Fra gullsnakk til årsverste

Sola skinte, bortefeltet var fylt til randen og Vålerenga skulle sette et ørlite press på Rosenborg på toppen av tabellen. Sånn gikk det ikke.

Tekst: JonasA // foto: Line Svalastog


Uka som gikk beskriver ganske godt hvordan det er å være Vålerenga-supporter. Fra store oppturer mandag og onsdag til en skikkelig nedtur lørdag. Nå går derbyseier og ny stadion langt foran et tap for Stabæk, men det kjennes fortsatt tungt ut at laget leverte på denne måten når vi virkelig kunne feste grepet om medalje.

At det var årsverste i ligaen er det liten tvil om. Én sjanse på corner i løpet av 90 minutter, tap i stort sett alt av dueller og et uvanlig dårlig pasningsspill var fasit. Så ille som på Gjøvik var det kanskje ikke, men ikke veldig langt unna heller.

Ja, Stabæk er gode og har vært ligaens beste hjemmelag denne sesongen. Men så jævla gode er dem ikke. Det var klasseforskjell, noe som igjen betyr at våre menn ikke møtte opp til det som kan vise seg å være en av sesongens viktigste kamper. Da er det lov å være skuffa.

En ting er hvert fall helt sikkert etter denne runden og det er at all gullsnakk kan legges på hylla. Hvorfor det i det hele tatt har vært oppe er jeg usikker på, for vi har ikke sett ut som en mulig seriemester i 2015, selv om vi har hatt et slags heng på tabelltopp nå og da.

Når det er sagt, så ligger vi fortsatt i god posisjon til å nå sesongens mål. Medalje. Likevel kan vi bare glemme det hvis spillerne ikke møter opp i kamper mot resten av de som kjemper om det samme målet. Eller noen av de andre for den saks skyld.

Skal vi tro intervjuer og meldinger i sosiale medier etter kampen virker det som spillerne er enige. Wæhler skrev for eksempel dette på Twitter lørdag kveld: – Måten vi taper på i dag er helt uakseptabel, vi var dårligere enn Stabæk på absolutt alle områder. Energien og gløden må tilbake fredag!

Så da får vi håpe det stemmer og at det er et Vålerenga vi kjenner igjen som møter opp på Ullevaal på fredag. Der venter et lag som ligger på kvalik og som søndag tapte 6-0 hjemme. Det er andre som har det verre enn oss med andre ord.

Opp med huet, fredag får vi smaken av seier igjen.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.