Nytt surt hjemmetap

Vålerenga gjorde en ny god kamp og kjørte tidvis over Storhamar tirsdag kveld. Dessverre ble det ikke poeng denne gangen heller.

Tekst:FrodeL/JonasA     Foto: Grydis

Vålerenga startet kampen meget bra. Styrte kampen fra start og fikk et tidlig overtall. Det endte i nada, og Storhamar fikk sin første mulighet minuttet etter. Den satt i nettet bak Søberg og Storhamar ledet svært ufortjent etter knappe fem minutters spill. En indikasjon på overtaket viste skuddstatistikken etter halve perioden. 10-2!. Overtaket fortsatte ut perioden, dog ikke i like stor grad som i starten, men sjansene våre ble ikke satt i mål. Isteden kom 0-2 og det så blytungt ut før 2. perioden. Skudd første periode 15-8

Den andre perioden var lenge jevntspilt. Det skjedde lite og perioden gikk unna i stort tempo uten særlig stopp i spillet. Etter 13 minutter av perioden setter Thomas Olsen inn 1-2 og det er igjen full fyr i kampen.  Etter målet fortsetter Vålerenga å kjøre kampen og får en eventyrlig mulighet til å utligne med fem minutter igjen av perioden. Hestmann i Storhamar-buret gir en retur rett ut i slottet, der venter Karterud som på blank kasse bare skal sette den inn i garnet. Skuddet går utenfor og jagingen skulle fortsette. Vålerenga presser Storhamar hele veien ut til pausen uten uttelling, men får et overtall med sekunder igjen av perioden.

Overtallet vi startet med i tredje perioden endte i null og niks, akkurat som det pleier altså. Likevel fortsatte Vålerenga å styre spillet, mens Storhamar som vanlig lå lavt og kjørte en fin kombo av pucker til icing og kontringer. Uansett var det et hatoppgjør med uvanlig lite utvisninger for begge lag. Alle periodene gikk egentlig uten særlig stopp i spillet og uten noe som helst gruff å melde om. Mens alle venta på 2-2 kom isteden 1-3 med 6:30 igjen på klokka. Da var kampen i realiteten avgjort, men Vålerenga svarte bare minuttet etterpå. Jonas Knudsen lagde ny spenning i matchen med drøye fem minutter igjen. Dessverre uteble utligningen og det ble et nytt blytungt tap på Jordal. Nå venter derby mot Lørenskog på søndag. Den skal vinnes!

3. periode:

Kampen er over. Enga taper helt uforståelig 2-3.

Helt sinnsyk sjanse for Enga sekunder før slutt, men Karterud klarer ikke å løfte returen over en svømmende Hestmann. Den må sitte, Karterud!

Store sjanser for Enga på slutten, men ingen uttelling så langt. Bare 22 sekunder igjen. Vi har tatt ut keeper.

14.27: 2-3! Det er liv i kampen igjen! Det er Jonas Knutsen og scorer på pasning fra Ask og Gunnarsson. Kom igjen, Enga!

13.33: 1-3. Sykt urettferdig! Lindstrøm gir bort pucken i egen sone og selvsagt scorer bønda. Skadsdammen var målscorer.

En kjempesjanse på¨hvert lag nå. Først Trygg som nesten får satt pucken i mål. Deretter kontrer Storhamar og setter pucken i tverrliggeren. Veldig nære begge veier!

Snart halvveis i perioden nå og stillingen er fortsatt 1-2. EWnga gir seg dog ikke og presser på. Strorhamar ligger bare og venter på kontringsmuligheter. GET-ligaens kjedeligste lag?

Hilt Jørgensen går kjøkkenveien og er nær ved å sette pucken, men Hestmann får igjen avverget.

Vålerenga fester grepet også i tredje periode. Nå er det bare å fortsette å og male på, så må utligningen komme.

Da er tredje periode i gang. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 1-2. Enga vant i hvert fall denne perioden og fortsetter å være det suverent beste laget. Dessverre er ikke effektivitet det Enga virker best på i kveld. Vi må ha drøssevis av sjanser for å få mål. Hestmann i Storhamar-buret er også i det umulige hjørnet. Ztorhamar er seg selv. De ligger og venter på at motstander skal gjøre feil og står ellers stort sett og slår til icing. Klassisk anti-hockey. Forhåpentligvis fortsetter bar Enga i samme stil i siste periode, bare med den forandringen at skuddene sitter. Det er sykt urettferdig at bønda leder så langt. Skuddstatistikk 2. periode: 12-9.

19.38: 2 min Storhamar. Rønnild for slashing.

Vålerenga fortsetter å trykke på, men foreløpig uten videre hell. Det hadde vært så godt med en utligning før periodeslutt.

Sinnsyk sjanse for Vålerenga nå. Det er Karterud som får sjansen på en retur på nærmest åpent mål, men han setter pucken millimeter utenfor.

12.55: 1-2! Jada! Endelig satt den. Målscorer er Thomas Olsen som scorer med en herlig dragning! Assist fra Csisar og Laumann Ylven.

Snart halvspilt periode og stillingen er fortsatt 0-2. De siste minuttene har spillet bølget frem og tilbake i høyt tempo, Det har vært bra kok både på banen og tribunen. Enga sliter dog fortsatt med å få hull på byllen Hestmann.

Bra start av Enga også i denne perioden. Vi har hatt et par halvsjasner allerede. Det samme har forsåvidt Storhamar, men Søberg ryddet opp.

Pucken er droppet for midtperiode. Kom igjen, Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 0-2. Det er helt utrolig spillet tatt i betraktning. Vålerenga har vært totalt dominerende fra start til slutt i perioden, selv om noe av gnisten forsvant etter Ztorhamars andre mål. Problemet er dog det sedvanlige. Vi er altfor svake foran begge mål. Avslutningene mangler kvalitet. Det er helt meningsløst at vi ikke har klart å score på noen av sjansene våre. Greit nok har bøndas keeper Hestmann vært god, men mange av redningene er enkle på grunn av altfor svake skudd. Bakover lar vi Storhamar komme til to-tre store sjanser og da sitter pucken i nettet to av gangene. Backene er altfor snille foran eget mål! Men dette er ikke over. Skjerpings, gutta! Skuddstatistikk 1. periode: 15-8.

Noe av piffen gikk ut av Vål’enga etter bøndas andre scoring. Det var litt av en kalddusj. Det er dog fortsatt over to perioder igjen og mye kan skje.

14.14: 0.2, Har du sett. Storhamar med sin andre sjanse for kvelden og igjen sitter den. Svakt backspill av Enga og keeper Søberg er heller ikke akkurat noen vegg. Huse het visstnok bonden.

Det er spilt 9 minutter og bønda leder utrolig nok 1-0. Det har kun vært ett lag på isen så langt og det har vært Enga. Forhåpentligvis får vi snart uttelling.

Vålerenga fortsetter å presse Storhamar og skape sjanser. Lindstrøm hadde nettopp to gode skudd, Men keeper Hestmann klarte med nød og neppe å avverge.

4:55 0-1. Storhamar er for første gang i kampen over rød. Jensen setter den sikkert forbi Søberg, mot spillets gang.

Storhamar er fulltallige etter det som var et svært dårlig powerplay fra våre gutter. Ingenting i nærheten av en sjanse ble produsert.

1:49. 2 min Storhamar. Bäärnhielm for slashing.

Vi sliter litt med skader før denne kampen. Tallak Lyngset har pådratt seg brudd i armen siden sist og blir ute en stund. Juell og Mørk er også ute. Det betyr at det begynner å bli svært tynt på backsiden.