Overblikket: Men de har jo kultur!

Kulturløse er de blitt kallt. Men det er feil, de har bare mangel på vår kultur. Vålerenga – Stavanger Oilers altså. Og konkurranse.

Stavanger fantes ikke før Oilers. Det er en dårlig skjult hemmelighet. Før Oilers var Stavanger bare hele Norges pengebinge, men ut over det var det ingen som brøy seg nevneverdig om den byen. Ikke var det lett å forstå hva de snakket om heller. Det er det fortsatt ikke. Stavanger var trist og grått, noe som stadig ble gjenfortalt gjennom fotballklubben Viking.

Så kom det en gæærn finne med en sekk full av penger. Og så kom det en annen gærning og tok over, og han hadde to sekker fulle av penger, men han var ikke finne. Og så fikk de seg en trener som fungerte. Og så ble Stavanger Oilers forferdelig gode, godt hjulpet av at de fikk en egen oljetank å spille i. Høna og egget.

Kort forklart.

Og så stod sola opp over Stavanger, og den ble der.

Så har selvfølgelig skriket kommet fra åndseliten, den selverklærte sådan, innen norsk ishockey; de er kulturløse! De eier ikke kultur!

Og det er feil.

For ikke bare har de erhvervet seg vinnerkultur, men de har også opparbeidet en egen supporter- og tribunekultur der borte i vest. Så kan man like det eller ei. Klappere (vi fant noen på Jordal for noen uker siden med Kongen på!), de skal helst overdøve syngende supportere. Kiss-cam. Flex-cam. Kasting av kioskvarer. En oljesleik (oljesleik ja) i gulldress. Bæring av bøtta på gullstol i 17. mai-toget. Rekka synes endeløs – og grusom.

Grusom.

Men på godt og vondt; kultur har de opparbeidet seg. Vi vil bare ikke se den hverken i dagens eller morgendagens Jordal Amfi. De kan ha den i oljetanken. Det er frivillig å dra dit, også om du er Vålerengapatriot.

Torsdag har du muligheten til å delta i å eksponere vår kultur. I følge mange den eneste sanne kultur. Men fakta er vel at vår egen kultur skranter litt. Vi liker å referere til biblioteket på Hamar, siloen, stillheten som råder der til tider. Men fakta er vel at det tidvis er ganske tyst i Jordal Amfi også…

Vi fordeler ikke skyld, vi bare peker på at sånn er det. Vi peker også på at det er en liten gjeng øverst i svingen som har tatt skjeen i egen hånd. Fanatics kaller dem seg. De står på, og så langt har de klart å rive med seg en del folk. Bra!

Det er viktig å la seg rive med.

Tør du å la deg rive med?

Kampen torsdag starter kl. 19:00 – i kulturinstitusjonen Jordal Amfi.

Konkurransen

Vi fyrer av ukens konkurranse, reglene finner du her. Svarene kan slenges inn her i Klanens forum. Så til nøttene…

  • 1. Vinner Stavanger Oilers over Vålerenga?
  • 2. Scorer Stavanger Oilers mer enn 3 mål (overtid/straffer ikke inkludert)?
  • 3. Blir det færre enn 6 mål mellom Kongsvinger og Vålerenga (overtid/straffer ikke inkludert)?

Spre ordet, jo fler jo morsommere. Vinneren av ukens konkurranse får et valgfritt skjerf fra Vålerengasjappa, ukesvinnerne er med i trekningen om et sesonkort donert av Vålerenga Ishockey. For hver uke man vinner får man et «lodd» i trekningen etter sesongslutt.

Vi har fått litt kritikk for at vi bruker Klanens forum som postkasse for svar på konkurransene. Det får så være. Det å registrere seg i Klanens forum er ikke farlig, du behøver ikke være medlem av Klanen, og det forplikter ikke til noe som helst. Men gjør du det – og svarer på konkurransen – ja da kan du vinne.

Og se; plutselig kaster du deg inn i diskusjonene med hud og hår…

Fristen for konkurransen er for øvrig torsdag (førstkommende) kl. 18:47:00.

God natt åndselite, hvorhen du er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.