Lørenskog vant etter ny dommerskandale

Det ble en dramatisk kamp på Jordal Amfi da Vålerenga tok i mot Lørenskog. Vålerenga gikk opp til 2-0 med 40 sekunder igjen, men dommerne gadd ikke dømme mål for den og isteden snudde Lørenskog og vant etter straffer.

Tekst: FrodeL/JonasA       Foto: Kenneth Myhre

Vålerenga gikk ut i hundre i første periode og skapte trykk direkte, men etter drøye fire minutter måtte Gunnarsson i dusjen etter en stygg takling på Lørenskogs poengkonge, Tony Romano. Fem minutter undertall ble ridd av, men det var tydelig høy tempratur på kampen etter dette. En del gruff og Dahlstrøm måtte ut to minutter for en stygg knetakling. Etter en intens første halvdel av perioden roet det seg ned litt mot slutten. Lørenskog skapte nok de farligste sjansene, men alt i alt var den en jevnspilt periode. Da vi ikke scoret i den perioden hadde nå våre menn gått 180 minutter uten scoring i GET-ligaen.

Den andre perioden startet med Lørenskog-press, men Søberg var meget god i målet og forhindret baklengs. 7:20 ut i perioden kom det vi hadde ventet over tre kamper på, nemlig et mål av Vålerenga. Vegard Aspehaug scoret sitt første i GET-ligaen og det kokte på et godt besøkt Jordal Amfi. Scoringen kom etter herlig trykk mot Jakaitis i Lørenskog-buret, der Aspehaug fikk pirket inn en retur. Resten av perioden gikk uten det store å fortelle om, men med et lite press fra Lørenskog. Men totalt sett etter to perioder har Vålerenga gjort en god kamp, selv om Lørenskog leder skuddstatistikken ganske klart.

I starten av den tredje presset Lørenskog på, men Søberg fortsatte storspillet. Likevel fikk Vålerenga bedre kontroll på matchen etterhvert og Lørenskog klarte ikke skape allverden. Det var uansett en nervøs stemning på Jordal, også blant publikum som nesten ikke sang lenger. Utenom det er det ikke så mye å fortelle om perioden før det gjenstod 42 sekunder. Lørenskog hadde tatt ut keeper og Vålerenga satte den i åpent. Dommeren annullerte målet fordi buret var ute av stilling. Da snakker vi maks 2 centimeter for det var umulig å se fra der vi satt. Mer ble det ikke ut av den situasjonen og isteden utlignet Lørenskog med 9 sekunder igjen på tavla. Kjøpt og betalt!

Dermed ble det fem minutter sudden der det ikke skjedde noe som helst. Kampen gikk til straffer. Der vant Lørenskog. Hvem som scoret nevnes ikke av ulike årsaker….

Vålerengas bestemann i dag ble: Steffen Søberg

Ny hjemmekamp mot samma drittlaget førstkommende tirsdag. Før det møter vi Frisk i Asker på søndag.

Straffer:

Lørenskog scorer på sin tredje. Karterud bommer. Vi tapte på straffer.

Trygg bommer for Enga.

Lørenskog igjen. De bommer også.

Lindstrøm for Vålerenga. Han bommer også.

Lørenskog starter. De bommer.

Sudden death:

Ingen avgjørelse i sudden. Det blir straffer.

Hawaai-hockey her. Spillet bølger frem og tilbake i høyt tempo. Under minuttet igjen av sudden.

Vi er i gang med sudden.

3. periode:

19.51: 1-1. Typisk nok scorer Lørenskog rett før slutt. Helt sykt. Dommerskandale blir avgjørende på Jordal. Det blir sudden death.

Helt syk dømming her på Jordal i siste minutt. Lørenskog hadde tatt ut keeper, Karterud kom på åpent mål, men en bonde flytte buret før skuddet gikk inn. Utrolig nok fikk ikke Lørenskog hverken utvisning eller teknisk mål i mot. Dommerskandale!

Under to minutter igjen nå. Koem igjen, Enga!

Under fem minutter igjen nå. Nå må vi bare stå på og ro i land dette!

Ny stor sjanse for Enga. Karterud igjen. Får pucken tversover fra Lindstrøm. Skyter en onetimer, men treffer rett på Jakaitis.

Kjempesjanse for Vålerenga nylig. Karterud får pukcen helt alene foran keeper Jakaitis, men klarer ikke å overliste sistnevnte.

Nok et svakt overtall. Vi spiller bare rundt om i vantene uten å skyte.

8.15: 2 min Lørenskog. Frøshaug for interference,

Lørenskog fortsetter å presse Enga tilbake også i spill 5 mot 5. Vi sliter littegrann i øyeblikket.

Enga klarer fint å ri av undertallsspillet. Bra jobb i undertall!

1.55: 2 min Vålerenga. Follestad Johansen for holding.

Pucken er droppet for tredje periode. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 1-0. Vålerenga startet perioden bra og var fullt på høyde med Lørenskog. Vi fikk uttelling gjennom Aspehaugs aller første mål på seniornivå. Etter hvert som perioden skred frem tok Lørenskog mer og mer over kampen. De lå hardt på og presset Enga tilbake. Våre iskrigere har likevel klart å stå imot presset foreløpig. Søberg har også vært særdeles solid så langt. Nå gjelder det å komme på isen i tredje periode og ta tilbake initiativet i matchen. Hvis vi blir presset for mye tilbake, kan det bli tøft å stå imot. Innsatsen til våre gutter har vært strålende i kveld og forskjellen ifra forrige hjemmekamp mot Kongsvinger er slående. Skuddstatistikk 1. periode: Skuddstatistikk 2. periode: 7-15.

Lørenskog har igjen lagt ganske kraftig press på Vålerenga de siste minuttene. Vi klarer dog å stå i mot så langt. Ett minutt igjen av perioden nå.

Svakt power play av Vålerenga. Vi klarer ikke å skape noenting.

11.33: 2 min Lørenskog. Zaar for holding. Veldig synd ettersom han stoppet Ylven som hadde vært alene igjennom.

9.59: 2 min Vålerenga. Karterud for hekting.

7.20: 1-0! Yes! Vegard Aspehaug setter en retur opp i nettaket!. Assist fra Trygg og Fischer. Det første målet til Aspehaug i Get-ligaen.

Lørenskog har presset Vålerenga tilbake de siste minuttene. De har ikke klart å skape noen store sjanser, men det er nok lurt av Vål’enga å ta mer tak i kampen igjen.

De første minuttene i midtperioden har vært forholdsvis innholdsløse. Ingen særlige sjanser til noen av lagene.

Pucken er droppet for andre periode. Kom igjen, Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 0-0. Vålerenga henger bra med i den første perioden her på Jordal i kveld. Vi begynte perioden veldig bra, for deretter å måtte konsentrere oss om å forsvare oss  da Gunnarsson fikk 5 minutter pluss video (altså rett i garderoben). Den andre delen av perioden var Lørenskog muligens et hakk bedre enn Enga, men spillet bølget generelt frem og tilbake hele veien. Dette var Vålerengas 8 periode på rad uten å score mål, så det er liten tvil om hvor skoen trykker. Forhåpentligvis får vi hull på byllen i neste periode og kanskje vil det medføre en ketsjupeffekt. Innsatsen så langt er i hvert fall upåklagelig. Skuddstatistikk 1. periode: 9-12.

16.19: 2  min Lørenskog. Zaar for hekting.

4 minutter igjen av perioden og spillet bølger frem og tilbake. De siste minuttene har Lørenskog vært på et par farlige visitter i Engas sone.

12 minutter spilt og Enga er veldig med i kampen så langt. Vi har vært det førende laget hvis vi ser bort ifra de 3 minuttene vi var i undertall.

Veldig bra spille av Vål’enga i undertall. Vi klarer å ri av hele utvisningen til Gunnarsson.

5.07: 2 min Lørenskog. Dahlstrøm for knetakling. Veldig stygg takling. Heldig som slipper unna med 2 minutter.

3.44: 5 min (pluss video) Vålerenga. Gunnarsson for takling mot hodet. Vanskelig å se hva som skjedde der, men Romano gikk ned og måtte hjelpes av isen.

Vålerenga har virket veldig kvikke de første tre minuttene og har skapt flere ok muligheter. Nå gjelder det bare å følge opp.

Kampen er i gang på Jordal. Kom igjen, Enga!

Første kamp av to hjemme mot Skauen på fem dager dette. Thomas Olsen mangler på laget vi har fått utdelt. Han har vist lovende takter denne sesongen, så det er på ingen måte gode nyheter. Ellers er Juell og Mørk fortsatt ute med skade.