Overblikket: En enorm prestasjon av alle gutta

Lørdag aften var det kamp i Sparta Amfi og Vålerenga reiste dit som enorme underdogs – og hjem igjen som triumferende gladiatorer!

At Sparta var storfavoritter før kampen var det ingen tvil om, Sparta ligger på 2 plass på tabellen, 10 poeng foran Vålerenga (etter lørdagens batalje). Sparta har gjort seg fortjent til 2. plassen – selv om det aldeles ikke så slik ut lørdag.

Prestajonsangst?

Noe i den duren. 3800-og-noen tilskuere, folkekamp og liv & røre når Ishockey-Norges største attraksjon kommer på besøk. Og så stiller Sparta opp og spiller som en flau bris. Man er sikkert stolte nedi Østfold der. Ja ja. Vi kan bare takke og bukke – vi har et mannskap som gir alt, alltid, til enhver tid.

Og en som nekter å gi opp, som gir alt i hvert skøytetak, som tilsynelatende aldri blir sliten, ja det er Martin Laumann Ylven. For en mann! Og i lørdag kronet han innsatsen med to fine mål.

Mens Sparta så ut som fuktige vaskekluter til tider. Og dommerparet, «Jordal-Johnsen» og Gustav, gjorde sitt beste for å holde Vålerenga i undertall. La gå at utvisningene på Filip Gunnarsson som førte til 1-0 og 2-0 var helt greie (ta deg sammen Filip!), mens resten kunne de strengt tatt spart seg for – sånn sett i det store og hele.

Spartas utvisninger var selvfølgelig helt korrekte.

Men vi er store på det i dag og bryr oss egentlig ikke så mye om det. Annet enn… og vi kan ikke få sagt det nok ganger; laget kjempet som en maskin, som en Ylven. De skøytet og skøytet, presset høyt, var på hver puck og vek ikke en tomme når det var kroppskontakt.

Man blir fuktig i øyekroken av slikt.

Og Espen og «Svenna» stokket om på rekkene og fant de riktige taktiske kombinasjonene. Det virket 100%.

Og mer er det ikke rettferdig å forvente av dette laget. Det er kanskje litt slemt å si det, men de har til en viss grad dempede offensive kvaliteter. Sånn, da sa vi det.

Og det er søndag og vi suger på den deilige, deilige karamellen lenge. Helt til torsdag.

Og vi tror laget kommer til å leve lenge på dette, og det er helt fortjent, og vi tror at med denne seieren i bagasjen så vil Manglerud Star får det særdeles tøft i Jordal Amfi torsdag. Særdeles tøft.

God natt Sparta, god bedring… eller ikke…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.