Overblikket: Tre poeng på skauen

Det ble en tett og jevn kamp på skauen tirsdag aften, men St. Halvards menn – «Iskrigerne» – beholdt roen og tok med seg tre poeng hjem til Jordal Amfi.

Det er intet understatement å melde at Vålerenga ikke var noen favoritt til å vinne denne kampen, men vips; det gjorde St.Halvards menn allikevel. Kampen ble en tett og jevn affære, men Vålerengas to scoringer i 2. periode ble tungen på vektskålen. Det hjalp ikke at Lørenskog reduserte i 3.periode, ei heller at de spilte de siste to minuttene med en ekstra angriper (og tomt mål). Det ville seg ikke for det håpløse kjøpelaget.

Og det er vakkert.

Uansett hvor mye vi misliker Stavanger Oilers, misliker og avskyr vi Lørenskog det tidobbelte. Og da er det godt å frarøve dem enda tre poeng i deres meningsløse og fånyttes jakt på seriegullet Stavanger oilers ser ut til å høste. Samma faen, det blir ikke oss med den potta i år uansett, men heller Stavanger enn Lørenskog.

Vi har sagt det før og vi sier det igjen; alt Lørenskog tar i blir til gråstein, smuldrer opp og blir vasket bort i neste regnskyll. Til pass for dem: forsøke seg på å skape suksess der andre har gjort grovarbeidet for dem. Guns for hire er for Lørenskog bare et evig tapssluk.

*knis*

Det er selvfølgelig lett å bli cocky når man vinner. Vi var ikke så veldig cocky etter mageplasket lille nyttårsaften. Med rette. At vi eide 2. og 3. periode oppi der hjelper lite, det er liten trøst når resultatet til slutt ble 2-0. Det er viktig å huske på. Vi var nære, men ikke nært nok – det skortet i avslutningene.

Og det gjorde det også tirsdag aften. Selv om det var jevnt ville Vålerenga med all sannsynlighet hatt et enda bedre resultat med en notorisk måltjuv på isen.

Vi skriver det på ønskelista for neste sesong.

Nå venter ny bortekamp torsdag, i siloen mot Storhamar. Spiller gutta som i dag, ja da kan det fort bli seier der også, men da må laget opptre samlet, rolig, og kloke. Velge sine spill med omhu, ikke jage pucken, tackle hardt men fair – og ikke minst gi mer gass rett på mål; et mål vi konstant bør ha en mann foran. Da kan det gå veien.

Vi har trua!

God natt Lørenskog, hvorhen du er…

Foto: Kenneth Myhre


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.