Før Molde hjemme

Det gikk som fryktet på Lerkendal forrige helg og plutselig var vi ute av topp 3 for første gang på lenge. Nå kommer Molde på besøk til en kamp av det ekstremt viktige slaget.

Tekst: JonasA // foto: Eivind Hauger 


Med rødt kort tidlig i andre omgang var vi egentlig aldri i nærheten av å få med oss noe fra Lerkendal forrige helg. Det hører med til historien at vi frem til Lundström ble utvist hadde god kontroll på Rosenborg, men det hjelper så lite. Med tapet der gikk Viking forbi oss på tabellen og Stabæk rykka fra i kampen om sølvet. Poeng mot Molde ser derfor nå ut som en nødvendighet.

Så kan det diskuteres om Molde er laget man vil møte i en situasjon der man trenger poeng for å henge med. I fjor hadde svaret definitivt vært nei, men akkurat i år tror jeg ikke det er så dumt. Ikke bare fordi de ikke holder samme nivået som i fjor, men også fordi de er midt i en avgjørende fase av kvalifiseringen til Europa League. Hvor mye fokus det tar er selvfølgelig vanskelig å vite, men for bortskjemte moldensere er det bare E-cup som kan redde noe av denne sesongen nå.

De regjerende mesterne kommer til Ullevaal med fire strake uten seier og har i den perioden også sparket Skullerud. Det er lenge siden vi har hatt så god mulighet til å slå Molde som det vi har i kveld. At det blir en tøff kamp er det likevel ingen tvil om. Vi har faktisk ikke slått Molde siden 2010 og er inne i en periode med laber poengfangst, selv om vi har hatt et vanskelig kampprogram. Nå er det ti kamper igjen av sesongen og skal vi ta medalje må nok hvert fall seks av dem vinnes.

Det ligger derfor svært mye i potten på Ullevaal på søndag. Ikke bare kan vi hekte av Molde for godt i medaljekampen, vi kan også gå inn i sluttfasen av sesongen med alt i våre egne hender og være ferdig med de antatt tøffeste kampene. I og med at Stabæk vant sin kamp lørdag kveld kan vi også bare glemme sølvet med tap her. Vinner vi har vi fortsatt brukbart heng. Med alt dette i potten tror jeg dette er en av de viktigste kampene vi spiller denne sesongen.

Det store spørsmålet før denne kampen har vært om Moa endelig får starte. Jeg har ikke svaret på det, men tviler på at han holder 90 minutter enda. Derfor kan man jo spørre seg om det er lurt eller ikke å starte med spillere man vet må byttes ut utover i kampen. Når det er sagt så er det lenge siden Brown har scoret og han burde derfor kanskje få seg en tur på benken nå. Uansett, så har vi scoret ett mål på de siste tre så det offensive spillet må begynne å fungere igjen. Ellers tror jeg Zahid er tilbake på laget og at Jääger går rett inn på en av backene, mens Lundström er ute med karantene.

Brenner hjertet ditt for Vålerenga bør det være en selvfølge at du skal på denne kampen. Toget går nå og gutta trenger vår hjelp til å bli med på det toget. Som Rekdal sa etter forrige hjemmekamp kan vi utgjøre forskjellen hvis kampen står og vipper på slutten. Ta turen og syng deg hes for Vål’enga!

Heia VIF!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.