hall har alltid vært en kjip bortearena, derfor smaker det ekstra å vinne der. Og sånt kan man bli høy av, litt for høy. Og sånn virket gutta på isen lørdag. Småhøye på seg selv, lett arrogante. De ga ikke alt, og de slurvet. Kampen var totalt blottet for finspill, og på grunn av alt slurvet ble det på toppen av alt dørgende kjedelig å se på.

Det var synd for de drøye 2200 fremmøtte.

Vi trodde denne type spill var en saga blott, at gutta og laget som et kollektiv hadde lært. Lært av den begredelige høsten, men dette var et kaldt gufs fra den tiden.

Man kan ikke alltid prestere på topp er et mantra som man ofte gjemmer seg bak. Nei, det er greit det. Ingen er på topp alltid. Men at alle skal være på bunn samtidig nekter vi å tro er tilfelle. Da er det snakk om en kollektiv hjerneblødning, og det er en mental greie, en mental skade. For det handler ikke om mangel på ferdigheter, ferdighetene er der.

Og så kan man lure på hvorfor spillerne får fotsette å gjøre samme feil og tabber gjennom hele kampen… Man kan undre seg hvem som eier garderoben når sånne ting får lov til å inntreffe og ikke bli fikset fra periode til periode.

I kampen om fjerdeplassen må man kjempe i hvert eneste skøytetak, i hvert eneste åndedrag. Frisk Asker og Storhamar sniffer oss i stjerten (og de liker det på alle måter!), og det skal ikke mange feilskjær til før vi igjen er på nedre halvdel av tabellen.

Og dit vil vi ikke igjen, vi vil ha hjemmebanefordel i kvartfinalene.

God natt Vålerenga, hvorhen du er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.