Tredje strake hjemmetap for Vålerenga

Frisk manglet sin beste keeper og Vålerenga skulle hekte seg på i medaljekampen. Vi ledet kampen to ganger, men det ble med det. Frisk vant til slutt fullt fortjent 3-5.

Tekst: FrodeL/JonasA  Foto: Kenneth Myhre

Det startet brukbart med scoring etter 31 sekunder. Vikar i Asker-buret, Helgesson, fikk en marerittstart da han ikke fulgte med etter at et skudd gikk via vantet og ut foran mål igjen. Der var Karterud og satte den inn fra kloss hold.  Etter drøye 7 minutter av perioden kommer 1-1. Frisk Kommer altfor lett til og kan bare gli inn i sonen og sette pucken forbi Søberg. Valkvæ Olsen setter dog pucken bra opp i vinkelen, men han skulle aldri få sluppet så lett til der.  Noen minutter senere setter Lindström pucken i tverrligger. Dommer blåser for mål, men scoringen blir sjekket på video. Der finner de ut at den aldri var inne. Etter det skjer det ingen verdens ting før hornet går for første gang.

Andre periode startet tregere. Da tok det hele 55 sekunder før vi satte pucken i nettet. Lindström setter sin egen retur og vi var igjen i føringen. Etter scoringen svinger det frem og tilbake. Blant annet får Frisk en stor mulighet hvor Søberg viser hvorfor han er en av landets mest lovende keepere. I angrepet etter kommer Laumann Ylven alene med keeper, men misser på pucken etter at han har fintet ut Helgessson.

Det går tilslutt gærent. Frisk setter først en puck i mål etter retur fra Søberg. En situasjon der Søberg er meget forbanna for i etterkant. Bare minutter etter går Frisk opp i 3-2. En lompe fra blå som går via overkroppen på en av våre og forbi Søberg. 2-4 kommer noen minutter etterpå. Vålerenga henger rett og slett ikke med i forsvar.

Med sju mintter igjen av andre periode får vi vårt første power play for kvelden. Kort tid ut i det scorer vi på en styring fra Ylven etter skudd fra Ask. Da ser det ut til at vi våkner litt igjen og er nære 4-4 ved flere anledinger. Presset opprettholdes perioden ut, men scoringen kom aldri.

Man skulle tro at det presset ville fortsette i den tredje perioden. Det gjorde det definitivt ikke. Vålerenga var helt energiløse og skapte ingenting. Med åtte minutter igjen scoret også Frisk og punkterte kampen. Med fem minutter igjen av perioden ledet Frisk skuddstatistikken med 10-3 og det sier det aller meste. Våre menn møtte ikke opp.

Med vårt tredje strake hjemmetap er det bare å innse at vi ikke er et topplag denne sesongen heller. Nå venter Sparta borte på lørdag. En kamp som forøvrig er gratis for alle.

3. periode:

Da er kampen over. Vi taper 3-5. Håpløs innsats av «iskrigerne»!

Det er en pinlig affære vi er vitne til på Jordal i kveld. Utenom Ylven, Karterud og Lindstrøm ser det ikke ut som noen på Vålerenga har lyst eller evner til å spille i GET-ligaen.

Drøye 5 minutter igjen og Enga ser ut til å ha gitt opp. Er ikke mye vinnerinstinkt i den gjengen her.

Rett etter Frisks scoring setter Ylven pucken klokkerent i stolpen. Ganske så typisk.

11.33: 3-5. Vålerenga har vært søppel hele perioden og det var ikke uventet at vi fikk en scoring i mot. En Frisk-spiller får uforstyrret styre inn en puck på tennis. Nå ser det mørkt ut!

Vålerenga rir greit av dette undertallet også, men nå er det på tide å begynne å skape noe forover også.

4.49: 2 min Vålerenga. Frisk for hekting.

1.17: 2 min Vålerenga. Csisar for high sticking.

Da er tredje periode i gang. Kom igjen nå, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 4-3 til Frisk/Asker. Igjen så spiller Vålerenga håpløst i forsvar og keeperspillet er heller ingenting å skryte av. I tillegg har vi ikke akkurat flyt heller. Marginene går stort sett i Frisks favør. Vi kan fortsatt vinne denne kampen, men da må vi heve oss skikkelig i tredje periode. Enga viste tegn til det må slutten av denne perioden, da de kjørte Frisk skikkelig, men dessverre varierer Vålerengas prestasjoner fra Tufte til Crosby i løpet av få sekunder. Vi må luke bort de store feilene og sette sjansene våre! Det er de samme utfordringene vi har hatt det siste året. Skuddstatistikk 2. periode: 11-14.

Enga presser hardt på for utligning i slutten av perioden, men foreløpig uten uttelling.

13.41; 3-4! Der sitter den viktige reduseringen! Laumann  Ylven styrer inn et skudd fra Morten Ask. Assist også til Lindstrøm.

12.58: 2+10 Frisk/Asker. Bastiansen for takling mot hodet.

12.18: 2-4. Hvor er backene til Vål’enga? Nordrum setter pucken i åpent mål etter å ha blitt spilt på blank. Nå henger vi ikke med.

8.07: 2-3. Utrolig møkkamål. Skuddet til en bonde treffer kølla til en Enga-back og lurer seg forbi Søberg. Mer flaks er det umulig å ha.

6.35: 2-2. Bønda scorer på en retur i power play. Møkk!

5.14: 2 min Vålerenga. Knutsen for albuetakling.

Ny kjempesjanse for Vål’enga! Laumann Ylven drar seg helt igjennom på egenhånd, finter ut keeper Helgesson, men bommer på pucken når han skal sette den i det åpne buret. Utrolig!

Store sjanser for begge lag nå. Først er Frisk alene med Søberg, som redder flott! Deretter får Oppøyen en mulighet til sette en retur i åpen kasse, men en Frisk-spiller får en kølle på pucken.

0.55: 2-1! Var litt tregere denne perioden… Tobias Lindstrøm klarte å krangle inn pucken på sin egen retur. Assist fra Frisk og Oppøyen.

Da er pucken droppet for midtperioden. Kom igjen, Enga!

1. periode:

Første periode er iver med stillingen 1-1. Det har totalt sett vært en svak periode vi har vært vitne til på Jordal. Vålerenga har vært det minst dårlige laget, men presisjonen i spillet er under enhver kritikk. Tempoet er lavt og pasningene svake. Likevel burde vi ha ledet kampen, men en enkel scoring for Frisk/Asker sørget for uavgjort. Vi er også i tillegg utrolig nære når Lindstrøm. setter pucken klokkerent i undersiden av tverrliggeren. Forhåpentligvis skjerper iskrigerne seg utover i kampen. Det her holder i hvert fall ikke mål. Skuddstatistikk 1. periode: 11-9.

3 minutter igjen av perioden og stillingen er fortsatt 1-1. Ikke rare nivået på spillet til noen av lagene de siste minuttene.

Sinnsyk sjanse for Enga! Lindstrøm setter pucken i undersiden av tverrliggeren og ut igjen. Dommeren dømmer først mål, men visker det ut etter å ha sett på video..

Stor sjanse til Vål’enga i det Thomas Olsen drar seg igjennom, men Helgusson får avverget.

12 minutter spilt og lite å berette fra Jordal nå. Vålerenga har mest puck, men klarer ikke å skape noe særlig.

7.26: 1-1. Frisk får ta seg enkelt inn i Engas sone og Vallkvæ Olsen setter pucken opp i krysset.  Vi slipper dem alt for lett til!

Drøye 5 minutter spilt og Enga har fortsatt grepet om kampen. Vi hare skapt ytterligere et par muligheter uten å få uttelling.

0.31: 1-0! Jørgen Karterud setter pucken i mål fra skrå vinkel på en retur. Assist fra Follestad Johansen. For en start!