Oppsummering av overgangsvinduet

Natt til onsdag stengte overgangsvinduet i Norge og troppen som skal ta oss til medalje er nå endelig. Vi oppsummerer det som har vært et hektisk vindu for Vålerenga.

Tekst: JonasA // foto: VIF-fotball


Vålerenga har vært et av ligaens mest aktive lag i dette overgangsvinduet. I og med at såpass mange spillere har kommet og gått er det greit med en oppsummering og status på om laget nå er forsterket eller svekket. Det skal vi prøve å gi deg svaret på nå.

Spillere inn:

Otto Fredrikson

Kanskje unødvendig å ha med i og med at han allerede er borte igjen, men får noen ord siden han reddet oss i en krise med proff holdning og få krav. Leverte også meget solid i de kampene han fikk, spesielt i Skien. Takk for innsatsen.

Robert Lundström

Det var lenge rykter om at det var en høyreback på vei inn. De stemte og etter noen hindere på vei ble svenske Lundström til slutt spilleklar i begynnelsen av august. En permanent signering som allerede har vist seg frem på både godt og vondt. Kom rett inn på laget mot Tromsø og gjorde sine saker veldig bra. Ble utvist mot Rosenborg etter to tvilsomme gule kort. Det ødela den kampen og gir oss problemer i den svært viktige kampen mot Molde kommende helg. Likevel tror jeg vi får mye glede av Lundström i tiden fremover. Solid signering!

Sascha Burchert

Da Langer ble skada måtte ting skje. Først var det Otto i et par kamper, så kom Sascha inn på lån ut sesongen. Han har fått noen kamper nå og vist hvorfor han har flere kamper i Bundesliga. Dog har han vist hvorfor han ikke er 1. valg i Hertha også med et par nesten-tabber på Nadderud blant annet. Spår at han blir 1. valget på keeperplass ut sesongen. Et lån vi måtte gjøre og som kan vise seg å bli avgjørende i nøkkelkampene som kommer. Samtidig virker det som om alle de tre keeperne vi har i troppen nå er ferdig etter sesongen.

Melker Hallberg

Den unge svensken kom også på et lån som varer ut sesongen. Starta mot Rosenborg sist og viste glimt av hvorfor det er helt uaktuelt for Udinese å selge han til oss. Gikk tom utover i andre omgang i en kamp hele laget sleit. Det er likevel ingen tvil om at Melker er en lovende spiller som løfter dette laget. Starter nok igjen mot Molde til helgen og da får vi forhåpentligvis se mer av hva som bor i gutten. Et spennende lån vi får mye glede av i innspurten.

Moa

Høydepunktet for mange i dette overgangsvinduet var at Moa kom hjem igjen. Fristilt av Stuttgart og kunne dermed gå «gratis» til oss. Har fått en ganske høy sign on fee som det kalles på balløya, men den er i følge sikre kilder ikke i nærheten av så høy som media skal ha det til på 6 millioner. Jeg må si jeg er usikker på hvor mye han får bidratt denne sesongen, men at han har mer å komme med i Tippeligaen er det ingen tvil om. Lang kontrakt på det som etterhvert blir en av ligaens beste spisser. Klassesignering!

Enar Jääger

Sistemann inn dørene på Valle dette vinduet var den estiske forsvarsspilleren Enar Jäager. Som sikkert mange vet er han en gammel elev av Rekdal i Ålesund og kan faktisk bekle alle posisjoner i backfireren. Det er nok på venstrebacken vi får se han i Vålerenga i og med at det er der han trengs mest. En signering man ikke hopper i stolen av, men som gir oss mer rutine og bredde i forsvar. Om det er en forsterkning sammenlignet med Ruben er jeg dog svært usikker på. Får nok debuten mot Molde til helgen. Kontrakt ut året der han får sjansen til å vise seg frem, så får vi se hva som skjer videre etter det. Kommer gratis fra Flora i Estland.

Spillere ut:

Moussa Nije

Den hurtige vingen ble gitt bort til OBOS-laget Bærum tidligere i sommer. Herja i 1. runde i cupen, men etter det har ikke super-moussa fått noe særlig med sjanser. Er rett og slett ikke god nok for et topplag i Tippeligaen enda, men se ikke bort fra at han blir det en dag. Har allerede scoret to mål for Bærum og passer nok bra i landets nest øverste divisjon. Alltid litt synd med egenutvikla spillere som forsvinner, men dette er nok det beste for alle parter. Vi ønsker Moussa lykke til videre og håper han en dag returnerer med Tippeliga-nivået inne.

Sivert Heltne Nilsen

Sivert ble solgt til Brann som ledes av hans far etter at legenden Norling takket av for vel gjennomført tjeneste. Var meget god på våren i fjor, men etter det har han vært heller middels. Mista plassen sin til Stengel denne sesongen og har ikke tatt vare på sjansene han har fått. Fikk sin siste sjanse av Rekdal mot Glimt, og det endte med at han gjorde matchavgjørende feil. Det ryktes fra Bergen at de heller ikke er spesielt imponert over det de har sett av han hittil og da sier det seg selv at han ikke er god nok for oss. Tror rett og slett OBOS-ligaen er det rette for han nå. En fin fyr som alltid ga det han hadde av innsats, men som ikke er et teknisk vidunder eller den midtbanespilleren vi trenger.

Ruben Kristiansen  

Den kanskje mest overraskende spilleren ut var Ruben. Har stort sett vært fast på venstrebacken siden han kom fra Tromsø, men har i følge sjefen stagnert. Hadde neppe vært med i planene for et lag som skal kjempe om gullet i årene fremover og da måtte han selges nå hvis vi skulle fått noe igjen for han. Da Brann kom med et bud som var for godt til å takke nei til var det derfor helt greit at han dro nå. Skal sies at Ruben hører hjemme i Tippeligaen i min bok og at han er en forsterkning for Brann. Så får man diskutere hvor bra det er at vi forsterker Brann, men alt i alt et salg som også det virker riktig.

Simen Hestnes  

Kapteinen for 2. laget dro tidligere i sommer til USA for å kombinere studier og fotball. Var meget god for rekruttene i starten av denne sesongen og debuterte for A-laget i 1. runde i cupen. Et stort tap for 2. laget at han går, men ser ikke bort fra at han returnerer til Vålerenga en dag. Vi ønsker Simen lykke til i USA.

Oppsummering

For å se om troppen er forsterket eller svekket i løpet av vinduet sammenligner du spillerne som har gått med de som har kommet inn. Gjør du det er jeg ganske sikker på at du er enig med meg i at Vålerenga har brukt dette vinduet til å forsterke seg. Skal man trekke frem noe negativt er det at det kanskje er litt for mange lån og midlertidige løsninger. Men det skal også sies at det viser styrke å hente spillere fra Hertha og Udinese kontra f.eks Nest Sotra som vi gjorde i fjor. Samtidig er de permanente signeringene av Moa og Lundström en toppklubb verdig og vi ser godt rustet ut for resten av sesongen.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.