Vålerenga – Lørenskog avlyst grunnet tåke

Vålerenga tok i mot Lørenskog på Jordal i kveld. Kampen ble kraftig sabotert av kombinasjonen varme mennesker og kald is. Tåke medførte avlysning midtveis i 2. periode.

Tekst:JonasA/EspenB

Første periode ga oss opplevelser på ymse vis. Lørenskog åpna best og styrte kampen i tåkehavet på Jordal Amfi. Vi hadde et skudd referentene kan banne på var inne, men det var visst i stanga. Vi tviler fortsatt. Så skjedde det som gjorde denne kampen spesiell.

Vi har vært en del på hockey opp gjennom åra og det er årevis siden vi opplevde tåke inne på på Jordal Amfi, men kombinasjonen av mange våte og varme mennesker innendørs og kald is ga såpass mye tåke at hjernebløderen Tor Olav Johnsen valgte å blåse av kampen for utluftning.

Kampen ble utsatt 30 minutter og satt igang igjen. Vålerenga spilte da 5 mot 3 og klarte på finurlig vis å lempe pucken til en bonde på deres egen blå mens alle våre var på hæla og da var plutselig han et tåkehav foran Vålerengas spillere og alene med Søberg. Det ga dem ledelsen.

Så hadde Vålerenga nok en puck inne men igjen sa dommer Johnsen at det ikke ble scoring. Denne gangen fordi det visstnok var ei kølle som var høyere enn toppen av kassa.

Andre periode ble dratt i gang umiddelbart etter at første var ferdig. Dette fordi det allerede hadde vært pause. I denne perioden skjedde det ikke noe nevneverdig før det var spilt seks minutter. Da var det såpass med tåke at dommer igjen ba spillerne om å ta ei pause.

På slutten av dette pausen ble dommere, spillere og trenere på begge lag enige om å avlyse kampen.

Vi mener at det betyr at kampen settes opp på nytt og at det spilles tre nye perioder fra 0-0.

Men hva vet vel vi, norsk hockey er norsk hockey.

Forbundet kommer med en uttalelse i løpet av de neste dagene.

Under følger vårt livereferat.

2. periode:

Også skjer det igjen. Spillet stopper på grunn av tåke. Spillerne takker publikum for oppmøtet og speaker opplyser om at kampen er avlyst. Det blir altså ikke mer spill på Jordal i aften.

04:43 Vålerenga har fullt lag. Bra undertall. Ylven dreper av nesten halvminuttet alene.

02:43 2 min Vålerenga. Thomas Olsen utvist for hekting.

02:17 Lørenskog fulltallige. Ny elendig overtall fra Iskrigerne.

00:17 2 min Lørenskog. Sixsmith ryker på en utvisning for hekting. Nå er det på tide med en scoring i overtall!

1. periode:

1. periode er over og vi skal nå kun bytte side. Det blir altså ingen pause og spillet er straks i gang igjen. Hvordan Lørenskog leder denne kampen sliter vi med å finne svaret på. Ny hodeløs annullering og målet vi slipper inn kommer med to mann mer på isen. Utrolig.

19:12 Vålerenga scorer, men som vanlig blir vårt 1. mål annullert. «Jordal-Johnsen» med ny hjerneblødning. På tide at han finner seg noe annet å gjøre?

18:20 Lørenskog er fulltallige. En lang periode med overtall for oss som Lørenskog går seirende ut av. Blytungt!

16:19 2 min Lørenskog. Igjen er Lørenskog oppe i trynet på en av våre med kølla. 5 mot 3 i 9 sekunder.

13:35 0-1 Lørenskog scorer i 3 mot 5. Ask mister pucken på blå og Lognpre kommer alene med Søberg. Setter den sikkert.

Vi er i gang igjen!

Nå er det mye rør her. Lagene går til pause på grunn av for mye tåke (!) inne på Jordal. Det blir 15 min pause så skal de spille ferdig 1. periode, før de deretter bytter side og går direkte over på 2. periode.

13:09 Vålerenga skyter i stolpen, men flere roper på at den er inne. Det blir stopp i spillet og plutselig forlater spillerne isen. Noe usikkert hvorfor.

12:28 2+2 min Skauen. 5 mot 3 i 1:26 nå for vår del. Zaar med utvisning for høy kølle.

11:54 2 min Skauen. Vi får vårt første overtall etter at Romano får 2 min for tripping.

10:55 Vålerenga er fulltallig. Lørenskog skapte nada i sitt overtall.

08:55 2 min Vålerenga. Ask for tripping

05:00 Lite som har skjedd. Lørenskog har hatt et par farligheter, men Søberg er på jobb og har reddet begge enkelt.

00:00 pucken er droppet. Heia VIF!

Det er klart for sesongens første hjemmekamp på Jordal. Vålerenga tar i mot Lørenskog. Begge lag vant sin 1. serierunde, så dette er et skikkelig toppoppgjør. For vår del er Tim Mørk ute med brukket arm, ellers skal laget være det samme som vant enkelt på Hamar på fredag.